[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Bine ai venit.
Marea majoritate incepem asa, insa putini se pot lauda cu 10 ani de forum...multi se lasa inainte de a incepe. Bine ai venit si spor la citit.
Deci in consecinta am procedat corect, cred eu, prima opinie a fost calitatea proasta a apei, insa intradevar trebuia sa recomand si eliminarea cauzei, lucru ce am crezut ca se subintelege.
10 ani ca maine trec, acus acus ajungem si noi acolo. "La Multi Ani", cu stima si respect.
La carasi poti pune,anubias, are frunzele mai mari si mai tari, s-ar putea sa reziste. Mai poti incerca cu echinodorus, dar vezi ca acesta creste destul de mare(vezi ca sunt mai multe specii de echinodorus), eu personal la echinodorusii mei cand cresteau prea mari le taiam frunzele inalte.
Daca asa ti se intampla tie, asa procedezi tu, este treaba ta. Totusi nu mai da sfaturi de genul acesta, dupa cum ti-am mai spus verdele de malachit dauneaza grav anumitor pesti, iar in ce priveste subdozarea tratamentului iar nu este o idee buna,in principiu trebuie respectate indicatiile prospectului 100%(probabil ca tu vrei sa fii exceptia care confirma regula).
@boesku Stiu ca aveti o experienta destul de mare, as vrea sa va intreb(imi cer scuze doamnei ca pun intrebarea in topicul dansei), este suficient la aceste "codite franjurate" doar sa aducem apa la un nivel ok? vor creste fara un tratament sau nu se va agrava daca doar eliminam cauza aparitiei? nu trebuie sa tratam si efectul? Multumesc anticipat de raspuns, experienta dumneavoastra este pentru incepatori ca noi foarte utila. Si inca ceva, se aplica tuturor pestilor, fie ei ciclide, vivipari...etc sau doar acesti africani sunt mult mai rezistenti?
Deci stii regulamentul, foarte bine. Atunci poate ne spui si noua cum incepi o propozitie sau o fraza(poti folosi tasat din stanga pentru litere mari sau mici, scrie caps lock pe ea, sau tii apasat pe shift). Cat despre cabomba, sunt informatii destule, gasesti cu search. Daca aveai un jurnal, incercam sa citesc tot topicul sa te ajut, asa ca doar imi dau cu parerea. Posibil sa nu aibe suficienta lumina, poate ai saramura in apa, parametri apei necorespunzatori pentru a se dezvlota s.a.m.d.
Depinde de pestii care sunt tratati cu verde de malachit, s-ar putea sa ai ocazia sa vezi ca acel verde de malachit va face victime in randul lor, al celor sanatosi
Ok, daca ai stabilit ca este finrot, tratamentul ar trebui sa-l faci in alt bazin, bactopur decicleaza, parca si jbl ektol fluid.
Poti incerca si tratamente asa zise"alternative"(eu asa le numesc) cu antibiotice de uz uman, gen eritromicina, penicilina, sau cauti altceva care sa aiba aceeasi substanta de baza. Este bine de stiut ca antibioticele pastile gen eritromicina nu se dizolva in totaitate in apa,contin amidon; poti incerca cu ceva injectabil, acelea se dizolva 100%.
Vlad, ar trebui sa incerci sa vezi si ce s-a scris mai devreme, ai fost sfatuit sa renunti la "shi", "dc" in loc de "de ce", citeste inca o data regulamentul forumului, acolo este specificata si "rugamintea" de a nu prescurta si alte cele despre limba si gramatica limbii romane (banuiesc ca daca esti de alta nationalitate si inca nu stapanesti corect aceasta limba, vei avea intelegerea celor care incearca sa descifreze ce vrei tu sa stii).
In general, pentru ca sunt plante easy pot creste si in conditii de austeritate(nu totala), sunt potrivite pentru ciclare cele cu o cretere rapida, gen cabomba, echinodorusi, pistia..poti cauta ca s-a discutat in multe topicuri(o sa vezi ca tot acolo, la rubrica aceea la care am facut referire mai devreme, se recomanda sa dai un search mai intai si abia daca nu ai raspuns, nu ai gasit...etc deschizi un alt topic). Mai bine ai incerca sa-ti faci un singur topic unde sa spui ce te "doare", il vei pastra ca jurnal pentru mai tarziu, iti va fi de folos.
Intai de toate identifica boala, vezi mai multe tratamente alternative si te vei hotari atunci,dar identifica pentru inceput. Dupa identificare poti incerca sa scazi nivelul apei si sa-i prinzi pe cei cu probleme
Depinde si de coloarea aceea alba, sa nu fie pe buze(posibil columnaris) sau alte pete de culoare alb-cenusiu, ca un fungus(posibil finrot). Intradevar, sunt si pete de culoare alba care nu au legatura cu vreo boala, incearca sa te uiti si dupa alte eventuale semne,cozi franjurate, aripioare stranse, sau ceva care pare sa nu fie normal.
Daniel, daca tu stii ca se foloseste poti incerca sa-i dai raspuns colegului la intrebare, in loc sa raspunzi la intrebare cu alta intrebare(retorica, sarcastica, inocenta, nevinovata)
Calitatea proasta a apei, cam asta cred ca este. Eu as incerca sa identific pe jbl online hospital sau oriunde in alta parte ce boala au pestii, i-as muta intr-un alt vas si le-as aplica tratamentul exact cum scrie in prospectul in engleza. Boala este probabil finrot, o poti trata cu bactopur, jbl ektol fluid, daca nu este prea grav poti incerca si cu verde de malachit. Orice te decizi sa faci, fa tratamentul exact ca la carte.
Depinde ce vrei sa faci din acvariu,il vrei plantat, pui substrat? Raspunsul fix la intrebarea ta este ca pentru 2,3cm iti sunt suficiente vreo 7kg.
Neonii s-ar putea, depinde ce fel sunt, ai mei gusta cu placere din puietul de vivipari.
Nu prea cred ca o sa te ajute nici verdele de malachit, nici temperatura ridicata. Cauta sa identifci totusi acea pata si fa tratament ca la carte nu dupa ureche.
Pentru ca tot am fost corectat, banuiesc ca cine vroia intelegea greseala, o sa incerc sa iti mai dau un sfat posibil util. Parca acvariul are undeva la 60l si tu ai 54w. Nu stiu cum ai programul de iluminare, dar ar fi bine la cum arata acele alge sa scazi timpul, eventual cantitatea de lumina. Da mai multe detalii si despre programul de iluminare, de ce si cum fertilizezi .
Cat despre circulatia apei, nu este cazul la bazinul tau deoarece ai putine plante si valuirea aceea banuiesc ca este de ajuns sa faca sa circule apa in tot acavriul.
In cazul in care nu ai bani de teste sau nu le gasesti, poti incepe sa faci o aditie imediata de easycarbo, cam 3ml, scade timpul de iluminare(2 neoane de 18w la tine acum ar fi suficiente cred eu)

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: