[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Trebuie sa te pui la punct rapid cu cateva notiuni de baza, asa ca citeste astea:
- Ciclul Azotului
- Volumul acvariului si numarul pestilor
- GHIDUL ACVARISTILOR INCEPATORI
- Inceputul-primul acvariu
... mai multe articole gasesti aici: ARTICOLE

Acum:
- in primul rand trebuie sa scazi la sub jumatate numarul de pesti;
- cumperi culturi de bacterii (de genul JBL FilterStart - Concentrat de bacterii )
- faci schimburi de apa cate 1.5 litri/zi si o data pe saptamana schimbi 15-20 litri. Apa de schimb trebuie sa fie tinuta cel putin 24 de ore sau tratata cu JBL Biotopol - Solu?ie pentru preg?tirea apei din acvariu zilnica poti sa o pui direct de la robinet. Apa de schimb zilnica poate sa fie pusa direct de la robinet.
- FOARTE, FOARTE putina mancare

Nu ne-ai spus cu ce filtru te-a pacalit vanzatoarea de la magazin si ce fel de plante (daca sunt de plastic poti sa le arunci si sa nu ne mai spui nimic). Ce lumina are acvariul?

Daca nu scazi acum numarul de pesti cam in doua saptamani o sa inceapa sa se reduca oricum populatia

LE: daca duci toti pestii inapoi este solutia optima. Incepi ciclarea (iti spunem noi cum) si dupa ce se termina ciclarea ai citit si toata documentatia de baza si vei sti ce sa cumperi...
Eu ce sa zic... “Tu quoque, fili mi Brutus ?” ... abia astept sa adaug o pompa Booster la montajul facut ieri si prezentat de Ricardo ii putem pune si computer care sa supravegheze functionarea automat Uite ce frumos ar arata
+2
NO2 doar la ciclarea unui acvariu. KH-ul si GH-ul sunt ieftine si te tin mult asa ca merita sa le ai, mai ales daca vei avea instalatie de CO2. Caracteristicile generale se pot schimba in cursul anunlui.
Nu am utilizat testele Aquili.
Shubi wrote:...prefer un alt compartiment care sa sune cam asa "Spuma de la bere" )

Avem si sectiunea aia dar tot pe pile se intra cu toate ca unii prefera vodka (prietenii stiu ce spun )
Ti-am trimis PM cum rezolvam cu pozele
Superb bazin. Va intra la sectiunea Creme de la Creme dar pus doar de un admin. In PM iti spun si cum

LE: Done!
"La Multi Ani!" serverului si nu in ultimul rand voua/noua
Este o fisura tipica de imbatranire la caldura. Curatarea mai deasa a filtrului (macar a rotorului si a ultimului compartiment) va duce la o incarcare mai mica a motorului si deci o temperatura mai mica a rotorului in functionare.
Zgomotul provine din descentrarea rotorului (in zona fisurata materialul a "inflorit" si daca masori diametrul vei constata ca este un pic mai mare).
Bine ai venit. Intreaba inainte de a achizitiona si/sau de a face ceva. In felul asta scurtezi timpul si faci economii.
Un sistem de filtrare bun trebuie sa il ai in vedere in primul rand. Mai bine iti confectionezi un bazin (cu cineva priceput ) decat sa iei unul gata facut de la magazin deoarece capacele nu au sistemul de iluminat suficient, standurile sunt focute foarte subtiri/slabe.
claudiugeacar wrote:Si eu am o problema asemanatoare cu unele plante din acvariu.
Dupa poza (mersi, Lucian), pare a fi (cel putin in cazul meu) o carenta de fosfor. Dupa sarbatori (cand o sa am de unde face cumparaturi) o sa iau probabil EL Fosfo si va anunt ce efect are.

Sarbatori fericite!

Nu uita curatenia, schimbul de apa saptamanal si carbonul (EasyLife Carbo este bun chiar daca ai instalatie de CO2). Un iluminat mai puternic pe o perioada mai scurta este mai buna de cele mai multe ori decat un iluminat slab perioade mai mari de timp. Eu la 1w/l tin lumina aprinsa 7-8 ore (conteza mult distanta lampa/apa, inaltimea coloanei de apa, calitatea luminii si a reflectoarelor).
Ai dreptate Gabriel... Separat topicurile
alexandruv wrote:
kirucd wrote:Pai e foarte simplu, stiu cat adauga Scrie pe flaconul de fertilizant cati ppm iti adauga.
Pentru ca in final, prin schimbul de 50% de apa facut saptamanal, dupa mai multe saptamani
vei avea acelasi nivel in bazin. In mod ideal bineinteles, dar diferentele nu sint mari.

Salut Dragos - acum sunt si mai confuz Pe toate flacoanele de fertilizant pe care le-am folosit (Seachem, JBL) scrie doza in ml nu ppm

Si eu sunt confuz cand constat ca nici macar nu te-ai obosit sa deschizi link-ul dat de mine http://calc.petalphile.com/ Acolo gaseai toata gama Seachem iar la JBL pe flaconul de JBL Ferropol este scrisa compozitia in procente, JBL Ferropol 24 nu intra in calcul iar alt fertilizant pentru masa lichida de la JBL nu exista.
In general ei au putini pesti in bazine si considera ca nitratii sunt doar din aditia de nutrienti. Cu ajutorul site-ului pe care l-am dat poti calcula ce cantitate de fertilizant trebuie sa pui zilnic.
Pestii nu se imbolnavesc la 40ppm de NO3. Am vazut bazine la care am masurat concentratia de nitrati si era 100ppm si nu murisera pestii. Pestii mor la cresterea concentratiilor de nitriti si amoniac => o filtrare biologica proasta.
Asa cum am mai spus si in alte parti cheia consta in: curatenie, mancare putina, un bazin stabil cu o filtrare biologica foarte buna si schimburi saptamanale de apa.

Daca ai dubii te ajutam Stabileste-te la un tip de fertilizant si calculeaza cat trebuie sa pui. Ne dai datele rezultate si iti vom valida daca ai calculat corect
stefanp wrote:
V-am starnit

Orice setup ma starneste si chiar daca nu comentez asta nu inseamna ca nu le urmaresc Sunt cu ochii pe tine
Am mers simplu prin eliminare: momentul a fost decris clar ca simptomele au aparut dupa adaugarea de pesti. Dupa cum vezi in poza atasata cu simptomele carentelor, aceste necroze pot apare (in general) din carente de fosfati sau de nitrati. Nitrati banuiesc ca sunt din belsug de la numarul mare de pesti deci ramane carenta de fosfati. In general cantitatea de fosfatii creste mai putin decat cea de nitrati la cresterea masei vii (din dejectii si mancare).
Mai multe poti gasi pe site-ul inventatorului acestei metode Tom Barr http://www.barrreport.com/showthread.php/62-The-Estimative-Index-of-Dosing-or-No-Need-for-Test-Kits
Calculele le poti face utilizand si siteul http://calc.petalphile.com/. Are foarte multi fertilizanti pe care poti sa-i utilizezi si selectezi si metoda de fertilizare, inclusiv EI.
Pe scurt el a spus ca trebuie sa punem din fiecare nutrient o cantitate care sa nu se consume chiar si la un consum maxim. De asemenea trebuie ca dozele sa asigure o proportie corecta intre ele. Totul a plecat de la Legea lui Liebig care spune ca la plante, cresterea e limitata de resursa in cantitatea cea mai mica (factorul care limiteaza). La toate astea trebuie ca saptamanal sa se faca schimburi de 50% apa. Dupa ce calculezi pentru fiecare element cat trebuie sa dozezi aici in partea din dreapta jos gasesti un link unde poti vedea evolutia estimativa in timp a concentratiei a elementului respectiv, in functie de uptake (cat consuma plantele), dozaje si schimburi de apa.
Nu pH-ul ci chiar duritatea... cu unele plante la duritate mare s-ar putea sa ai probleme.
Pai tocmai asta este "chichita" promovata de sistemul EI: nu ai nevoie de masuratori Scrie in primul rand din inceputul prezentarii. Culmea este ca si functioneaza
LED-urile albe sunt bune. Trebuie inlocuite doar cele albastre... Mai vorbim pe tema lor.
Pentru apa dulce da, la ala ma refeream. Atentie ca pe site-ul Hanna din romania nu sunt toate produsele lor...
Imi pare rau de ce ai in plan respectiv renuntarea la marin, dar asa cum o spuneam multor prieteni acvaristica este un hobby si trebuie sa aduca destindere si placere. In momentul in care devine o corvoada si ceva ce faci din obligatie sau iti creeaza mai multe neplaceri ar trebui sa reconsideri datele problemei. Asta nu inseamna renuntare ci doar o repliere.
Stiu prin ce treci asa ca ... ne intalnim peste cateva ore sa "degustam" situatia
Vei avea probleme la iluminat. Ce putere au LED-urile?

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: