| Message |
|
|
|
si inca 2 poze
|
 |
|
|
|
la cererea publicului poze cu evolutia acvariului. Concluzie personala la 4 spatamani si jumatate de cand am startat acvariul: evolutia plantelor este buna. Am trecut cu bine peste atacul algelor, mai am cateva in acvariu dar in scurt timp vor dispare si ele. Am marit doza de easy carbo si am mai luat in ajutor 4 SAE. Cu cat plantele evolueaza mai mult, cu atat imi dau seama de putinele mele cunostinte in materie. Ca plante ele cresc frumos, dar am constatat ca am facut un fel de ghiveci in acvariu. Am de toate peste tot dar aceasta plantare alandala imi face o imagine de acvariu comun. Nu iese nimic in evidenta asa cum as vrea. Nu am gasit nicaieri( sau nu am cautat eu indeajuns) un ghid de plantare al plantelor. Stiu ca sunt grupate in plante de fata, mijloc si spate( si nu numai), dar neinformandu-ma asupra inmultirii si spatiului necesar lor am ajuns la aceasta imagine a acvariului. Daca stie cineva unde sa citesc despre compatibilitatile si plantarea plantelor i-as fi recunoscator. Stiu ca cei mai multi spun ca plantele se pun dupa gust si imaginatie, dar nu este chiar asa. Cei care au facut aquascaping stiu la ce ma refer. Eu abia acum m-am lovit de problema aceasta si o voi remedia. Concluzia mea : nu este urat dar nu se ridica la nivelul asteptarilor mele( vina imi apartine in totalitate). Pozele moonlight nu sunt clare pentruca nu am un aparat performant si nu scot in evidenta frumusetea acvariului noaptea. Dar aici sunt multumit de ce am facut. Am mai adaugat in lampa si 4 coolere ca sa disperseze caldura data de cele 3 neoane X 39w care imi ridicau apa la 30*C. Am reusit sa scad temperatura cam cu 1 *C. Ca sa pot scadea mai mult temperatura ar trebui sa mai am montate cel putin 2 coolere care sa sufle la suprafata apei. Si acum pozele:
|
 |
|
|
|
ii iau eu. Ai PM de la mine
|
 |
|
|
|
bine ai venit Ramona. Urmatorul topic deschide-l la rubrica incepatori( eventual cu poze ca sa ne elucidam si noi) si mai da-ne amanunte despre ce altceva decat inotatori mai ai in acvariu( substrat, plante, filtrare). Pentruca "ai luat in primire" acvariul si dupa cum spui tu nu stii prea multe, pentru inceput pozele vor vorbi pentru tine
|
 |
|
|
|
ultimele noutati la mine in acvariu: montare de moonlight cu posibilitate de folosire le jumatate de putere( a doua poza) sau lumina maxima( prima poza). Pozele nu sunt prea clare pentruca aparatul nu prea poate focaliza pozele pe noapte
|
 |
|
|
Bihoreanu wrote:
Stefanp este cam greu cu dimnesiunile deoarece acvariul este bombat(concav) in fata fapt ce adauga cativa litrii
deoarece acei cativa litrii in plus conteaza foarte mult la calcularea nutrientilior, ca sa ai o dimensiune cat mai exacta a volumului acvariului tau, poti intra pe http://www.theaquatools.com/volume-calculator ,in stanga jos ai Volume Calculator, dai click pe el, iar in dreapta iti apare forma acvariului si calcularea volumului. Ca forma iti alegi de la Shape forma ta: Bowfront introduci datele tale si ai aflat volumul cel mai aproximativ al acvariului. Spun cel mai aproximativ, deoarece ca sa ai volumul exact ar trebui sa dai cotele interioare ale acvariului, nu cele exterioare( adica sa ai grija sa scazi grosimea sticlei)
|
 |
|
|
|
te duci la farmacie si ceri o pastila sau doua. Le explici ca este pentru acvariu nu pentru consum uman. Dintr-o pastila sau doua nu moare nimeni asa ca se evita suspiciunea de supradozare. Eu asa am facut si a tinut figura
|
 |
|
|
|
multumesc frumos de gazduire. Se poate inchide
|
 |
|
|
intentia ta e laudabila de a-l ajuta, dar practica lasa de dorit. Internul pe care i l-ai aratat nu e pentru dimensiunea acvariului pe care il are. Daca incerci sa il faci la cote minimizate, unde mai bagi pestii? Nici nu mai vorbim de mana de lucru, costul si cautatul materialelor
daca ai loc in acvariu ia un eheim 2006( 60-65ron) sau mai bine un 2008( 70-75ron) care poate aera apa si nu mai cumperi pompa de aer. Cu 2008 ai impuscat 2 iepuri. Eheim e o firma care merita toata lauda. Mai sunt si alte variante decat ti-am spus eu. Filtrul extern cascada e un fel de caca-maca, care nici nu merita luat in discutie( ideea e buna, dar practica e proasta)
|
 |
|
|
uite iti dau un link care pe mine m-a ajutat foarte mult si de aceea ti-l recomand si tie http://www.scribd.com/doc/57121531/49581611-Ghid-de-acvaristica
|
 |
|
|
|
si ca sa te lamuresc mai departe: daca te duci la piata sa cumperi pesti, nimeni nu are in acvariul de vanzare, nisip, plante etc. Daca te duci la un pet, nici ei nu au plante in acvarii( in general au nisip si asta asa de design). Si unii si ceilalti sunt vanzatori iar acvariile lor sunt destinate tinerii pestilor pana la vanzare. Pe ei nu-i intereseaza viata acelor pesti( ma refer aici la cresterea , inmultirea etc). Ei doar vand. In schimb daca te duci la cei care sunt beneficiari ai acelor pesti vanduti la pet si in alte parti, vei observa ca toti se straduiesc sa faca in acvariul lor un mediu cat mai aproape de viata reala a pestilor( nisip, plante, lumina, hrana si in nici un caz imitatii artificiale gen plante de plastic, vase de lut, corabii scufundate, etc). In asta consta in mare diferenta intre un vanzator si un acvarist. Nu am scris asta ca sa jignesc vreun crescator ci ca sa il fac pe @smenaruyo sa priceapa ca optica din care se privesc lucrurile e diferita
|
 |
|
|
|
dpdv al vanzarii, cei care se ocupa cu asta, nu au acvarii. Ei ai crescatorii de pesti. In ele nu se pune nisip pt sunt greu de intretinut, iar ei tin pestii pe perioade scurte si apoi ii vand. Optica e diferita. Acum e important ce vrei tu sa ai in casa: un acvariu sau o crescatorie? Daca vrei un acvariu trebuie sa indeplinesti toate conditiile de care au nevoie pestii...Daca vrei o crescatorie (in functie de ce vrei sa vinzi) e suficient sa ai 4 pereti de sticla, un bec si o pompa de aer. Tu decizi ce vrei sa ai in casa. Informatia cea mai buna o gasesti pe net pentruca acolo sunt sfaturi de la persoane dezinteresate. Lamureste-l pe unchiul tau ce vrei sa ai( asta daca vrei sa ii mai spui) si sa te sfatuiasca ca atare. Daca ai observat aici esti pe un forum de acvaristica. Pentru crescatoriile de pesti trebuiesc alte informatii
|
 |
|
|
|
si ca sa completez informatia, problema cea mai mare la pompele de aer e ca nu prea gasesti o piatra de aerare care sa scoata bule fine. De aceea eu as cumpara o pompa de aer mai mica, ca sa imi ajunga banii si de o perdea de aer. Ca perdele de aer sfatul meu este sa te orientezi catre cele albastre, care sunt fixate cu ajutorul unor greutati( vin la pachet). Dar poate rezolvi problema fara aerare, o rezolvi cu un echilibru intre plante si pesti
|
 |
|
|
|
una este suficienta la acvariul tau. Cu 2 iesiri pompa este prea mare.
|
 |
|
|
|
aici e o greseala de gandire. La 300l nu mai ai nevoie de pompa de aer. Plantele oxigeneaza singure apa. La 300l trebuie gandit altfel acvariul
|
 |
|
|
|
resun are o membrana care cedeaza destul de repede, si face si ceva zgomot. Mai bine iti iei de la Tetra. Costa mai mult dar te duce si zgomotul e minim
|
 |
|
|
|
multumesc frumos de gazduire. Se poate inchide
|
 |
|
|
|
sa stii ca m-am mai interesat si nu stiu daca e o combinatie buna intre creveti si Colisa Lalia. Daca nu este acvariul bine plantat, s-ar putea ca sa ramai fara creveti. Colisa ii vor considera hrana vie si ii vor ataca, chiar daca prin natura lor Colisa sunt pasnici. Poate cine a avut Colisa te poate sfatui mai bine. Dar indiferent ce combinatie faci, acvariul trebuie plantat si ciclat
|
 |
|
|
|
ai grija si nu cumpara nimic inainte de ciclarea acvariului. Crevetii sunt sensibili la schimbarile de mediu
|
 |
|
|
uite aici cate ceva despre Colisa Lalia http://www.zooland.ro/Intretinere_Gourami_pitic__colisa_lalia_-7191.html
eu nu am incercat varianta impreuna cu crevetii, dar cred ca merg. Va fi o combinatie frumoasa. Numai ca trebuie un acvariu mai mare decat ai tu acum
|
 |
|
|