Author |
Message |
smenaruyo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2012 08:48:50
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
smenaruyo
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ec04e8ebba7e132043e5b4832e54f070.jpg)
IP:
|
Salut!
Ce sa va spun despre mine, in primul rand sunt incepator in ale acvaristicii si imi place foarte mult pana acum desi am facut o gramada de greseli, presupun ca orice incepator, am un acvariu foarte mic pentru un incepator de vreo 15 l in care am destul de multi pesti cu un filtru cascada. Am inceput cu 1 corydoras, 1 danio roz, 2 guppy mascul si femela dupa care am tot adaugat pesti suprapopulandul la refuz. Acum mai am 2 femele de guppy, 2 danio,2 corydoras, 1 kuhli loach, 1 beta si vreo 20 de pui de guppy cu varsta de aproximativ 3 luni si vreau sa ii vand pentru ca sunt foarte multi si am mari probleme cu apa presupun din cauza suprapopularii. De cand ii am de aproximativ 6 luni am facut numai schimburi totale de apa pentru ca ii am in sufragerie si dupa maxim o saptamana incepe sa miroase oribil  am dat afara si nisip si plante si vita si tot incercand sa vad care este problema pentru ca nu am gasit pe nicaieri pe cineva cu problema asta, dar dupa o perioada am realizat ca singurul motiv poate sa fie suprapopularea si datorita schimburilor totale de apa... acum de circa 1 luna si ceva am un Clarias Batrachus pe care il am intrun acvariu de 10 l cu un pomacea de vreo 5 cm si as vrea sa pastrez doar somnul, asta presupunand sa imi cumpar alt acvariu de vreo 50 l si sa o iau de la capat cu ciclatul plante si tot ce trebuie, dar toate astea dupa ce ii vand pe cei din acvariul de 15 l.
Ma bucur ca am gasit acest forum si sper sa invat cat mai multe de la voi  .
Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi pentru ce vreau sa incep vas fi recunascator.
|
Va multumesc tuturor membrilor forumului pentru informatii, rabdare si intelegere. |
|
 |
xenon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2012 11:22:06
|
xenon
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7fd4db88d31ab524e0afe153c4f9465a.jpg)
IP:
|
Buna.
In primul rand ori dai betta,ori il pui intr-un acvariu singur.
In al 2-lea rand,sunt exagerat de multi pesti.Ar fi bine sa iti iei acvariul de 50 si sa ii pui acolo.Acel kuhli loach nu isi are rostul,este greu de intretinut si prefera acvariile plantate masiv,cu substrat fin[mai intra ocazional si pe sub nisip],acele danio/zebre se tin in numar mare = doneaza.Apa miroase deoarece nu este ciclata si din cauza suprapopularii.Banuiesc ca acolo ai un concentrat de amoniac nu apa.Sa nu faci schimburi totale de apa.Cumpara mai repejor acel acvariu de 50 de litri,pune pestii acolo,lasa betta singur in acvariul de 10 litri,si doneaza acel Clarias Batrachus pentru ca o sa creasca mare,nici 50 de litri nu o sa fie suficienti.
In rest schimburi zilnice de ala,20-30%,filtru lasa-l non-stop.Pana vine acvariul mare sa vedem cum facem sa ii tinem in viata.Cumpara niste plante naturale,si punele in acvariu,ajuta.
|
Jurnal Nano Shrimp Tank
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2012 15:34:23
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
|
|
 |
smenaruyo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2012 20:54:32
|
smenaruyo
Junior member
IP:
|
Multumesc pentru primire!
Am reusit deja sa vand cei 20 de pui de guppy si au ramas doar restul.
Msi mult de sfaturi, asta ma gandeam si eu as renunta la clarias pentru ca din cate am vazut nu supravietuieste absolut nimic cu el in acvariu si sa il tin doar pe el mi se pare un pic aiurea,aseara mia atacat pana si un pomacea de 5 cm juca baschet cu el prin acvariu.Betta nu mia facut nici o problema pana acum lam luat pui si vad ca nu ii fugareste deloc ii ignora, am avut unul mare inainte superb dar era numai la vanatoare si lam dat, momentan mai am doar danio,cory,guppy si kuhli in total 7 urmand sa ii vand si pe ei.
As dori sa pastrez doar beta si sa incerc sa iau niste colisa lalia si restul sa vand...
|
Va multumesc tuturor membrilor forumului pentru informatii, rabdare si intelegere. |
|
 |
flash gordon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 05:09:17
|
flash gordon
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a4ee59dd868ba016ed2de90d330acb6a.jpg)
IP:
|
Salut!Daca se poate ceva poze
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:03:01
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
redu si cantitatea de mancare. Eu cred ca le pui destul "ca sa le ajunga". Tot ce este in plus se strica, iar impreuna cu mizeria facuta de pesti si caldura de afara, este suficient ca sa iti puta in casa. Gandeste-te la o farfurie cu mancare lasata afara pe o caldura ca asta...Si mancarea e buna, nu contine excremente de...Ai inteles acum? Schimburile de apa totale nu te ajuta decat pe o perioada foarte scurta, gen o zi sau doua, ca pe urma iar incepe sa puta. Asta insemna ca tu elimini doar un efect, dar nu ai tratat cauza. Mai mult, schimband toata apa le faci rau si pestilor si esti intr-un ciclu continuu al ciclarii. Sa stii ca nici filtrul nu face fata. Filtrele cascada sunt mai mult o pacaleala pentru luat banii. Si eu am inceput cu unul la fel, dar am adaugat in el material filtrant biologic. Nu ca ar fi fost suficient, dar era un pic mai bine ca inainte. Stiu ca ai un acvariu mic si e greu sa pui un filtru intern, dar citeste despre filtrele externe si ce trebuie sa contina ele, apoi compara cu ce ai tu. O sa te lamuresti singur
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:10:39
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
acum ti-am vazut si poza. De plante nu ne spui nimic? Un circuit in nautura e compus din nisip, apa, plante, pesti, aer si altele. Cand unul din acestea lipseste, atunci circuitul e intrerupt si incep sa apara alte efecte. Tu crezi ca plantele in natura care ne inconjoara au vreun efect pozitiv asupra noastra? Asa e si in acvariu, lipsa lor da nastere la efecte negative asupra tuturor celor implicati acolo, pesti, apa...dar si asupra mediului inconjurator( cred ca ti s-a mai spus: mai ce pute la tine aici...)
|
|
 |
smenaruyo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:14:59
|
smenaruyo
Junior member
IP:
|
da inteleg acum  am observat ca nu facea fata pentru ca avea pana si buretele foarte prost intrau mancare si dejectii in el, in pompa pe tevi, si iam scos partea de jos cu burete cu tot si am decupat un burete mult mai fin folosit la pompele de aer si lam inlocuit pe al lui si am observat ca filtreaza mult mai bine, apa e mai limpede pentru ca statea tot timpul tulbure si nu mai intra nimic in pompa sau tevi e mult mai curat.
Vreau in primul rand sa vand pestii care ii am acum si dupa asta sa schimb acvariul, sa iau un filtru mai bun, o pompa de aer, incalzitor si tot ce trebuie, dar duc munca de convingere cu parintii pentru ca locuiesc inca cu ei si au vesnicele ganganii in cap ca e doar temporar si imi trece si nare rost sa le modific pe aici cu suporti si chestii...  dar vad eu cum fac si tot ajung la ce vreau nu sunt genul care sa ma dau batut
|
|
 |
smenaruyo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:20:37
|
smenaruyo
Junior member
IP:
|
am avut plante, nisip si tot dar cum am spus cand a inceput s puta rau leam scos, dar am avut mai multe probleme am avut probleme cu invazie d melci maro ,nu le stiu numele, care miau devorat toate plantele si dupa asta am bagat un pomacea mare in acvariu imi lasa mazga aia peste tot de care se lipeau mancare si dejectii si asa mia distrus si el vreo doua tufe de plante... pana ce leam scos pentru ca se facusera maro din verde datorita mucusului aluia depus pe ele cu tot tacamul de la pomacea  si nisipul mirosea mai rau decat apa deci lam scos si pe el pana urma sa imi dau seama de ce miroase pentru ca nu am vazut pe nicaieri sa spuna cineva ca de la ciclare e problema de aceea am intrat aici si am vazut care era problema  o sa pun niste poze cum era si cum a ajuns..
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:29:25
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
nisipul daca este foarte fin, nu va lasa apa sa circule prin el, va afecta radacinile plantelor si de acolo incep problemele. De asta nu se pune nisip, ci se pune o granulatie 2-4 mm sau depinde, de ceea ce faci acolo. Treaba e mai complicata decat sa stau sa scriu aici. Poti citi toate astea pe net
|
|
 |
smenaruyo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:33:21
|
smenaruyo
Junior member
IP:
|
Asa arata cand lam facut in februarie
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:35:40
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
inainte de a face aceste investitii, citeste cat mai multe despre ce iti trebuie ca sa stii ce iti cumperi. Dupa ce te-ai decis ce iti trebuie, urmareste rubrica de vanzari, pentruca apar oferte de n ori mai bune decat cele de la pet, la toate capitolele, pesti plante acvarii, etc
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:37:50
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
smenaruyo wrote:Asa arata cand lam facut in februarie
si acum?
|
|
 |
smenaruyo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 07:45:28
|
smenaruyo
Junior member
IP:
|
asa arata acum... foarte rau
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/07/2012 08:07:25
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
ai dat cu coasa pe acolo. Deci vazusem eu bine poza din semnatura ta. Pietrele de ce le-ai pus? ca sa nu "plece"acvariul la un cutremur? Ma bucur ca este perseverent, chiar daca nu ti-a iesit prea bine ce ai facut. Te rog citeste mai multe despre acvaristica, si pastreaza aceste poze ca sa ai o comparatie mai tarziu. Primul sfat: deschide un top nou de discutii la coltul incepatorului, si spune acolo tot ce vrei sa faci. O sa fi ajutat de toti colegii care vor sa iti dea o mana de ajutor. Al doilea sfat: ca sa ai un colt de natura in casa, nu iti trebuie un acvariu mare mare. Te poti descurca foarte bine si cu ce ai tu acolo, numai ca trebuie totul adus la adevarata lui marime. Altfel e ca si cand vrei sa repari un ceas folosind scule de tractor. Exista nanoacvarii superbe, mult mai mici( ca de aia li se spune nano) decat ce ai tu acolo. Asa ca paraseste aceasta rubrica, du-te la coltul incepatorului si sa incepem, dar de data asta sa pasesti cu dreptul. Folosesti ce ai in casa si mai cumperi ce iti trebuie( ca sa nu te bodogane parintii ca e doar o toana copilareasca) si asteapta sprijinul colegilor de la care vei primi cele mai bune sfaturi
|
|
 |
|