[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
De ce nu?? Scalarii nu au nevoie de apa proaspata , bine filtrata ?? Era un subiect bun pe un alt forum in care era totul explicat foarte bine. De la cresterea puilor pana la cerintele fiecarei varietati, dar nu cred ca am voie sa postez link-ul aici, totusi, peste tot am auzit ca apa se schimba din 2 in 2 zile 20% , asa am facut si asa voi face mereu la scalari si nu am avut probleme cu ei.
severum777 wrote:Imi poate da cineva sfaturi despre inmultire la ancistrusi??? Va rog mult! , iar eu de ce pot sa agat microsorum, ca sa se dezvolte bine?
Si alt lucru, cat traieste un colisa in medie, tot cat betta? Sau mai mult...

Nu ma poate ajuta nimeni???
Nu cred ca e hoplo, mai mult ca sigur o alta subspecie de thoracatum sau ceva artificial, acum trebuie sa de gandesti la numarul de scalari si ce pesti mai vrei pe langa ei, pentru o pereche de scalari ai nevoie de 100 litri, minim 80 , asta depinde si de varietatea lor, se fac destul de mari, dar oricat nu ii intrec pe carasi, cand eram mic aveam un caras cometa, care avea 24 cm pana in coada, iar coada nu stiu cat avea, era pe jos fara coada, iar cometele au cozi lungi, sa zic ca avea cam 35 de cm lungime, marimea asta si intrece si chiar depaseste un oscar.
La scalari depinde, nu doar de litri, dar si de dimensiunile acvariului si de colegii lor, inca ceva in acvariu cu scalari sa fie mereu un numar par de scalari, daca se nimereste sa fie doar perechi, sa nu ramana unul izolat, sa ramana 2 , care vor face fata inpreuna la ciondanelile celorlalti scalari. Colegii scalarilor , trebuiesc trebuie alesi cu atentie, sa se adapteze la parametrii chimici si mecanici ai apei.
Scalari nu sunt chiar asa usor de intretinut iti trebuie rabdare si timp de ei, lor li se schimba apa la 2 zile 20% , cu apa lasata 24 h la declorinat, intr-un vas cu gura larga. Filtrarea biologica si necanicavsa fie foarte bune.
Imi poate da cineva sfaturi despre inmultire la ancistrusi??? Va rog mult! , iar eu de ce pot sa agat microsorum, ca sa se dezvolte bine?
Si alt lucru, cat traieste un colisa in medie, tot cat betta? Sau mai mult...
Faye wrote:Mie nu-mi place sa vad pesti mari in apa putina. Si nici decoruri de plastic.
Acum daca tot ai intrat pe forum (Bine ai venit!), poate te mai inspiri de la colegi, te mai documentezi putin...

Deacord cu tine, nu am vazut videoclipul , dar thoracatum alb??? Am mai vazut cateva poze, dar nu am vazut in viata mea este chiar hoplo albinos sau o alta subspecie de thoracatum ? Sau chiar o mitatie artificiala....
Salutare!! Eu am o femela carevare 9 ani, o am de la 5 ani .
Pentru început Carasii au nevoie de 70 litri pentru un peste, ca sa fie fericiti cam 150 de litri m?car, sunt pesti de dimensiuni mari, comparabile cu ciclidele mari ( ca sa se poata vedea mai bine nevoia de spatiu. Ca sa apreciezi culoarea la carasi, trebuie sa ai un substrat negru, plante verzi, ceva mai natural.
Frumosi carasi, bafta cu ei.
Multumesc frumos !! am vazut in animax, dar daca ajung la 15 cm e ceva si nu prea vreau sa aglomerez iar acvariul, se pare ca prin acvariile mele totul merge ca uns, cu putine probleme, care daca nu se intamplau putea fi mult mai rau.
Ce va mai rog mult si frumos, ceva sfaturi despre inmultirea ancistrusilor, ce trebuie sa parcurg cavsa am pui, am muuulte scorburi prin acvariu si 5 ancistrusi ( un mascul voalat, 2 femele albino, un mascul standard si un pui standart ) 140 de litri brut, guppy, 2 lerii, 3 zebre roz, un labeo bicolor( jur ca ma surprinde cat e de calm si parca a mai pus si ceva masa musculara ) ,mai vreau sa mai bag niste pui albinosi voalati. Acvariul asta are cei mai multi pesti, in rest nu mai am nici un pic de aglomeratie si nici asta nu pare, am pus un filtru mult mai bun, cu filtrare mecanica si biologica ( ceramica si roca vulcanica, cred ) . Totul pana acum este ok??? Daca da, 3 lucruri mai vreau sa stiu, cum pot sa inmultesc bine ancistrusii?? ; daca pun la plante precum vallisneria si cryptocoryne fertilizant easycarbo , ajuta la crestere ? si, microsorum pe ce se dezvolta cel mai bine???

