[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
BOMBA de CO2 in stingator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

reteta: Aveti nevoie de : Stingator( al meu e din cele cu pudra), apa,zahar,drojdie.

Am luat stingatorul , l-am curatat, spalat.
Dupa :jumate kg zahar, 4 cani apa, le-am amestecat,le-am pus in butelie,am dfizolvat un cub de drojdie in jumate cana apa.Am pus tot in butelie,am infiletate robinetul(cel original cu parghie) si am asteptat.
Prima zi a ajuns la 3 bari, a 2 a la 5 , a treia la 9,5. pe stingator scrie sa testul se face la 25 bari, si incarcarea propriu zisa la 17.Barometrul este cel original, al lui de pe robinet.
De mentionat ca se incarca direct in stingator nu intr-o butelie separata cum se gaseste la altele.

Intrebarea mea este daca ESTE SIGUR un sistem ca acesta.
Eu din motive de siguranta l-am facut asa,ca nu mai e sticla de plastica care sa faca poc, da mi-a zis un suspicios.... ca o fac pe pielea mea si ca nu prea e treaba cu stingatoarele astea....

Deci . dorm cu bomba(la propriu) in casa?

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2009 01:16:35

[Email] [WWW] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

1. Cum ai de gand sa transformi 9 bari din stingator intr-o bula/secunda la intrarea in acvariu?
2. Cred ca stingatorul va rugini din cauza apei.
3. Dupa ce se epuizeaza drojdia, cum vei curata stingatorul?
Sticla de plastic poate exploda doar in cazul in care o inchizi ermetic cu amestecul de drojdie in ea, ceea ce nu e necesar deloc (vezi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9372.page
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

respunsuri : 1) am sa fac strans parghia robinetului cu un surub, astfel incat sa se apese foarte putin si in mici grade.sau cu o franghie cu creion - faci tensiune - ca la fierastrau.
2) Asta chiar s=ar putea sa fie o reala problema la care nu m-am gandit.dar bomba asta fiind doar pentru moment,adica sper sa nu il folosesc mai ult de 2 luni, nu cred ca apuc sa fac Poc
3)Cu apa clalda. Da de ce sa il mai curat?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

am sa fac strans parghia robinetului cu un surub, astfel incat sa se apese foarte putin si in mici grade.sau cu o franghie cu creion - faci tensiune - ca la fierastrau.

Daca reusesti chestia asta, vei demonstra inutilitatea piesei care se cheama reductor de presiune cu reglaj fin si care intra obligatoriu in componenta oricarui sistem CO2 profesional.
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu unu sunt optimist in ceea ce priveste reglajul debitului
[Email] [WWW] [Yahoo!]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

adu wrote:eu unu sunt optimist in ceea ce priveste reglajul debitului

Sa ne tii la curent..
[Email] [WWW]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

da.... la un moment dat am inceput sa devin si eu suspicios in legatura cu siguranta stigatorului asta.Pentru ca TOTI ori zic ca nu e prea sigur ori ridica in umeri... nu prea am auzi o parere gen : da domne stai linistit. Ajunsem la 10 bari ceea ce e de 5 orimai mult ca o roata de masina) si m-am gandit ca daca face poc s-ar putea sa fie interesant)

dar daca e interes, am sa fac testul sa vad daca merge. cum il pun in practica revin cu informatia in detaliu

This message was edited 1 time. Last update was at 03/10/2009 09:54:24

[Email] [WWW] [Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am reusit sa fac debit de o bula pe sec , 2 bule pe secunda etc.

Singura diferenta este ca am doar 2 - 3 bari in stingator ca mi-e frica ) sa stau cu 9 bari [nesiguri] in casa.
Cert este ca am incercat cu sfoara prima data , dar am obtinut un debit mai exact cu un surub.
Daca va intereseaza detaliile va pot pune poze.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

da, pune cat mai multe poze. te asigur eu ca daca butelia de co2 tip stingator rezista mult mai mult de 10 bari.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

@salapiat - te rog sa te mai uiti si la data ultimului post inainte de a scrie.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: