[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu africani 500 l  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
mormelvio
Junior member

IP:

Asa arata acvariul nostru dupa modificarile efectuate sub indrumarea voastra. Ce credeti ca ar mai trebui facut (in afara de decorul 3D) ?

http://www.youtube.com/watch?v=iwc9Fg8fuDU&feature=youtu.be
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Dragule, se vede ca ai pasiune pentru ei... pestii arat bine hraniti, sunt veseli si jucausi, se simt bine.

- scoate vaporul acela scufundat!
- scoate formele alea de plastic!
- scoate vasele de sticla in care ai pus plantele!

... mai cauta bolovani si fa un decor "stancos"...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Dragule,...

Mormelvio e doamna Mihaela
E vecina cu mine... Eu din Oradea, dumneai din Carei.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

No, imi cer scuze, dara... da' ramane valabil ce-am zis .

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mormelvio
Junior member

IP:

Ce forme de plastic?? Nu stiu la ce te referi...in afara de furtunele de la filtre...nu am nimic din plastic acolo..
Mihaela )
[Yahoo!]
mormelvio
Junior member

IP:

Dragule, se vede ca ai pasiune pentru ei...

Pasiunea am prins-o din zbor, pentru ca e primul meu acvariu pe care l-am capatat in octombrie 2011...Nu stiam absolut nimic despre pesti, nici macar ce specie sunt sau cum ii cheama....ca sa nu mai spun de ciorba pe care am avut-o in acvariu cand l-am primit. Nici un filtru, nici o piatra, nici macar nisip nu am avut. Asa ca m-am documentat si cu ajutorul vostru dar mai ales cu sustinere financiara dar si ajutor fizic din partea sotulu am reusit sa fac ceea ce ati vazut...
Putem concluziona, fara sa glumesc, acest acvariu este "made by users of www.acvariu.ro "
Probabil ca mai sunt si alte lucruri de adaugat sau modificat pentru a arata la modul cel mai profesionist cu putinta prin urmare sunt in continuare deschisa la sugestii!

This message was edited 2 times. Last update was at 03/03/2012 23:20:34

[Yahoo!]
mormelvio
Junior member

IP:

Am nevoie de ajutorul vostru. Tocmai ce am observat ca am cativa pesti care au aripioarele si coada zdrelite. De mancat, mananca...nu am probleme, cel putin deocamdata. Avand in vedere ca nu am nici o sansa sa-i prind pe cei bolnavi si sa-i scot din bazin, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez si ce sa le dau.
La ce temperatura sa-i tin?? Acum sunt la 26 de grade si am pus o concentratie de sare de 1gr/litru. Sarea am pus-o de cateva zile si intre timp au aparut cozile zdrentuite deci se pare ca nu-i ajuta concentratia asta.
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Calitatea proasta a apei, cam asta cred ca este. Eu as incerca sa identific pe jbl online hospital sau oriunde in alta parte ce boala au pestii, i-as muta intr-un alt vas si le-as aplica tratamentul exact cum scrie in prospectul in engleza. Boala este probabil finrot, o poti trata cu bactopur, jbl ektol fluid, daca nu este prea grav poti incerca si cu verde de malachit. Orice te decizi sa faci, fa tratamentul exact ca la carte.
[ICQ]
mormelvio
Junior member

IP:

Aseara am facut testele apei cu teste la picatura si au iesit dupa cum urmeaza:
Ph 8,5-9
No2-zero
No3-zero
Nh3-Nh4 apreciez ca este intre zero si 0,5.....undeva spre 0,2 deoarece culoarea este galbena dar parca zic eu ca exista si o mica tenta verzuie....dar poate ma insel...
Gh 13
Kh 14
La filtrare am Un Fluval FX5 plin cu siporax si un Eheim 2080 cu mediile originale. Mai am si un burete intern.
Problema este ca printre atatea pietre nu am nici o sansa sa prind pestii afectati iar daca fac tratament in acvariu mare atunci il deciclez...
Deci cum sa procedez? Cu ce sa-i tratez???
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Intai de toate identifica boala, vezi mai multe tratamente alternative si te vei hotari atunci,dar identifica pentru inceput. Dupa identificare poti incerca sa scazi nivelul apei si sa-i prinzi pe cei cu probleme
[ICQ]
mormelvio
Junior member

IP:

Eu asa zic ca e finrot....problema este ca experienta mea in domeniu nu e tare vasta....prin urmare e posibil sa ma insel...dar ma gandesc sa incep un tratament pt asta.
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ok, daca ai stabilit ca este finrot, tratamentul ar trebui sa-l faci in alt bazin, bactopur decicleaza, parca si jbl ektol fluid.
Poti incerca si tratamente asa zise"alternative"(eu asa le numesc) cu antibiotice de uz uman, gen eritromicina, penicilina, sau cauti altceva care sa aiba aceeasi substanta de baza. Este bine de stiut ca antibioticele pastile gen eritromicina nu se dizolva in totaitate in apa,contin amidon; poti incerca cu ceva injectabil, acelea se dizolva 100%.
[ICQ]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna. Mai intai de toate sunt cateva intrebari la care se raspunde standard.

1. Valorile apei, si aici conteaza Amoniac, Nitriti si Nitrati. KH si GH sunt cu adevarat optionale.

Zici ca ai Amoniacul NH3/NH4 undeva la 0.2 -> NU BUN!
Ori mediile tale nu convertesc corespunzator cantitatea de deseuri pe care pestii o scot adica nu ai suficienti litri de ceramica, ori ai facut ceva modificari, ai umblat la filtre. Ori ii hranesti mult-mult prea mult!
Dar, este foarte important sa se stie si NO2 si chiar NO3.

2. Cati pesti sunt mai exact, litrii si dimensiunea acvariului si ce regim de hrana au: cat si de cate ori pe zi.

3. Cat schimbi apa si la ce interval (saptamanal 40-50% se schimba la pestii astia, mai ales daca sunt destui in bazin).

4. Ce modificari ai facut in ultima saptamana in acvariu: decor nou, pesti noi, spalat filtre, scos decor, schimbat substrat/nisip, hrana diferita... Orice poate conta enorm!

Astea sunt cateva din intrebarile standard pe care foarte multi le pun celor care au probleme. Chiar conteaza. Altfel vorbim vorbe.

Revenind la problema ta. In primul rand calm! Apoi, nu te grabi sa faci nici un tratament. Faci mult mai mult rau sa arunci cu chimicale in apa nestiind exact problema, decat sa restabilizezi bazinul.
Primul lucru, se fac masuratori la parametrii apei si apoi se schimba niste apa de control sa improspatezi atmosfera 30-40%. Apoi se fac iar masuratori si se intervine in asa fel incat apa sa fie cristal, dpdv chimic, adica NH3 zero, NO2 zero, NO3 macar sub 20 desi ideal ar fi ca dupa schimbul de apa sa fie sub 10 sau p-acolo.

Esti sigura de ce boala au? Pune niste poze. Pestii astia sunt al dracului de rezistenti, daca nu ai introdus vreun peste nou, si acvariul era stabil nu ar trebui sa ai vreo problema.
Sarea -> pai daca arunci cu sare in apa, si ridici salinitatea prea brusc, poti avea probleme cu o usoara deciclare. Cum ai pus sarea aia? In mod normal se dizolva separat intr-un recipient, dupa o masurastoare prealabila a cantitatii necesare, si apoi treptat se adauga in bazin.

Deci raspunde la aceste intrebari si putem sa ne gandim la modul serios ce au pestanii aia, si cum se poate rezolva treaba. Repet, o poza ar fi foarte buna. Testele ar trebui sa fie la picatura, si macar NH3 si NO2 sa fie. Daca nu ai NO3, cu 4-5 schimburi de 50% odata la 2 zile se rezolva.

Asteptam detalii.

This message was edited 3 times. Last update was at 05/03/2012 16:48:14

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@boesku Stiu ca aveti o experienta destul de mare, as vrea sa va intreb(imi cer scuze doamnei ca pun intrebarea in topicul dansei), este suficient la aceste "codite franjurate" doar sa aducem apa la un nivel ok? vor creste fara un tratament sau nu se va agrava daca doar eliminam cauza aparitiei? nu trebuie sa tratam si efectul? Multumesc anticipat de raspuns, experienta dumneavoastra este pentru incepatori ca noi foarte utila. Si inca ceva, se aplica tuturor pestilor, fie ei ciclide, vivipari...etc sau doar acesti africani sunt mult mai rezistenti?
[ICQ]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. In general prima masura care se aplica este imbunatatirea calitatii apei, la toate bolile care pot aparea la pesti. In salbaticie nu alearga nimeni dupa un peste cu fin-rot sa-i dea cu JBL Punktol sau stiu eu ce. O apa schimbata mai des va face diferenta. Conteaza insa si cat de mult e afectat pestele si specia. Africanii sunt foarte rezistenti, si cred ca o apa buna e suficienta in majoritatea cazurilor de acest gen, daca nu e deja o pandemie la nivelul bazinului.
Eu am avut pestan batut de altii sau lovit la ochi (amicii mei imi ziceau ca s-ar putea sa ramana chior, se lovise in ceva) si care dupa 3-4 zile erau aproape vindecati, in mod cert in 10 zile in stare perfecta. Atunci am schimbat apa la 3-4 zile 50% in loc sa o schimb la 7 zile 50%.
In ceea ce priveste alte specii, nu pot sa ma pronunt din experienta, dar tind sa cred ca sunt mai sensibile si probabil ca pe langa imbunatatirea calitatii apei e necesar si un tratament.
Insa, repet, astea sunt niste ghiduri generale, ca daca sa zicem ai un bazin de 50 de litri cu 10-15 ciclide africane care sunt foarte bolnavi si la care apa se schimba foarte rar atunci, prima masura este sa li se creeze spatiul, apa de o calitate ireprosabila si e posibil sa fie nevoie si de ceva antibacterian.

Un lucru este cert, inainte sa ne grabim sa aruncam cu medicament in apa, trebuie evaluata calitatea apei, cauza bolii si daca nu sunt ok, intai redresata treaba asta si ulterior inceput un tratament. Daca un acvariu nu e ciclat, asta nu inseamna ca asteptam sa se cicleze Dar avem grija ca toxinele sa fie foarte scazute si incepem tratamentul.

@mormelvio Inca astept raspunsuri la acele intrebari.

Sa ne auzim cu bine.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Deci in consecinta am procedat corect, cred eu, prima opinie a fost calitatea proasta a apei, insa intradevar trebuia sa recomand si eliminarea cauzei, lucru ce am crezut ca se subintelege.
[ICQ]
mormelvio
Junior member

IP:

Salutare tuturor. Am ajuns acasa si am inceput sa alerg pestii prin bazin. Descopar cu stupoare ca deja is mult mai multi "zdrentuiti" de cat erau azi dimineata (vreo15), dar vad ca predomina cei din Haplochromis Heard Roch Kribeusis care toti 10 care-i am par a fi bolnavi. Am reusit in mare parte sa-i scot. Problema e ca am un bazin mic de 25l in care sa-i pun si cred ca e mic pentru numarul pestilor bolnavi. Cat timpp ii tin acolo si ce sa le dau???Pe masura ce mai observ pesti bolnavi sa-i scot si pe aceea in acelasi bazin mic in care le pun tratamentul??
Ca sa raspund la intrebarile puse:
Nu am facut nici o schimbare in ultimele 2 saptamani. In urma cu 2 saptamani am schimbat mancarea...adica de la ceva amestec dat de un nene de la petshop am trecut la NLS+Spirulina forte. Mancare primesc de vreo 2 -3 ori pe zi dar atat de putina le dau incat sunt pesti care nici nu apuca nimic sa manance.
Parametrii apei sunt cei pe care i-am anuntat mai sus, masurati aseara. Schimb de apa fac de 2 ori pe saptamana cam 20%.
No2 si No3 sunt zero. Acum am refacut testul la amoniac si in continuare nu este un zero curat...aici in combinatie cu Ph-ul de aproape 9 cred eu ca sunt problemele. Schimburile dese de apa le-am incercat tocmai pentru a incerca sa scad amoniacul la zero...dar nu reusesc.
Pesti am undeva la vreo 80 din care jumatate sunt pui de pana in 5cm restul nu sunt toti ajunsi la marimea maxima dar variaza pana pe la 10cm. Volumul de apa este undeva pe la 500l.
Ce sa mai fac?
[Yahoo!]
mormelvio
Junior member

IP:

Am reusit sa fac cateva poze din acvariul mic in care am scos pestii bolnavi.
Cred ca mai sunt si alti pesti bolnavi in acvariul mare, dar nu reusesc sa-i prind.
[Thumb - pesti bolnavi 1.png]

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca ar trebui sa incepi un tratament, va veti decide si in functie de ce produse gasiti in magazin. Pestii ii tineti in acvariu pe perioada tratamentului, daca mai adaugati pesti dupa ce incepeti tratamentul nu stiu daca o sa le priasca un tratament incomplet. In alta ordine de idei, ar fi bine sa asteptati opinia celor cu mai multa experienta in cresterea acestor pesti, s-ar putea ca acel bazin sa fie prea mic si sa le dauneze aglomerarea, sa-i streseze mai rau. Daca nu scade amoniacul s-ar putea sa aveti ceva cam multa mizerie in substrat, este o posibilitate, poate trebuie mai multa curatenie pe viitor, mai putina mancare, pe perioada aceasta a tratamentului reduceti bine cantitatea de mancare. In acvariul spital este bine sa aveti apa la aceeasi temperatura, sa faceti o aditie de oxigen, cu ajutorul unei pompe de aer, aveti grija la curatenia zilnica a acvariului spital.
[ICQ]
mormelvio
Junior member

IP:

Am acasa sera baktopur dar nu stiu ce doza sa folosesc....
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: