| Message |
|
|
|
scuze, no3
|
 |
|
|
|
Scuze, acum am vazut prima poza, lipsa de plante, incearca sa le mai si indesesti
|
 |
|
|
|
Salut. Eu cred ca nu ar trebui sa continui cu chimicale, ar fi bine sa incerci altceva. De exemplu, din poza nu vad cate plante mai ai, cat de dese sunt; nu stiu cum si cat fertilizezi. Eu as incerca cu niste teste de po4,co3, as veni cu un adaos de easycarbo aplicat direct pe plantele afectate cu o siringa, co2 la nivel optim, dupa teste o sa-ti dai seama daca trebuie sa faci aditie de po4 sau nu. In principiu, parerea mea este ca la tine din cauza lipsei de plante si probabil a unei fertilizari, combinate cu lumina si lipsa co2 in cantitatea necesara au dus la aparitia algelor, plantele avand destul fertilizant dar nu au co2 si lumina, poate nu au co3...
|
 |
|
|
|
Salut. Cred ca intre tratamente ai bagat si o pauza de carbune, intre antibiotice. In rest, eu personal as incerca si un tratament cu penicilina injectabila, rau nu va face, in schimb s-ar putea sa ai noroc cu tratamentul "la ghici", oricum il va ajuta sa-si refaca coada. Tratamentul il faci in apa, nu injectie la peste. Doza 1mil unitatii/50l apa.
|
 |
|
|
|
Oricum e bine sa incepi sa te obisnuiesti, vrei nu vrei tot acolo ajungi, dar este optiunea ta cand esti fizic pregatit.
|
 |
|
|
|
Salut. Sfatul lor este sa schimbi 1/2 din apa o data pe saptamana, cum spunea domnul mai sus, sa faci un reset la ce este in plus in apa. Spor la treaba
|
 |
|
|
|
Nu te sfatuiesc sa fai tratamentul cu eritromicina, nu se dizolva in apa decat partial, s-ar putea sa pierzi doar timp, incearca altceva sau un echivalent (cauta injectabil). La eritromicina doza era ceva de 1 pastila la vreo 25-30 litri.
Poti incerca si cu penicilina injectabila, doza parca 1 mil de unitati la 50 litrii
|
 |
|
|
|
Eu nu am intampinat probleme la farmacie cand am cerut 1 fiola, i-am zis farmacistei pentru ce vreau si am fost servit. Eritromicina pastile contine amidon,asta este cauza nedizolvarii. In cazul in care te hotarasti sa schimbi tratamentul, nu uita de schimb 50%apa si apoi carbunele pentru 24h.
|
 |
|
|
|
Pietrisul acela daca este fin nu iti va lasa radacinile plantelor sa respire, recomandabil ar fi sa-l schimbi tot.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai revenit. Problema cu carbunele este ca dupa ce-l vei scoate dupa cateva luni s-ar putea sa ai ceva probleme cu chimia apei pana se va restabiliza, parerea mea este ca ar fi bine sa-l inlocuiesti, 24h a fost suficient cat sa faca ce trebuia.
|
 |
|
|
|
Nu este nevoie de o doza mai mare, citeste despre eritromicina si o sa intelegi de ce nu se dizolva, cat despre seringa, na, asa ne este noua frica de ac, dar sa stii ca face bine.
|
 |
|
|
|
Cu eritromicina am facut si eu un tratament,nu prea a avut rezultatul scontat, faza este ca nu se dizolva in totalitate in apa, pe viitor, eu as incerca ceva solutie injectabila daca tot vrei umblii la "umane"
|
 |
|
|
|
Asa este, cum spune colegul Kira28, cu precizarea ca si substratul trebuie curatat, chiar daca bacteriile de care ai nevoie se afla si acolo. Se face o aspirare partiala a substratului, dupa cum ti-am spus, nu mai mult de 50%. Ca sa fiu bine inteles,in viziunea mea, a agita putin substratul nu inseamna a-l da peste cap, ci de face un usor curent in zona aspirata astfel incat sa se ridice putin mizeria aia sa poata fi aspirata, prin miscarea la suprafata a pietrisului
|
 |
|
|
|
Cu acel furtunas cand faci curatenie, rascoleste putin substratul in locul unde aspiri, altfel se va strange multa mizerie in substrat
|
 |
|
|
|
Aspiratorul de substrat, poti folosi de exemplu tetratec gc40, sau alt model,acesta are o clapeta de unde poti mari sau micsora debitul de apa aspirat, mai sunt si alte modele. Daca vei cumpara unul fara reglaj pe debit, te poti folosi de deget pentru a micsora debitul, in caz ca acesta este prea mare si iti trage substratul.
|
 |
|
|
|
Apa la un schimb pentru acvariul tau ar trebui cred eu sa fie intre 25-50% saptamanal, proportiile le faci si tu. Nu stiu daca fertilizezi cu ceva, oricum eu la acvariul meu fac 50%schimb de apa saptamanal, dar fac si ceva fertilizare.
Ai grija cu aspiratul substratului, nu aspira mai mult de jumatate la un schimb de apa.
|
 |
|
|
|
@scorpionul Temperatura de 26 grade nu dauneaza in nici un fel puilor, dimpotriva, ii ajuta la o dezvoltare mai rapida. Daca piatra ii vantura cam tare, se poate pune un robinet din plastic de 2 lei pentru reglarea debitului de aer. Intradevar, aici ai dreptate: ai vazut postul la o luna.
|
 |
|
|
|
S-ar putea sa nu se fi deciclat complet daca este foarte bine plantat; banuiesc ca la schimbul de apa pe care il faci tu nu te ajuta filtrele acelea. Fa schimb de apa urgent, minim 40%, curata cum poti mizeria aia din apa, aspira substratul, spala in apa care o scoti filtrul intern, continua su schimburi ai mici de apa cateva zile, vreo 3, 4 cam 10 litrii, da o fuga la un magazin si cumpara ceva bacteri pentru a grabi ciclarea. Eu asa as proceda. pe viitio, mareste schimbul de apa macar 20 litirii/saptamana
|
 |
|
|
|
Salut. Cred ca ai putea incerca fara lumina, dar ar trebui sa pui o patura, ceva pe acvariu, sa fie noapte totala. Inainte fa un schimb de apa, apoi tine-l la intuneric cateva zile, vreo 4, 5. Pestii nu or sa moara daca stau fara mancare, dar daca vrei sunt pastile.
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca rezista la presiune, este un stingator cu spuma acela, in mod normal ti-ar trebui unul de co2. Daca rezista, iti trebuie un robinet pe care in mod normal il gasesti la centrul de incarcat, insa aici iar nu stiu daca se va potrivi pe filet. Poti merge cu el la centrul de incarcare sau poti astepta opinia altora care poate cunosc modelul respectiv. Insa nu stiu cat de avantajos este sa-l transformi pe acela, vreo 80 lei robinetul, cam 100 lei revizia, la banii astia cumperi ceva mai bun
|
 |
|
|