Message |
|
da' care e treaba cu el... e pretentios tare?
|
 |
|
acuma ma bag si eu ca.. musca.. nestiutor dar ... o idee... daca tot ai mai multe granulatii,pentru urgenta, cauta o sita pentru granulatia care ai prieste kripto-ului si ai amenajezi zona cu asta,mosul si heteranthera.. daca zici ca supravietuiesc....
E doar o idee.. nu stiu daca merge
|
 |
|
ok.. am inteles...
...cum pot sa imi dau seama daca am amoniac..fara sa am test?
exista vreo metoda?
|
 |
|
mersi Liv...cu furtunele am avut o mica experiente cu filtrul interior pe care il am acum in acvariu...
Cred ca e un avantaj ca la filtrul exterior furtunele sunt transparente,vezi cind se incarca
In legatura cu testele GBL la GH am 4 patratelecre , de la stg la dr,primele 3 se fac mov si ultimul,cel de linga kH , se fac everde.. eu am dat toare valorile care imi aparpentru fiecare patratica......
Cu NO2.. cred ca e prea mare valoarea peste 05 atita tip cit in apa de la robinet am 0
pina acum 2 saptamini,cind am schimbat si substrat si am cumparat solutiile pentru bacterii si declorinatorul, si am inceput sa le folosesc am avut NO2 0
ma gindesc sa fac un schimb de 50% de apa... nu de alta dar Ping, caraselul,are niste pete pe coada,nu e gris ca sunt pete nu puncte si nici nu e basicat... pur si simplu e pata alba care vad ca nu mai trece...
Mi-a zis Faye sau nu mai stiu cine ca s-ar putea sa fie oparit de la amoniac... si ma gindeam ca inca am nivel mare de amoniac daca am si NO2 mare.
poate un schimb de 50%ar mai linisti putin situatia dupa care sa cintinui pina duminica cu 10% pe zi
|
 |
|
sa imi bag piciorul in ele solutii.....de cind le folosesc nu imi scade NO2.... dupa testele GBL e peste 05,NO3 s-a ridicat peste 50.KHla 15....in rest ca de obicei... pH7,5 ; Cl=0 si GH =14,14,7,4... ca inaint... ce stiu ca e putin cam aiurea e ca apa de la robinet are NO3 intre 25 si 50.. nu stiu exact cit... asta seara fac un schimb de 50% sa vad daca scade NO2 si NO3
anlizele de la apa de la robinet sunt cam asa..
NO3=25-50
NO2=0
GH=14,14,7,4
KH=15
ph=7,5
Cl=0
asta e apa care deja e la declorinat mai fac un test sa vad cu declorinatorul de la GBL daca imi schimba NO@ si NO3
|
 |
|
offff...plm... ce bou sunt.. e logic.....
at hai ca mai intreb ceva ca vad ca....am vrut sa fie bine si vu am facut decit.... prostii...
daca aspir substratul prea des e aceeasi chestie? adica treaba cu bacteriile din substrat...
Eu aspir la 3 zile,maxim 4, sau pot sa mai raresc si aspiratul?
|
 |
|
ok.. am inteles...nu il mai spal asa des...
cu pozitia aceea linga fereastra ... nu bate soarele in acvariu...
Schimburile de apa le fac pentru ca nu pot sa stiu cum stau cu amoniacul, nu am test de amoniac am doar teste de la gbl, NO3,NO2,GH.KH,pH,Cl.
|
 |
|
inca o intrebare.... stupida poate dar sunt nedumerit...
datorita situatiei pe care am mentionat-o mai inainte, fac schimburile de apa 10% zilnic, la 2 schimburi spal filtrul interior in apa care o scot din acvariudar cu cel exterior care l-am achizitionat luni, trebiue sa il spal si pe el tot la 2 zile? nu de alta dar mi se pare ca buretele e cam colorat,are o culoare maronien si era alb..
cred ca trebue sa spun ca filtrul exterior nu e de capacitatea acvariului (filtru interior pentru 80 l si filtru exterior pentru 60 l) si de aceea v-or functiona in paralel
Eu ma gindeam sa il spal odata pe saptamina , voi ce parere aveti?
A.. era sa uit...am citit in forum ca acvariul nu e indicat sa stea in zona unde bate lumina naturala.Locul unde e acvariul acum este un salon cu geamuri foarte mari adica, 4 geamuri de 3m pe 1,40m si o usa cu geamuri de jur imprejur.. usa e normala dar cu tot cu geamuri e de 3m pe 2m. Locul unde e acvariul,nu e in fata geamului, e pe un perete lateral...intre colt si fereastra sunt 80 cm ,acvariul este postat in acel colt.. la un metru jumate de colt
|
 |
|
eu il am pus la baza acvariului... am inaltime de 45 cm minus inaltimea filtrului..nu stiu daca te ajuta dar nu mi se pare a fi ceva bun... parca are presiune prea mica.. ca si cum ai avea un supraplin...dar cred ca la 40 cm o duce...
In apa bag declorinator de la GBL si pentru imbunatatirea cu bacterii iar in legatura cu bomboane si etc nu se pune problema
deciclarile dese.... de cite ori am facut ceva schimbar... majore sa spunem... prima a fosrt cind am refacut set -up -ul.. cum ziceti voi... am schimbat tot in afara de pesti si filtre...substrat ornamente am luat si niste plante artificiale..mai exact 2 ... si de proba anubiasul sa fad daca se da caraseii la el... se pare ca supravietuieste de 2 saptamini,iar saptamina asta .luni mi-a adus colegul acest filtru exterior...si l-am montat... bineinteles ca l-am spalat bine cu apa calda si apoi rece, dupa care am bagat apa din acvariu in el si si 1 picat d ebacterii...asa a stat pina am montat in interior... si apoi mi s-a facut apa laptoasa iar...cred ca si sin cauza ca ciclarea nu a fost completa pina la momentul in care am facut schimbarile acestea.
deocamdata cred ca macar saptamina asta ar trebui sa fac schimburile de apa zilnic macar 10%
ma enerveaza ca pompa aia nu mai vine....
|
 |
|
waw...problema e ca eu ma chinui cu apa....cum am avut un start foarte prost,filtrare insuficienta  ,cind am schimbat decorul mi s-a deciclat partial acvariul  atunci am luat si planta... si acum ca am pus un filtru exterior., si asta este mic dar il tin in functie cu inca unul interor,deci cind l-am pus pe asta exterior iar mi s-a deciclat..
acum fac zilnic schimburi de apa 10 % ca sa nu imi creasca amoniacul. abia astept sa imi vina pompa sa pot sa imi fac filtrul exterior
|
 |
|
la mine e prima planta de acvariu pe care am cumparato...si imi place.. se pare ca ai merge bine...
|
 |
|
ia uitati ce anubias am... e superb.. imi place planta asta...
|
 |
|
"Ar trebui sa mai cresca, in februarie fac 2 ani,adulti devin la 3"...  .. foarte fain...da' o intrebare... mai au loc?....ca parca acum,daca trece unul pe deasupra celuilalt... la unul tre sa-i iasa inotatoarea afara...ma refer la altumi dar si asa.. cind vad citi sunt in acvariu...parca nu imi vine sa cred....oricum sunt tare faini.. sa iti ajute Dumnezeu sa ai ti sanatosi...
|
 |
|
salutare
despre ce vrei sa bagi in acvariu, gasesti informatii aici "Populare, compatibilitate, suprastocare "," Volumul acvariului si numarul pestilor ","Tabel Compatibilitate Pesti" aici poti sa iti dai seama si citi pesti poti sa bagi ca sa nu suprapopulezi acvariul.
Despre filtrare,cu siguranta nu este indicat un filtru interior pentru ca vrei pesti mari care au nevoie de o filtrare mai buna,deci cauta sa achizitionezi un filtru exterior PENTRU ACVARII CU VOLUM DE CEL PUTIN 300 de litri (NU CU POMPA DE 300 LITRI /H)pompa sa fie de minim 1000/h,cu filtrare mecanica si biologica ,un ex filtru foarte bun Fluval 306 - 1150L/h - pina la 300L , are filtrare mecanica, chimica si biologica
mai mult nu stiu ce sa spun..dar cu partea de filtrare sunt sigur.
mai intai dute la sectiunea indicata,incearca sa te directionezi pe ceea ce vrei,plante pesti compatibilitate.si in functie de ce ai vrea colegii pot sa iti dea mai multe indicatii si sfaturi.Dupa ce ti-ai facut o idee ce vrei sa bagi in el,sa intrebi colegii de substrat.. cam ce ar merge la ce vrei tu dupa care iti achizitionezi substratul,plante daca vrei si filtrul iti montezi acvariul si il pui la ciclat.Pentru ciclare ai nevoie de minim 3 saptamini ca sa poti sa bagi unul sau 2 pesti in el.In aceste 3 saptamini este INTERZIS sa bagi peste sau animalute in el,acestea pot murii sau se imbolnavesc.Daca nu sti cum e cu ciclarea cauta info "ciclul azotului " sau ciclarea acvariilor pe google si vei gasi multe informatii
Pentru asta clar ai nevoie de filtrare si de substrat...se poate si fara substrat dar daca il vei baga dupa ce faci ciclarea acvariul se va decicla partial, asa ca este mai bine sa ai si substrat cind faci ciclarea.
Nu te grabi.. dupa ce iti faci idee , poti sa mai intrebi colegii.Asa isi dau seama cam ce gusturi,pe ce parte poti merge si te pot indruma sa iei o hotarire...
|
 |
|
pai nu am scris? ca si filtrul mic care l-am scos de la acvariul mare
bag apa din acvariul mare ,cit sa treaca putin peste siporax,si filtrul cel mic ca sa recircule apa si bineinteles ceva de mincare...
ar ajuta asta ca sa nu se faca iar o deciclare partiala?
|
 |
|
eu red ca daca inlaturi tot ce e putred,tot iti ramine ceva din toata lungimea.In prima poza unde este doar cioata, se vede ca e bun,in a doua poza se vede o parte neagra..Deci tot ar ramine in lungime si nu cred ca o sa fie urit.Nu as risca cu putregaiul,asa cum zic colegii
|
 |
|
aaa... am inteles... nu au capat si coada... va incurc cu puncte puncte...
cu siporaxul .. ma gindeam ca daca il tin o perioada in alt acvariu cu filtrul mic ca sa se depuna bacterii sa nu imi decicles partial acvariul...
Acum acvariul e cu filtrul mare si cu cel exterior,cel mic, l-am scos,si totusi cred ca mi s-a deciclat acvariul,s-a albit apa mai tare.Cred ca trebuie sa merg in continuare cu schimburi de 10-15% de apa
|
 |
|
daca e filtru interior....nu stiu.. scoatel spala-l bine in apa din acvariu si vezi dupa....daca tot asa face....
daca e exterior uitate ce nivel de apa ai in filtru... daca vezi nivelul de apa s-ar putea sa fie dezamorsat si trebuie sa complectezi apa in el...cu apa din acvariu..Verifica toate imbinarile de la tur... unde trage apa .. sa nu fie ceva care nu e ermetic si iti poate trage aer.. si daca trage putin... dupa un timp se dezamorseaza pompa si normal face zgomt mai mare...vezi ca nu e bine sa mearga asa ca nu are racire si se arde motorul pentru ca se supraincalzeste
daca corpul pompei nu e transparent uitate la furtune... retur.. unde baga apa in acvariu si vezi daca apar bule sau daca mai da apa
daca da apa si apar bule ..inseamna ca ia aer pe undeva...asta ar fi o prima verificare... daca nu e nici una.. te duci cu el la magazin sau la garantie
|
 |
|
cineva a zis de mos.. ca a avut... o sa incerc cu amindoua... vad care rezista...pina la urma mai maninca si ei ceva cruditati.. inca nu le-am dart cruditati.. daca ssti si poti sa imi spui cum se prepara salata sau mazarea as fi bucuros sa o fac .. dar m-am gindit ca pina nu mi se cicleaza acvariul.. sa il am cit de cit stabil....
in legatura cu filtrulcare l-am adaugat proaspat .. e asa cum am spus.. trebuia sa il las citevazile sau un timp sa functioneze singur?
daca pun siporax in ltot filtrul si renunt la burete si ceramica e vreo problema?
ca sa fac acest schimb er fi o solutie sa tin siporaxul in acvariul de 20l cu filtrul mic o vreme cu apa din acvariu?
|
 |
|
super... mersi....
|
 |
|