Multumesc mult inca o data de ajutor!!!
Alt ceva, imi puteti da si mine niste detalii despre nigro, cineva care a crescut si le cunoaste comportamentul , marimea media, un dimorfism exact, despre depunere....
Salutare! Pompa de la iaz a tras un caras mic si i-a tras ca 50% din solzi, si are aripioarele praf , mai are sanse?
zgatiuta wrote:Am un acvariu homemade de aprox. 55l.
Filtru am un fluval 204 la care trebuie sa schimb rotorul si axul. Plante o sa pun egerua densa, valisneria, un anubis si as vrea ceva care sa imite gazonul dar tot easy.
Pt co2 am gasit cu.sare de lamaie si bicarbonat de sodiu, ceva in genul.celei cu drojdie.
De suprapopulat nu cred ca o sa il suprapopulez, iar mancare, la.pestii care ii am acum abia mananca.
Dar ce lumina trebuie sa iau cu leduri. Nu e buna.lumina cu leduri? As.lua mai puternice dar nu am gasit pentru 60 cm ai mei

Ce pesti vrei sa bagi in el??
Filtre cumpar astazi, ceva mai puternic pentru ambele acvarii, in asta cu ancistrusi si guppy am filtrare mecanica, dar nu am filtrare biologica buna, iar in cel cu scalari nu prea am filtrare mecanica buna. La scalari am un filtru de 300 l/h plin cu filtrare biologica din ceramica si altul de 650 l/h cu un burete si altul care are burete si mediu filtrant biologic si o piatra poroas? care nu stiu cum se numeste. Lumina la plantele alea e pe saturata bate un soare in acvariul ala, in draci , dar e singurul acvariu in care nu am alge, probabil pentru ca vine lumina din toate partile .
" Vecine "! Nu am plate deocamdata, incearca in kaufland la animax, cred ca ma duc si eu maine sa iau niste vallisneria. Cati litrii vrei sa aiba noul acvariu?
Ceva sfaturi despre inmultire, nu ma refer la link-uri, experianta personala.
Probabil ai pus cam mult, chiar daca acvariul tau are 50 de litri tu ai cam 30-35 de litri net, mai pune si tu apa in acvariu pana sus sa ramane 3-4 cm spatiu gol.
Larva450 wrote:Uite ii poluez lui topicul dar tin sa-ti spun ca intr-un parc erau carasi koy cu carasii mici cat degetul mic si mari de 40 cm.Si nu se mancau intre ei.Erau si crapi mari si nu mancau alti pesti,mancau painea data de oameni si pufuleti aruncati nici de cum pesti mai mici ca lostrite,rosioare sau ce specii erau bagate in acel lac din parc.

Eu am zis ca nu se mananca Carasii intre ei , poate inveti sa citesti...
Inca o chestie, de unde esti, poti face un topic cu prezentare, ape limpezi si multa bafta cu pestii
Am aranjat totul excelent, acvariul asiatic care arata minunat, acvariul cu scalari care e si el destul de pustiu, dar placut
Dar acum am un acvariu in care vreau sa inmultesc ancistrusii, ceva sfaturi? In el niste guppy, 2 perechi de pelvicachromis care se cam cearta, dar asta e, o sa renunt la una din ele, acvariul are niste pietris negru, dar nu pe tot fundul si are muuuulte ascunz?tori iar ca dimensiuni are 100L/35h/40l , 140 de litri brut, la mijloc am pus crengute ca sa despart acvariul. Ca plante am microsorum si egeria.
Mai am rechinul si 2 leri , care fac tot acvariul , poate judecati aspectul, dar mie mi se pare foarte linistitor.
Carasii sunt pesti de apa rece cara prefera maxim 25 ° C si asta pentru o scurta perioada de timp Carasii fiind pesti de apa rece, prefera sa varieze temperaturile in functie de anotimp, ca si la cei salbatici sabse includa si 2-3 saptamani de hibernare, in care apa sa aiba temperaturi scazute 8-10 ° C, la mine puii care ai hibernat au crescut si mai ales au o culoare mai intensa fata de fratii lor crescuti la 18-20 , daca vrei un acvariu frumos, trebuie sa ai un acvariu cu pesti din biotopuri asemanatoare, gen gurami+scalari+ neoni+sanitari, daca ma intelegi, cat mai natural, maternitatea aia in fata cu sunstrat rosu arata groaznic, macar de-i scoti substratul si o pui intr-un colt pe latime, cat mai putin vizibil, dar nu o sa se dezvolte guppy sau alti vivipari in ea, ea este facata ca fenelele sa " nasca " , dar nu prea mi se pare prea ok.
Ce mairime are acvariul tau??? Bafta multa cu pestii
Filtrare biologica am in 2 filtre care au cam 1000l/h, pline cu mediu filtrant din ceramica, si au putin burete, vreau sa mai iau un filtru, tot intern care sa aiba mai mult burete, cu pestii sincer sa fiu, mi se pare cam pustiu am mai mutat din pesti si arata mai ok asa, azi le schimb substratul dar cum sa fac asta fara sa scot apa? Sau trebuie scoasa neaparat ?
Multumesc mult de ajutor!!
Le-am incercat pe toate, crede-ma, ma gandesc sa schimb substratul, cu unul curat, sa pun mai mult in colturi sa fac un fel de pesteri in el sa scot egeria, sa pun vallisneria pe spate si cryptocoryne si echinodorus in fata, sa vad marti daca cumpar ceva.

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: