[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fujito
Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
Am schimbat locatia am uitat sa fac update la status (noua locatie Prundu) , am sa trec si pe la Mircea zilele acestea , cum sunt preturile acolo ?

Legat de buturuga am fost in Ceair si nu prea am primit informatii exacte despre lemnele pe care le vand acolo .
Update :
Se pare ca si-a revenit si Tetrazona-ul singuratic probabil ii era foame ) , pot sa mai adaug inca 10 bucati de Tetrazona de culoare verde ? Mai trebuie suplimentat acvariul cu inca un filtru daca fac asta ?
Legat de buturuga tot nu am rezolvat nimic , nu gasesc detalii exacte si la petshopuri vanzatorii nu stiu specia lemnului pe care il au la vanzare .
Legat de lumina sper sa rezolv cu stresul lor din cauza celor 2 neoane cu ajutorul buturugii + inca niste plante (as prefera niste specii cu crestere relativ lenta si nepretentioase .

Multumesc , sunt super fericit
Am luat din piata Ceiar 10 Tetrazone si unul dintre acestia pare apatic si sta mai singurel tot timpul desi la prima lor masa in acest acvariu a fost primul care s-a dus sa manance , ce o avea oare ? Avea starea aceasta dinainte sa fie pus in acvariu . Multumesc despre sfatul cu Otto am sa merg pe acolo
Am sa raman la Otto multumesc pentru mesajul prompt . Aveti idee cam cat costa un astfel de exemplar la Hornbach ? Eu locuiesc in Pitesti si nu pot merge pana la Bucuresti pentru acest peste si am speranta ca il voi gasi si aici dar nu stiu cam la ce pret sa ma astept .

Update : Tetrazonele par a fi foarte speriate de lumina se strang toate intr-un oc si se decoloreaza , sa continui sa las lumina oprita pana maine ? tin sa mentionez faptul ca au venit la mancare si au mancat.
In perioada in care am avut melci tin minte ca nu imi traiau dat fiind faptul ca nu aveau calciu suficient in apa (faceau carente de calciu si in final mureau) . Ma gandeam la pestele Otto dar nu stiu compartamentul lor , dimensiuni maxime , cate exemplare se tin minim si daca sunt compatibili cu tetrazona . Legat de buturugi as avea nevoie de niste poze . Multumesc
Buna ziua , m-am reapucat de curand de acvaristica si am trecut prin niste mici peripetii cu filtrul acvariului care curgea (am rezolvat intr-un final cu putin ajutor si din partea colegilor acestui forum)
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27459.page#p220617
Legat de acel topic tin sa mentionez faptul ca detin deja 10 Barbus Tetrazona si un Platidoras batran de 8 ani de zile (a stat la prietena mea in acvariu cat timp l-am avut eu desfiintat acvariul)

Acum mai am o mica lista de cumparaturi de facut si anume :

- As dori un sfat pentru achizitionarea unei buturugi

- mancatori de alge (as dori o recomandare la acest capitol , as prefera unii mici chiar si la maturitate , blanzi , un numar maxim de exemplare si compatibili cu tetrazona) am cautat dar nu am gasit nimic pe internet

- Inca 10 bucati Tetrazona Verzi

(Filtrare SeraFil 130 +UV Canistra , Incalzitor 75 Wati Resun , Acvariu aproximativ 90 litri)
Ok atunci am sa mut nelamuririle la coltul incepatorului . Multumesc pentru ajutor
Planta se numeste Cabomba
Buna seara , va multumesc enorm pentru ajutorul depus in solutionarea filtrului canistra (merge perfect) .
Poza : image

Acum mai am o mica lista de cumparaturi de facut si anume :

- As dori un sfat pentru achizitionarea unei buturugi
- Populatia 10 Barbus Tetrazona tiger + alti 10 mai tarziu de culoare verde
- Mai detin un platidoras batran (are in jur de 8 ani de zile)
- mancatori de alge (as dori o recomandare la acest capitol , as prefera unii mici chiar si la maturitate , blanzi , un numar maxim de exemplare si compatibili cu tetrazona) am cautat dar nu am gasit nimic pe internet
Buna seara , revin cu noutati , defectul canistrei a fost butonul de amorsare al capacului acesteia care curgea datorita garniturei uzate , am folosit silicon pentru a etansa acel boton de amorsare si dupa 24 de ore canistra functioneaza perfect .
Am nevoie de urmatorul ajutor (nu am gasit din cautarile facute):
1. siliconul este toxic dupa ce se usuca ?
2. garnitura a fost unsa cu o pasta alba speciala de garnituri care nu stiu daca este toxica sau nu (nu are miros) , in cazul in care aceasta este sa zicem putin toxica cam cat ar trebui lasata canistra in functiune in bazinul de test pentru a inlatura sa zicem aceasta toxicitate ?
3. unde pot gasi un accesoriu pentru canistra cu surface skimmer ieftin ?

Multumesc mult .
Am fost la un instalator profesionist si mi-a sugerat sa nu dau cu silicon pentru a etansa canistra . Mi s-a sugerat sa ung garnitura canistrei (ceea ce am si facut) cu untura de porc , canistra este la test de 30 minute si nu curge . In acelasi timp am renuntat la acea valva in care intra furtunele si le-am bagat direct in orificiile in care se conecteaza acea valva avand in vedere ca le cam suspectez ca ele ar fi de vina . https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQUStFyUjmjhAyCOG1wuhE13io1bOiP_JXhkkKPBYpMzKUR4_mEvQ

Am sa revin cu noutati maine . In cazul in care pana maine nu mai curge am sa pun valva canistrei la loc si am sa fac un test si cu ea montata in cazul in care incepe iar sa curga am sa renunt de tot la acea valva sau am sa cumpar una noua retail care costa in jur de 40 lei . http://homepets.ro/acvaristica/piese-schimb/Sera-Multi-purpose-valve-for-130130UV
Asa am sa fac maestre , multumesc
Am sa incerc dar fiind ajunul Craciunului am sa o las moarta pe moment . Mi-e teama sa nu fie scurgere din capacul canistrei , dar avand in vedere faptul ca atunci cand am dat cu banda aceea teflonata nu mai curgea decat printr-o singura parte e clar ca pe acolo este problema . Cineva mai in domeniul "etansarilor la apa" mi-a recomand o asa zisa pasta de teflon in locul siliconului dvs. ce parere aveti domnilor ?
A inceput iar sa curga o sa mai adaug niste banda dinaceea maine dimineata . Ideea este ca mai curge doar printr-o parte pe langa o clema de prindere .
Nu stiu daca v-a merge , am sa incerc chiar acum dar tare mi-e frica sa nu distrug parchetul

Update : Tin sa mentionez ca am dat 2 dungi in jurul locasului unde intra garnitura si apoi am plasat garnitura si momentan e la test in cada filtrand apa din chiuveta si dupa 10 minute "no leak" nu curge . Revin cu noutati dupa 6 ore .

P.S. esti un geniu , sunt super fericit
Buna seara dragi acvaristi , a trecut ceva timp de cand am renuntat la acvariu din lipsa timpului datorat facultatii si acum de sarbatori m-am gandit sa fac ceva frumos si anume sa reamenajez acvariul .
Am un filtru extern serafil 130 + UV care pus in functiune a inceput sa curga pe la garnitura de la capac . Am fost frumusel si am cumparat o garnitura nou nouta din magazinul din zona dar problema inca persista .
Ce sfaturi imi puteti da pentru a remedia aceasta problema ? Am exact aceeasi problema ca domnul din acest video : http://www.flickr.com/photos/johnbullas/6906895412/in/photostream/
bun , incep cu stadiul initial de la plantare (singurul fir de planta pe care l-am oprit) FAZA 1 :

image

s-a adaptat a inceput sa creasca prima frunzulita de cand e in acvariu ( am oprit decat 1 restu le-am aruncat)
bataie pentru teritoriu ?
am inteles ideea , am plantat una din ele in acvariul cu pomaceea sa vedem evolutia

Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
Go to: