Intamplarile neplacute prin care a trecut si inca mai trece colegul nostru Koala si amintirea unor intamplari asemanatoare prin care am trecut acum mult timp - respectiv sulfatul de aluminiu pus de ApaNova in cantitati mult prea mari - am hotarat sa-mi imbunatatesc sistemul de filtrare a bazinului. Am adaugat un filtru ceramic Sterasyl (filtrare pana la 0.05 micron) la sistemul de filtrare existent - o baterie dubla cu un cartus sedimente de 5 microni si un filtru bloc de carbon.
Daca tot am inceput cautarile pe la firmele de materiale filtrante (foarte putine serioase din pacate) mi-am pus problema si a apei de baut. Dupa ce am studiat si am citit 'jde articole, dizertatii, prezentari si comentarii care am achizitionat un sistem de filtrare a apei de baut multistadiu. Propriu-zis sunt 5 recipienti de filtrare in serie si 9 medii de filtrare.
- cartus sedimente de 5 microni
- filtru bloc de carbon
- filtru ceramic Sterasyl 0.05 micron
- cartus filtrant multi medii de filtrare: Mainfanit; Granule ceramice ORP; Granule ceramice cu nano Ag; KDF (Kinetic Degradation Fluxion Media) ; Turmalina
- Filtrul Inline GAC (granular activated carbon)
Dupa anul nou se va mai adauga un cartus cu UltraFiltrare care este o membrana care filtreaza pana la 0,1nm

Pentru apa de baut este foarte bun deoarece substantele macromoleculare (calciu, magneziu, etc.) vor trece si apa nu mai trebuie remineralizata.
Bateria asta de filtre se va monta la bucatarie si voi avea un robinet special pentru apa de baut/gatit...
Cu ocazia asta i-am achizitionat si lui Koala un filtru trio (primele 3 stadii de filtrare de mai sus) la care se va adauga sistemul lui de osmoza. Sper ca in cateva zile le vom monta si vom face niste modificari la instalatia lui actuala cu fitingaraie noua achizitionata acum.
Mai jos aveti doua poze cu filtrul montat. In weekend sper sa termin montajul si sa fac niste teste de ph, ORP, etc. inclusiv gust