[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fujito
Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
Adina wrote:clauss.....am vazut acvariul tau....imi place foarte mult......si in acvariul meu este apa limpede dar cam la doua sau trei saptamani pe plante se depune ca o mazga(chiar si pe cozile plantelor nu numai pe frunze)...de culoare maro si trebuie sa incep sa le curat pe fiecare in parte....si la mine apa este limpede....am si eu exact aceleasi plante ca si tine....te rog sa imi spui daca se potrivesc cu rasa pestilor mei si te rog sa imi zici denumirea lor...vreu sa ma documentez mai mult.......am fost de curand la un petshop si am vazut cateva plante care mi-ar placea sa le am(alternanthera cardinalis, alternanthera lilacina ,alternanthera rosaefolia si elodea densa) se potrivesc cu pestii mei?

plantele de acvariu sunt compatibile cu toti pesti din cate stiu , in legatura cu mazga (sa nu fie acvariul expus in lumina soarelui
deci pentru inceput 30 de pesti in 60 de litri e cam exagerat (asa eram si eu la inceput cat mai multi) . Bun sa zicem si 30 dar : aerisire , plante (pt oxigen) , temperatura (22 - 24) .
-Am citit ceva de puncte albe (nu am patit niciodata dar am inteles ca se gasesc medicamente) .
-Daca tot spuneai ca ti-au murit 27 din 30 sfatu meu e sa nu mai suprapopulezi acvariul . La 60 de litri maxim 10 - 16 pesti (16 maxim) . -Daca iti moare un peste (eu obisnuiam sa ii mut in alt vas spalam acvariul si il umpleam la loc binenteles daca mi se parea apa ciudata ).
-Alt lucru apa pe care o schimbi sa nu fie direct de la robinet (pui in sticle , oale , ligheane si o lasi 24 de ore sa ajunga la temperatura camerei si pentru a se decanta) .
-Apa sa fie rece nu calca (cea calda are mai mult clor in ea )
-In legatura cu sarea asigurata ca nu are IOD (iodul omoara pesti) , acum poti sa intrebi de unde cumpari neiodata (eu unu iau de la petshop pastile de sare neiodata 20 bani bucata 2000 lei vechi )

sper sa iti fie de folos ce am scris eu aici
foarte frumos acvariul ai o adevarata vegetatie
pret nou 120 lei ;)
adriancalotescu wrote:Eu am luat mopan din magazin, l-am fiert si tot am alge in acvariu. Agele nu apar din cauza lemnului. La fiert a iesit culoare din el si l-am fiert de mai multe ori.

nu m-ai inteles am zis ca a facut alge pe el (nu de la el) si ii mai spune ''lemn tratat'' smilie
ReBella wrote:Scoate taninul din lemn ca sa nu-ti coloreze apa, dezinfecteaza lemnul, etc. Poti pune si sare fara iod la fierbere (din aceea grunjoasa,care se pune la muraturi).

eu nu lam fiert nu mia colorat apa dar a facut alge pe el stii cumva dc ? e Mopan ;)
ReBella wrote:Este recomandat sa fierbi mopanul(si orice alt lemn pe care il bagi in acvariu).Il fierbi pe parti daca ai unul mare...bagi cate o parte in vas,o fierbi,apoi bagi alta parte a mopanului si tot asa.

ce efect are fierberea ?
adyd_discovery wrote:Va rog mult aratati'mi si mie poze, scheme la montarea a inca unui neon la acvariile aquael(54l) asta este capacul meu si nu'mi dau seama cum as mai putea pune inca un neon image

dc iti trebuie inca 1 neon ? eu am 2 si nu mi se pare ca e prea puternica lumina
RexHunt wrote:Am vazut busteni prin megazinele specializate, in Real la Craiova... se gasesc... cam ce as avea eu nevoie este la 75 ron/ buc.

da sunt din lemn de Mopan (mopanul este un lemn de mlastina tratat) 75 ron este ok dar depinde ce dimensiune are ;) eu am dat 50 de ron pe unu Lungime 27 cm Latime 10 cm (a avut eticheta lemn Mopan si detalii bine nu mai tin minte exact ce scria pe ea)
plantele le asezi cum vrei tu , anubiasu am impresia ca se ataseaza de busteni (se leaga cu guta) din ce lemn este busteanul ?
din cate stiu nu prea conteaza P.S. problema e cu masa care o ai (sa nu cedeze ) bafta
Fujito wrote:Hranitorul este de la PROFEED plus Nutrafin
- usor de programat
-portie de mancare ajustabila
-poti programa 2 porti pe zi (sau 1)
- merge cu bateri AA dalea subtiri ;)
pret 150 lei ;)

uitati aici link cum arata ;) http://www.bigappleherp.com/Hagen-Nutrafin-ProFeed-Plus-Programmable-Fish-Feeder

puteti oferi nu ma supar ;) astept oferte
Porcu wrote:
Fujito wrote:Platidorasu l-am primit cadou era mic atunci (nu prea isi merita bani este un sanitar nocturn , sta numai pitit locu lui preferat la mine dupa incalzitor + in caz ca ai ornamente gen castele intra prin ele , se baga sub buturugi) , vine doar la mancare cand le dau dimineatza in rest nu il vad ziua .

Asta e comportamentu' lor natural. In ce sens nu-si merita banii?

asta e parearea mea acu , ma refer ca nu prea il vezi mai deloc ;) doar la mancare si noaptea daca aprinzi becu (oricum din cate am mentionat mai sunt a fost cadou) ;)
Hranitorul este de la PROFEED plus Nutrafin
- usor de programat
-portie de mancare ajustabila
-poti programa 2 porti pe zi (sau 1)
- merge cu bateri AA dalea subtiri ;)
pret 150 lei ;)

uitati aici link cum arata ;) http://www.bigappleherp.com/Hagen-Nutrafin-ProFeed-Plus-Programmable-Fish-Feeder
cibserg wrote:
ReBella wrote:
Nu avea si un nume langa pret cand l-ai cumparat ? Sau nu ai intrebat cum se numeste ?

Am intrebat cum se cheama dar au spus ca se cheama "Melci" si apoi au ridicat din umeri...

da intradevar sunt de acord cu tine sunt uni atat de BASS incat nici macar nu au habar ce au la vanzare , nu mai vorbesc de preturi ;)
ReBella wrote:
cibserg wrote:Melcul ala il am si eu in acvariu. L-am luat de la Animax. Natalensis nu este. Neritina poate o fi desi ma indoiesc 99%.

Nu avea si un nume langa pret cand l-ai cumparat ? Sau nu ai intrebat cum se numeste ? Eu is chiar curioasa ce melc este ...pare interesant in poza.Oricum ca sa tineti aproape orice fel de melci (pomacea,neritine,etc.) trebuie sa aveti o apa cu un ph in jur de 7(sau mai mare) si o duritate acceptabila pentru a putea sa-si confectioneze cochiliile Neritinele sunt mai sensibile decat pomacea.

luati melci de la sorin si va saturati toata viata de ei
alber wrote:
Fujito wrote:si sub ce forma se gaseste ? ca in Pitesti (unde stau nu am vazut) si la ce pret ajunge

Uite asa o gasesti, la poturi de plastic. Incearca la reef, poate o mai au. Eu am cumparat acum vreo doua zile. Nu-i musai sa aibe poza pe site, dar le poti da un telefon sa-i intrebi. Vezi ca oamenii trimit si in tara prin Fan Courier, parca.
P.S. 15 lei potul

si cat imi ia taxa de curierat ? e gratis la o anumita comanda mai mare de produse ?
dogibeer84 wrote:
Fujito wrote:ce planta este aceeia pe care ai folosit-o pe post de gazon ?

Hemianthus callitrichoide "Cuba"

si sub ce forma se gaseste ? ca in Pitesti (unde stau nu am vazut) si la ce pret ajunge ;) multumesc anticipat
sorin_arad wrote:Mersi la fel...am citit ce pesti ai la Despre noi si am o intrebare... Cat ai dat pe platidoras?

Platidorasu lam primit cadou era mic atunci (nu prea isi merita bani este un sanitar nocturn , sta numai pitit locu lui preferat la mine dupa incalzitor + in caz ca ai ornamente gen castele intra prin ele , se baga sub buturugi) , vine doar la mancare cand le dau dimineatza in rest nu il vad ziua . Este numit pestele vorbitor , cand este scos din apa scoate un scartait aparte . ;) Atentie daca iti iei sa nu incerci sal iei cu mana ca te ''musca'' ;)
apropo poti sa le dai la gibiceps si castravete din cand in cand (fiind un peste ierbivor) uite aici o imagine cu unul dintre ai mei : POZA

Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
Go to: