[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viviparu'
Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
Ai putea sa folosesti Sera Aquatan si Sera Nitrivec. Primul elimina din apa de la robinet cam tot ce e rau: clor, ioni de metale grele, etc, iar al doilea se adauga dupa o ora de la adaugarea Aquatan-ului pentru startarea rapida a coloniilor de bacterii. Dozele si modul de folosire sunt scrise pe produse. Eu am cumparat dar inca nu le-am folosit asa ca nu stiu daca este OK sau nu. Oricum, Sera este firma si nu cred ca-si permite sa scrie aiureli pe produse.
Ceva nu e in regula in ce spui tu. De regula cochiliile gaurite sunt din cauza unei ape acide. Tu spui ca ai un PH usor bazic, 7.5. Cand l-ai masurat? La cat timp dupa schimbul de apa? La cat timp schimbi apa si in ce proportie?
E OK. Dar sticla sa fie taiata la meserie. Eu as face baza un pic mai mare sa nu am nici un fel de surprize
Nici in habitatul lor natural nu au lumina permanenta, poti fi sigur de asta. In plus, prea multa lumina o sa duca la aparitia algelor in acvariu si nu cred ca ai vrea asta.
Am auzit ca se pot razui de pe sticla acvariului. Imi povestea cineva care reproduce Cory. Eu n-am incercat. Oricum poti sa incerci sa le razuiesti dat fiind ca acolo oricum sunt condamnate.
Exista si spirulina special pentru pesti, care e clar ca mai contine in plus cate ceva ce e bun pentru ei. Dar ce este clar este ca si spirulina de uz uman poate fi data drept hrana pestilor.
Ar fi trebuit sa iei icrele, impreuna cu suportul pe care au fost depuse si sa la muti in alt acvariu. Melcii ti le mananca, n-ai nici o grija
Daca e pastila atunci o pui asa in apa iar pestii or sa ciugulesca din ea. Daca e praf ia intre degete si da-le pestilor.
In mod normal trebuie sa le dai cel putin doua tipuri de mancare pe zi, si sa nu repeti la nesfarsit chestia asta ci, de-a lungul unei saptamani sa varieze mancarea pe cat se poate. Incearca tot un tratament cu Furazolidon
Nu conteaza ce dimensiune au, conteaza varsta. Nu te lua dupa dimensiune. Daca au fost tinuti inghesuiti in acvariu nu cresc mari.
Incearca si pune-i la reprodus altfel femela poate sucomba
dexter wrote:si temeratura cat o tin ridicat doar 5 zile ?

Da, temperatura o tii ridicata 5 zile. Chistii de gris nu rezista la o temperatura de peste 27 de grade, si daca nu-si gasesc alta gazda mor. Si dupa cele cinci zile fa un schimb de apa de 30%, dupa care redu temperatura inapoi la 25 grade treptat.
Poti sa iei si ContraSpot, cum a spus Dalles. E la fel de bun.
Sera Costapur este pentru Costiaza. Pentru gris este Sera Costa Med. Ridica temperatura treptat, in decursul a 24h de la 25 la 28-29 de grade. Peste 27 de grade chistii de gris nu rezista. Tine temperatura ridicata 5 zile si pune si putina sare+Costa Med. Sare pune o lingurita la 10L de apa, iar Costa Med cat scrie pe prospect.
Chiar nu are nimeni in sezonul asta un acvariu intre 50-70L de vanzare?
Prima poza din stanga->femela. In poza de langa femela e un mascul
Masculul are dorsala si ventrala mai dezvoltate. Practic, cand se "infoaie" ar trebuie sa arate ca un cerc. Avand unul singur e greu pentru ca n-ai cu ce sa-l compari. Mergi la magazin si daca ai sa vezi mai multi o sa-ti dai seama imediat.
Cat despre hrana cati bani dai atata face. La 1 RON plicul nu prea cred ca e cine stie ce. Asta o data. Apoi betta sunt pesti care cer si oarece hrana vie sau congelata(artemia, libelule, purec)
Asta ca sa aiba de unde sa aleaga
Salutare tuturor,

Sunt interesat sa cumpar vreo doua-trei acvarii intre 50-70 L. Eventual si cu hardware-ul aferent daca nu va mai trebuie. Fara pesti, plante, nisip.

Daca aveti asa ceva astept un PM de la voi cu un pret si un numar de telefon.
Gasesti in Bucur Obor dar in cantitati mici. Si acum sunt al naibii de scumpi.

Am vorbit cu cineva de-acolo care vindea si mi-a spus ca a fost o saptamana la rand la tubifex si a adunat doar 6 kg. Asa ca...

Mai asteptam sa vina primavara.

Si inca o chestie. In Bucuresti se gasesc tubii negri si nu tubii rosi cum am inteles ca sunt la Cluj
Salut.

mai pune si niste gourami galbeni. Sau macropodus. Cat despre plante poti pune orice cu conditia sa reziste la temperatura un pic mai ridicata pe care o cer anabantidae-ele.
Si eu am un pusti de 1 an si 7 luni. De cand s-a nascut traieste cu acvarii in casa. E adevarat ca nu doarme el in camera cu acvarii, dorm eu. Dar toata ziua sta in sufragerie unde sunt acvariile, si mai mult, pe langa ele. N-are absolut nimic.

In cazul de mai sus cred ca e vorba de o alergie la ceva.

Eu, de exemplu, am alergie la "libelule". Daca le dau pestilor sa manance libelule si nu ma spal imediat pe maini, incep sa-mi curga ochii, parca am nicip in ei, etc.

Cred ca despre o alergie este vorba. Il lasi sa dea si el de mancare la pestisori? Daca da, vezi sa nu faca alergie la un anumit tip de mancare.

Eu am avut acceasi tuse seaca atunci cand am facut ciuperci, pleurotus, si cand acestia su ajuns la maturitate si au inceput sa elibereze spori. Desi aveam masca pe bot aveam o tuse seaca de-mi scuipam plamanii. Dupa ce am incetat cu ciupercile a incetat si tusea.

Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
Go to: