[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
o planta aparte...daca se poate indrumari...  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am gasit un muschi...nu necesita mediu special pentru ca e planta moarta sa spui asa,isi mentine culoarea fara sa fie nevoie de fotosinteza...astia le spun plante stabilizate..nu au nevoie de apa lumina...nimic...am pus acest muschi intr-un borcan sa vad daca schimba proprietatile apei....in primul test unde a stat 3 zile in apa ,mi-a ridicat NO3 la maxim pe testul GBL... am schimbat apa..clatindul in 10 ape inainte.. al 2-lea test dupa inca 3 zile de stat in apa NO3 era la valoarea apei de la robinet...adica intre 25 si 50 ,l-am mai lasat inca 3 zile... nici o schimbare dor o slaba nuanta de verde...in rest nici o schimbare...mentionez folosesc teste GBL 6in 1 sti ca nu sunt prea bune....am schimbat apa .. la fel clatire ... dupa o sapt nici o schimbare...am pus apa fierbinte pe el ..s-a colorata apa nu foarte tare dar s-a colorat... l-am clatit cu apa fierbinte pina a ramas apa limpede...l-am lasat cu apa fierbinte...inca o saptamina... normal .. se racise apa.....la fel o slaba nuanta de verde... a urmat inca o clatore abundenta in apa fierbinte... si lasat inca o sapta...nici o schimbare....simbata se fac sunt 2 saptamini de cind e in apa... si nu am semnalat nici o schimbare dupa testele GBL sunt la fel ca testele de la apa pentru schimb...unde cl s-a evaporat...
Deci, dupa testele GBL as putea sa introdic aceasta planta in acvariu fara sa imi modifice caracteristicile... dar.. acum e problema..daca caraseii incep sa ciupeasca din ea... oare se intimpla vre-o problema?
Inca nu am degind sa fac teste de acest gen....deja ...au saracii destule.. au trecut prin experiente dure cu mine si.. asta mai lipseste sa le bag " momeala"
Stiti careva ce efecte au acest plante in acvariu si asupra pestilor?
Poate cineva a facut vreo experienta

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Liviu Blidar
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare! Acea planta stabilizata dupa cum o descrii tu pare a provenii din gama de licheni stabilizati. Ce trebuie se intelegi tu e ca acelea sunt plante vii a caror seva naturala este inlocuita prin anume procese cu niste chimicale care sa mentina planta din a se descompune(formoli pentru plante ca sa le spunem asa). Aceate plante nu trebuie udate, ba mai mult este indicat sa nu le uzi de loc pentru ca apa va ajuta la procesul de descompunere. Acele chimicale nu o sa tina planta la fel pe veci, ci pentru o perioasa de 1 an, 2, 3, etc. Apa accelerand procesul, ele se vor descompune in apa(de aici culoarea verde). Provenind dintr-o "morga" de plante )... acestea for contine multe chimicale in ele si pe ele care vor dauna pestilor o data cu descompunerea lor.

Deci nu, nu le pune sub nici o forma in acvariu.

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mersi foarte mult....nu am pus in acvariu... inca sunt intr-un borcan....pina nu gaseam un raspuns nu riscam sa le pun la pesti....inca odata multumesc....

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: