[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
ai dat cu coasa pe acolo. Deci vazusem eu bine poza din semnatura ta. Pietrele de ce le-ai pus? ca sa nu "plece"acvariul la un cutremur? Ma bucur ca este perseverent, chiar daca nu ti-a iesit prea bine ce ai facut. Te rog citeste mai multe despre acvaristica, si pastreaza aceste poze ca sa ai o comparatie mai tarziu. Primul sfat: deschide un top nou de discutii la coltul incepatorului, si spune acolo tot ce vrei sa faci. O sa fi ajutat de toti colegii care vor sa iti dea o mana de ajutor. Al doilea sfat: ca sa ai un colt de natura in casa, nu iti trebuie un acvariu mare mare. Te poti descurca foarte bine si cu ce ai tu acolo, numai ca trebuie totul adus la adevarata lui marime. Altfel e ca si cand vrei sa repari un ceas folosind scule de tractor. Exista nanoacvarii superbe, mult mai mici( ca de aia li se spune nano) decat ce ai tu acolo. Asa ca paraseste aceasta rubrica, du-te la coltul incepatorului si sa incepem, dar de data asta sa pasesti cu dreptul. Folosesti ce ai in casa si mai cumperi ce iti trebuie( ca sa nu te bodogane parintii ca e doar o toana copilareasca) si asteapta sprijinul colegilor de la care vei primi cele mai bune sfaturi
smenaruyo wrote:Asa arata cand lam facut in februarie

si acum?
inainte de a face aceste investitii, citeste cat mai multe despre ce iti trebuie ca sa stii ce iti cumperi. Dupa ce te-ai decis ce iti trebuie, urmareste rubrica de vanzari, pentruca apar oferte de n ori mai bune decat cele de la pet, la toate capitolele, pesti plante acvarii, etc
nisipul daca este foarte fin, nu va lasa apa sa circule prin el, va afecta radacinile plantelor si de acolo incep problemele. De asta nu se pune nisip, ci se pune o granulatie 2-4 mm sau depinde, de ceea ce faci acolo. Treaba e mai complicata decat sa stau sa scriu aici. Poti citi toate astea pe net
Cand am cumparat-o mi s-a zis ca nu trebuie fiarta

asta ti-au zis cei de la pet, ca doar nu era sa iti spuna cat ai de tras cu ea, ca nu o mai cumparai, dar nu e specificat de catre furnizor in mod special pentru buturuga aia. Poti sa nu ai incredere in ce spun ei. Ar spune orice ca sa isi vanda marfa. E posibil sa mai ai ceva de furca cu ea dar pana la urma o scoti la capat. Ori o lasi in pace si astepti "cu multa rabdare"ca natura sa isi faca efectul, ori te pui ca o gospodina la treaba si faci o ciorba cu ea: fiert, dat cu sare ( si piper, dupa gust)
acum ti-am vazut si poza. De plante nu ne spui nimic? Un circuit in nautura e compus din nisip, apa, plante, pesti, aer si altele. Cand unul din acestea lipseste, atunci circuitul e intrerupt si incep sa apara alte efecte. Tu crezi ca plantele in natura care ne inconjoara au vreun efect pozitiv asupra noastra? Asa e si in acvariu, lipsa lor da nastere la efecte negative asupra tuturor celor implicati acolo, pesti, apa...dar si asupra mediului inconjurator( cred ca ti s-a mai spus: mai ce pute la tine aici...)
redu si cantitatea de mancare. Eu cred ca le pui destul "ca sa le ajunga". Tot ce este in plus se strica, iar impreuna cu mizeria facuta de pesti si caldura de afara, este suficient ca sa iti puta in casa. Gandeste-te la o farfurie cu mancare lasata afara pe o caldura ca asta...Si mancarea e buna, nu contine excremente de...Ai inteles acum? Schimburile de apa totale nu te ajuta decat pe o perioada foarte scurta, gen o zi sau doua, ca pe urma iar incepe sa puta. Asta insemna ca tu elimini doar un efect, dar nu ai tratat cauza. Mai mult, schimband toata apa le faci rau si pestilor si esti intr-un ciclu continuu al ciclarii. Sa stii ca nici filtrul nu face fata. Filtrele cascada sunt mai mult o pacaleala pentru luat banii. Si eu am inceput cu unul la fel, dar am adaugat in el material filtrant biologic. Nu ca ar fi fost suficient, dar era un pic mai bine ca inainte. Stiu ca ai un acvariu mic si e greu sa pui un filtru intern, dar citeste despre filtrele externe si ce trebuie sa contina ele, apoi compara cu ce ai tu. O sa te lamuresti singur
si nu poti intoarce lampa?
in ceea ce priveste montarea lampii la 25 cm de luciul apei, eu ma gandesc ca este prea sus. Presupunand ca ai tuburi T5, cei 45, 50 cm coloana de apa + 25 cm= 70-75 cm de la sol. Din cunostintele mele T5 nu au putere de patrundere eficace mai mult de 60 cm. Gazonul tau s-ar putea sa nu creasca in veci
donez un mascul betta rosu, mic si prapadit, dar care imi mananca crevetii
multumesc frumos de gazduire. Se poate inchide
intentia mea nu e sa te cert. Numai ca este foarte greu de spus la cat timp trebuie sa schimbi apa avand in vedere cate iti lipsesc din acvariu. Avand in vedere ca sunt multi intr-un spatiu atat de mic cred ca la 2-3 zile ar trebui. Dar asta nu este suficient. Trebuie sa le asiguri de urgenta cele necesare supravietuirii. Pestii fac parte dintr-un ciclu al vietii fara de care ei nu pot supravietui. La cati sunt de multi, desi sunt inca mici trebuie sa le asiguri aerul printr-o pompa de aer. Pe urma amoniacul si celelalte elemente ale descompunerii mizeriilor facute de ei in acvariu le mai poti elimina schimband la 2-3 zile aproximativ 1/3 din apa. Apa cu care o schimbi pe cea din acvariu trebuie tinuta minim 48h intr-un vas cu gura larga pentru a elimina clorul din ea
in mod normal la o saptamana. Dar asta in cazul unui acvariu normal ciclat( normal inseamna ca el sa contina substrat, pesti, plante si toate cele necesare supravietuirii lor. Tu nu ai nimic din toate acestea. Ai un borcan cu apa. Iti dau un link unde ai multa informatie stransa la un loc, pe care te sfatuiesc sa il citesti cat mai repede http://www.scribd.com/doc/57121531/49581611-Ghid-de-acvaristica
vand 1l ferropol cumparat vrac impreuna cu alti colegi. 50ron/l. Bonus 1/2 sticluta ferropol 24 RETINUT PANA LUNI
hai sa vedem cum arata acvariu meu acum dupa 3-4 saptamani din ziua lansarii. Modificari: un eheim 2008 suplimentar in interior, butelie co2 pusa in functiune dar fara controler ph, plante noi, creveti, neoni, 2 cory si o puzderie de melci micuti
poze cu noile achizitii
in ceea ce priveste pozele, le poti atasa mult mai simplu: cand scrii mesajul( sau ce ai de scris) in partea de jos a paginii apare:Options si Attachments. Apesi pe Attachment, urmeaza pasul cu rasfoirea( folderul din PC) de unde iti iei poza, ii dai deschidere si s-a atasat. Poti urca maxim 3 poze la fiecare mesaj. Trebuie sa ai grija ca pozele sa aiba dimensiunile bune, altfel daca sunt prea mari nu se incarca
am intrat acum pe topicul tau si desi e tardiv ceea ce iti spun( asta asa ca si cunostinte generale pe care le poti pasa si altora), nisipul se aranjeaza in panta nu doar ca efect estetic, ci ca efect de profunzime. Panta este recomandata in mod special acvariilor inguste
plantele o duc din ce in ce mai bine. Toate au muguri si lastari. Am mai plantat in acvariu blyxa japonica, ludwigia repens, si am mai lasat sa pluteasca cateva varfuri de didiplis diandra
pare interesant. Nu stiu cum se vede in realitate in acvariu, in comparatie cu ce ai filmat. Daca tie iti place sa te relaxezi noaptea privindu-ti acvariu la lumina ledurilor este ok. Parearea mea este sa nu faci asta noapte de noapte, si sa le stingi complet lumina

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: