[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gris  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Am revenit cu informatii noi, am pus sare in acvariu de marti, incalzitorul mi-a ajuns azi si apa a atins acum 29-30 grade. Pangasiusul nu pare sa se simta prea bine, am observat o pata rosie sub branhiul drept si azi dimineata ceva rosu si la coada, plus o mica taietuta/despicatura in mijlocul cozii pe care nu o avea. Ceva sfaturi/pareri?

http://m.imgur.com/ZS72Jrd
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Grisul....acesta este efectul daca nu tratezi la timp,face rani deschise si dupa infecteaza rana.Nu cred ca mai are mult si mie mi s-a recomdat costapur si sa-ti spun ca a fost excelent pentru gris iar pentru rani deschise exista solutii ceva.
Rog pe cineva sa ma corecteze daca am zis ceva gresit.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Am luat incalzitorul cat de repede am putut...
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

De atunci pana acum a fost racoare in acvariu ceea ce agraveaza grisul,il ajuta,trebuia sa fie deja 30 grade in acvariu de cand ai vazut ca are gris pestele...acum are un efect foarte mic.Sarea care ai pus-o era si mai buna daca aveai caldura in acvariu.Din ceva simplu ai facut complicat.Ranile dezinfecteazale bine cu albastru de metil,asa am facut la un caras si i-a trecut.
Rog sa ma corecteze cineva daca gresesc!

This message was edited 3 times. Last update was at 11/03/2016 18:05:18

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Sa il bag intr-un bol cu albastru de metil? Cat sa il tin acolo?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Andreasghira wrote:Sa il bag intr-un bol cu albastru de metil? Cat sa il tin acolo?

Eu am luat pestele,l-am pus pe masuta si cu un pic de vata cu albastru de metil am pus pe ranile lui.Acum merge si asa,sper.5-10min.
Repet din nou sa ma corecteze cineva daca gresesc!

This message was edited 2 times. Last update was at 11/03/2016 18:07:26

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Nu ma incumet asa )
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Grisul....acesta este efectul daca nu tratezi la timp,face rani deschise si dupa infecteaza rana.Nu cred ca mai are mult si mie mi s-a recomdat costapur si sa-ti spun ca a fost excelent pentru gris iar pentru rani deschise exista solutii ceva.
Rog pe cineva sa ma corecteze daca am zis ceva gresit.

Nu prea ai gresit, sunt 2 cauze diferite, este o infectie bacteriana, dar nu-mi dau seama de unde apare, eu zic sa scazi zilnic salinitatea apei, umpli acvariul, si incepi tratament cu bactopur in acvariu, rechinul il lasi in acvariu , totul il lasi in acvariu.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Infectia apare atunci cand grisul e in stare aproape fatala si face rana deschisa.O simpla informare despre gris pe net si o sa vezi ca asa este ,cum am zis eu.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Bactopur este bun...de ce nu m-am gandit si eu la el?Poti folosi si Bactopur.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema e alta, de unde infectie? Albastrul de metil dezinfecteaza si ajuta la infec?ii, sarea banuiesc ca nu e prea ok, schimba zilnic 10 litri de apa declorinata , umpli acvariul cu apa, si schimbi asa o saptamana, dupa schimbi 5 litri debapa ca sa fie apa proaspata, incearca sa pui albastru de metil pe rana si sa il lasi asa cam 10 secunde pe un prosop umed. 10 secunde numarate corect, nu rapid.
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Treaba e sa gasesc la mine in oras ca abia peste 2 saptamani se deschide un animax
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe nevertebrate.ro este 20-30 ron + transport 15 ron=35ron sau 45 ron toata asta.Costa un "pic" cam mult dar trebuie sa actionezi.

Am verificat si cam asta e totalul 25 ron bactopur cu transport 15 ron se face 40 de ron.

This message was edited 4 times. Last update was at 11/03/2016 18:19:51

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Infectia apare atunci cand grisul e in stare aproape fatala si face rana deschisa.O simpla informare despre gris pe net si o sa vezi ca asa este ,cum am zis eu.

Am citit mult si bine despre gris si cunosc cazul lui mai amanuntit, nu asta este problema, o infectie in acvariul lui nu poate fi decat de la "sare.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/03/2016 18:41:19

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Da...ok...dar mie nu mi s-a intamplat asa.Adica eu cum am vazut ca au gris am bagat sare,temperatura este de 30 grade constant.Si dupa 4 zile am luat costapur si acum niciun peste nu are nimic,nici o pata alba sau urma de gris.Nu inteleg care ar fi alta explicatia acelei infectii daca nu este de la gris.

This message was edited 2 times. Last update was at 11/03/2016 19:00:26

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Da...ok...dar mie nu mi s-a intamplat asa.Adica eu cum am vazut ca au gris am bagat sare,temperatura este de 30 grade constant.Si dupa 4 zile am luat costapur si acum niciun peste nu are nimic,nici o pata alba sau urma de gris.Nu inteleg care ar fi alta explicatia acelei infectii daca nu este de la gris.

Grisul este o protozoare, o mica zgarietura prin decorurile alea de ceramica ppt sa duca la o infectie, d-aia spun sa scata lent salinitatea. Daca mai apuca dupa o infectie urata sa traiasca si pangasiusul , nu inteleg de ce sunt in comert asa pesti, cine isi permite un acvariu carebsa gazduiasca pangassius, isi permita sa faca si el comanda direct de la producator.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa lamurim problema grisului, copii! Asa pe intelesul tuturor.
Ichthyophthirius multifiliis se numeste parazitul care provoaca grisul. Este vulnerabil si usor de exterminat in una din cele 4 stadii de viata ale sale.
Stadiul 1: Trophozoit Este faza de hranire a protozoarului. Sta ingropat sub piele sau in branhii si se hraneste cu celulele /fluidele gazdei. In aceast stadiu parazitul nu poate fi omorat, decat daca omori si pestele. Asta este faza in care observam punctele albe de pe pesti, care sunt chisturi formate in jurul parazitului.
Stadiul 2: Trophont Parazitul paraseste gazda, rupand efectiv tesutul sub care a stat protejat. In acest moment lasa rani deschise in urma, care se pot suprainfecta, mai ales daca organismul pestelui este slabit, sau calitatea apei lasa de dorit. (nu sarea provoaca infectia, da?) El inoata liber in cautarea unui loc unde sa se ascunda in vederea reproducerii.
Stadiul 3: Tomont Odata asezat pe substrat/frunza/etc. protozoarul formeaza in jurul sau o membrana protectoare si incepe sa se divida in sute/mii de organisme unicelulare numite tomite.
Stadiul 4: Tomite Sunt eliberate in coloana de apa si inoata liber in cautarea unei gazde. Daca nu gasesc o gazda in 24 de ore mor. Sunt foarte sensibile la salinitate si aceasta e faza in care pot fi usor exterminate cu ajutorul sarii.
Durata ciclului de viata depinde de temperatura, durand 3 zile la 24 de grade, o luna la 10 grade si chiar mai mult la temperaturi mai scazute(parazitul hiberneaza).
Sunt studii care spun ca de la 29 de grade in sus nu mai afecteaza pestii, de la 30 nu se mai reproduce, iar la 32 moare. La mine nu s-a intamplat asta, fara sare n-am scapat de el, desi am tinut apa la 32 de grade timp de 10 zile. Dar poate am nimerit eu o varianta de parazit mai capoasa.
Verdele de malachit este un tratament sigur, dar sunt pesti care nu-l tolereaza.
Din experienta proprie, daca pestii stau bine cu imunitatea, nu vor fi afectati. Am adus in acvariu cory infectati cu gris, singurii care s-au molipsit au fost neonii. Ceilalti cory, ancistrusii si scalarii nu au contactat boala.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci pana la urma am zis bine ca din cauza grisului se formeaza rani deschise si se pot face infectii din cauza asta.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Da.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Aceeasi informatii am citit si eu cand am vazut prima oara gris la pestii mei.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: