[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fujito
Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
daca esti incepator 200 de litri e cam mult invata intai baza incepe de la pesti nepretentiosi (guppy , xifo , platy , moly ) si mai tarziu poti sa te apuci de lucruri mari ;)
adriancalotescu wrote:Siliconul poate fi orice firma, numai sa fie special pentru acvarii. Unde gasesti iti poate raspunde cineva din Suceava, oricum la un magazin de bricolaj sau materiale de constructii.
Precizare: am zis ca poate fi orice firma deoarece are acvariul mic (54l), la cele mari am inteles ca este recomandat Dow corning. Sper sa nu fie luat drept reclama

am inteles ca nu tin celelalte adik de alte firme ;)
o poza ceva ? ;)
cum a zis colegu mai sus schimba funtul acvariului . Despre silicon cauta Den Braven sau Bison (se gaseste special pentru acvarii ) ;)
Retrokor wrote:Mii de scuze. Nu sunt un novice in ale forumurilor sau internetului. Pur si simplu am apasat gresit pe New Topic in loc de Reply. Rog un domn din staff sa mute acel nou topic al meu numit Edit in acesta. Multumesc anticipat.

Am cautat amanuntit butonul EDIT dar acesta se pare ca lipseste. Mai am de rectificat faptul ca filtrul e EX600 si nu EX700, am tastat gresit. Si vreau sa adaug 2 poze cu nastrusnicia mea. Am apa putin cam laptoasa...sa incerc un blackout? Lampa cu UV nu imi pot permite momentan. Va rog sa ma ajutati sa scap de tulbureala aia.

Poze:

image

image

ai fiert lemnu cand l-ai bagat in acvariu ? (prin firbere iese maroneala aia din el)
Bun venit pe acest forum nici in Pitesti nu prea stam bine cu plantele ;) smilie
as avea eu nevoie de niste melci (nu am deloc in acvariu ) am drum la vara prin Bucuresti ;)
am dat guppy se poate inchide ;)
gata fratilor ca deja devine o ''drama'' eu vreau sa am apa curata si pesti santosi , restu le rezolv eu in timp (pietris colant etc )
ionutz40 wrote:Eu continui sa te ajut ...
uitata-te aici si vei vedea cum se seteaza un acvariu . Plus ca vei mai gasi multe filmulete ajutatoare de acest gen.
http://www.youtube.com/watch?v=ih6zhrjnSYY&feature=related
ps. ti-a zis cineva aici ca ...rabdarea e cheia succesului

da interesant clipu dar ''nenea'' de acolo nu baga plante naturale ci artificiale chestia cu apa , solutii , sare etc am facut-o si eu . Am sa incerc sa schimb colantul si pietrisul dar acu stau prost cu bugetu
Radu.U wrote:nu i bine la 17 ani cu bautura :-) desi si eu eram amator
uite sfaturile mele:
1.inlocuieste pietrisul ala cu unul cu boaba de orez de preferat o culoare intre alb si negru, sau maron inchis.
2.scoate plantele din ghivece sau in ce or fi puse
3.mai redu oxigenul , eventual eliminal si fa altfel oxigenarea prin valuri deasupra apei, (ai grija : excesul de oxigen duce la alge)
4.baga un autocolant negru sau albastru.
5. doneaza unui iubitor acel pleco, cat e mic. Pe urma va fi mai greu
6. fa rost de mai multe plante, eventual cele cu crestere rapida.

si ca la final, Nu te descuraja, Multi detinatori de acvarii s-au lasat crezand ca e o povara. In acvaristica ai nevoie de foarte mult calm, ba chiar iti testeaza nervii , tii stimuleaza la maxim cateodata mai sunt altii care mai si sparg ceva cand nu mai rezista

1. am sa incerc (nush ce o sa fac cu cel vechi)
2. unele plante sunt prinse cu plumb (o bobita mica atasata cu guta) , un echinodorus este bagat intr-un inel de ceramica (deci nu prea este ghiveci doar o tine pe fund) radacinile ei sunt in pietris
3. momentan am decat filtrul cascada (Aqua Clear) si CO2
4.nu stiu ce sa aleg cred ca e mai frumos albastru (un sfat unde gasesc)
5. acel gibiceps deabia l-am luat (imi geamurile de alge) si daca creste prea mare am unde sal dau
6. mai multe plante ? poi nu mai am unde sa le pun se intepenesc scalari in ele , probabil planta tip tufa ar fi de folos dar dupa cum am mai precizat in Pitesti nu se prea gaseste (puteti veni in vizita prin Pitesti sa va convingeti ;) )
bine ai venit ;) ;)
da ma scuzati pentru iesire luasem ceva la bord si ... eu il las asa ca nu stiu ce sai mai fac ;)
ionutz40 wrote:Da...in primul rand ...bine ai venit !
In privinta acvariului... greu de dat o nota. Uita-te si tu pe forumuri ... vei vedea poze de la A la Z cum se seteaza un acvariu. Ceea ce ai tu acolo e doar cu numele ...un acvariu. Nu are nici o legatura cu acvaristica si cu faptul ca ar fi trebuit sa fie un colt din natura . Ceea ce ai tu e o sorcova .
Si ceea ce spui ca ai vazut la altii tot in genul asta....nu inseamna ca e bine. Inseamna ca mai sunt destui ca tine care mai au mult de invatat. Sunt atatia cunoscatori si in pitesti si cu siguranta vei putea gasi pe cineva sa-ti vina sa te ajute si sa-ti arate efectiv cum se face.
Bafta si spor la treaba !
Aaaa si nu uita ca totusi sunt in mainile tale niste fiinte....nevinovate. Sa nu gandesti niciodata ca daca iti moare un pestisor din vina ta nu e nici o problema....maine iti iei altul.

da mah bine ca ai tu acvariu si nu arata ca o sorcova nu toti sunt Pro (in acvaristitca ca tine)
Maniacs wrote:La mine e cam jale, fundul e dominat de cory, pui de ancistrus care nu mai sunt tocmai pui, kuhli si sa nu mai vorbim de melcii de substrat ...

si nu ti se tulbura apa din cauza lor ?
Update Acvariul meu [img=http://img222.imageshack.us/img222/614/dscf3477n.jpg] P.S. mrs inca odata lui albert (de la el am luat plante) :jumpers:
eu cresc scalari de 2- 3 ani si sincer sa fiu in viata mea nu am verificat PH , duritate etc si am putut si reproduce , creste etc ;) mancare (sunt morti dpa tubi) tubi sunt niste viermi (eu ii cumpar din piata mare) sunt vii . Temperatura la mine la scalri este de 22 de grade (cu incalzitor) si nu pare sa ii deranjeze (momentan mai am 2 scalri) restu iam dat la prieteni , rude etc . Daca iti cumperi scalari sfatu meu e la inceput sa le tii 25 grade (pana mai cresc) ;) bafta
Val wrote:Bine ai venit pe forum.
Plecostomus-ul se face marisor. Nu e potrivit pentru un acvariu de 30l.

Toate cele bune.

plecostomusul poti sal tii pana se face mare si dupaia il dai ;)
Vreau sa stiu si eu cu procedati voi cu plantele pentru ale atasa in substrat (inafara de plumb) astept sfaturi
carasi din cate am inteles li se poate sparge burta acum nu stiu exact din ce cauze . Te-ai jucat cu ei prin acvariu ma refer cu mana ? si asta poate fi o cauza , hrana excesiva . sper sa iti fie de folos acu nu stiu daca il mai poti salva

Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
Go to: