[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
asa arata Dumonica dupa ce si-a revenit
ok mersi... cit il las sa isi revina?
i-am facut un schimb de apa 50% .. in acvariul spital.\, unde era cu 1ml albastru de metil la 5l apa
pentru cit timp opresc tratamentul?
in acvariul comunitar scimb apa la 2 zile cite 30% ,asta de o saptamina,inainte scimbam zilnic 10% tot timpul am apa la declorinat si pun si declorinator de la GBL,si aspir la 2 schimburi...
acum 2 saptamini am avut o deciclare .. pentru asta am schimbat zilnic apa timp de o saptamina
nu sunt lamurit cu bazinul comunitar .. nu se vede nici un semn ca ar fi infectat..
daca pun pestele in bazinul comunitar nu se infecteaza tot?
bun.. am inteles...dar cu stresul.. cum pot evita asta..? trebuie mutat ca sa fac baile cu sare
a dua intrebre,,, nu e ciudar ca a aparut peste noapte si pe suprafata nare,,,e pe partea pe care a stat pe jos cind a sarit din acvriu...
daca ai aspirator .. ar fi bine sa si aspiri substratul la 2 schimburi
ma poate ajuta cineva sa imi spuna ce boala e?
aceasta a aparut dupa ce a facut excursia in afara acvariului,e pe partea care a stat pe grsie.parteacealalta nu are nimic inca...
astazi i-am mai facut o baie cu sare si ...am dat jos din acel puf... l-am dat jos cu un betigas de urechi...
aripiara de pe partea aceea e jumatate .. cada e varza...
adrian09 wrote:din cite am citit,bai cu sare ,bactopur...tratament in acvariu spital...
am inteles ca se poate folosi si albastru de metil
nu am bactopur acum... si pina ajung s-ar putea sa fie inchis...
am albastru de metil,am facut solutia, un g pudra albastru de metil la un litru de apa
am inteles ca se pune un mil de sol la litrul de apa....eu am pus doar 3mil la 17 litri... ca imi e frica sa pun.. parca e prea concentrata.. daca as pune un mil sol la litru de apa, cred ca nu mai vad pestisorul
asa trebuie sa fie?.... sa se inchida tare de tot apa?
I-am facut si o baie cu sare....20g/litru....am pus sare grunjoasa,baia cu sare nu am facuto in acvariul spital
L-am tinut 17 min si l-am pus inapoi
in acvariul spital am 17litri apa,filtrul cu 2 medii de filtrare. si pompa de aer..
am inteles ca trebuie mult aer...
stiu ca e mic acvariul spital dar mai mare nu am...
as avea cuva in care tin apa la declorinat.. intra 30 l apa..
sa il tratez acolo?
albastru de metil decicleaza acvariul? daca da atunci nu pot pune albastru de metil in bazin...
ma gindeam ca o picatira 2 ar proteja putin....
cred ca l-ati speriat....l-ati luat tare sii... o fi zis ca sunteti nebuni la cap.....)
...Florine.. iti spun din proprie experienta...exact ce ai facut tu am facut si eu....Decit sa chinui acele animalute.... asa cum au spus colegii....ori schimbi apa in fiecare zi 25%, ori incearca sa ai dai la cineva sau la petshop.....in ambele cazuri... ascultai si o sa scapi de multe probleme...daca faci dupa capul tau.....nu e bine....
eu inca am de tras...
bafta
din cite am citit,bai cu sare ,bactopur...tratament in acvariu spital...
am inteles ca se poate folosi si albastru de metil
nu am bactopur acum... si pina ajung s-ar putea sa fie inchis...
am albastru de metil,am facut solutia, un g pudra albastru de metil la un litru de apa
am inteles ca se pune un mil de sol la litrul de apa....eu am pus doar 3mil la 17 litri... ca imi e frica sa pun.. parca e prea concentrata.. daca as pune un mil sol la litru de apa, cred ca nu mai vad pestisorul
asa trebuie sa fie?.... sa se inchida tare de tot apa?
I-am facut si o baie cu sare....20g/litru....am pus 20 sare grunjoasa,baia cu sare nu am facuto in acvariul spital
L-am tinut 17 min si l-am pus inapoi
in acvariul spital am 17litri apa,filtrul cu 2 medii de filtrare. si pompa de aer..
am inteles ca trebuie mult aer...
stiu ca e mic acvariul spital dar mai mare nu am...
as avea cuva in care tin apa la declorinat.. intra 30 l apa..
sa il tratez acolo?
albastru de metil decicleaza acvariul? daca da atunci nu pot pune albastru de metil in bazin...
ma gindeam ca o picatira @ ar proteja outin....
https://youtu.be/47IKOfZmkG8
ieri,duminica de dimineata am gasit caraselul la un metru de acvariu.. nu mai misca..in fine o mica istorioara.....mi-am dat seama ca traieste si am incercat... si-a revenit.. intr-o ora inota binisor in acvariu...
Azi,luni, dimineata cind m-am dus sa ma uit la el.... toata partea cu care a stat pe jos,era aproape alba...aripiara pe partea aceea o misca greu...
nu stiu ce este dar pare a fi rotfin.. sau infectie fungica....nu stiu .. as vrea sa ma ajutati...
mersi..
ce zici ca e?
uite si un filmulet.. se vede mai clar si mai bine

WP 20161003 11 19 51 Pro

by koala: Am corectat linkul.
....
ce sa mai zic...
problema e ca al meu nu e bine....azi dimineata ,cind m-am uitat s-a facut mai albicios pe partea care a stat pe jos... parca are puf... imi pare a fi fungica dar imi e frica sa nu fie fin......
nu isi misca prea bine aripioarele pe partea aceea...
da chiar nu ma asteptam sa sara.. iti dai seama ca am astupat deja.. maine caut ceva plastic sa fac xapacul...
nu am gasit plasa printre boarfa asa ca am luat o pinza mai subtire si am pus-o in loc de capac... ...maine fac capacul
...
buna ziua.....

scuze daca nu am postat unde nu trebuia....
Astazi de dimineata cind am trecut pe linga acvariu,l-am va zut pe Ping (caraselul m)pe jos, cam la un metru distanta de locul acvariului,nu misca,nu respira si era aproape uscat....... imi venea sa innebunesc....nu credeam ca v-a sarii din bazin...
L-am luat in mina si am vrut sa il arunc... nu stiu de cind era afara.M-am razgindit,am vrut sa ai fac o poza unde l-am gasit. Cind l-am asezat mi s-a parut ca coada i se lasa cam incet spre pamint.L-am luat iarasi in mina sa ma uit atent... nimic care sa imi arate ca ar trai..L-am asezat iarasi pe jos,atunci am vazut ca ,coada s-a lasat,a revenit drept dupa care iar s-a lasat....uau.. traieste ,am zis.. si repede l-am bagat in bazinul mic de 20l unde aveam apa din bazinul mare,din apa care am schimbat-o ieri.l-am tinut in mina in apa citeva secunde.. nimic...l-am strins incet de 2 ori dupa care a inceput sa respire incet.. greoi...
I-am zis.."hai baiatu' ca uite la frumoasa ta ce se agita la geam..." Acvariile.. cel mic si cel mare .. sunt unul linga celalalt.Pong (carasica)tot in sus si in jos,stinga dreapta.. in toate directiile cu botul pe geam ...unde era Ping.Dupa 5 minute in care am privit si l-am tinut in mina... incepuse sa respire mai bine...am inceput sa il curat... citeva fire de par care erau impletite pe el,dupa care i-am dat drumul.Statea gu guta la suprafata apei putin intr-o parte...nu misca dar respira...
Am zis ca daca tot sunt aici sa ai fac si schimbul de apa de !10%...cu un oki la acvariu cu unu la el...pina am scos cei 10% a inceput sa se miste... adica a dat de 2 ori din coada si isi schimbase locul...Dupa ce am scos apa din acvariu intr-o cuva mai mica...l-am luat si l-am bagat in acea cuva care avea apa abia scoasa din bazinul mare...dar cind am facut aceasta mutare s-a zbatut putin in mina mea...zic.. no ai prins putere.. e bine..l-am bagat in acea apa...l-am mai tinut putin in mina si apoi i-am dat drumul.. s-a dus la fund... lL-am lasat in pace pina am terminat cu cu schimbul de apa.L-am mai tinut inca vreo 10 minute in cuva si am vazut ca s-a miscat iarasi...
dupa alte 10 min l-am bagat in bazin...statea la suprafata putin intr-o parte...nici dupa un minuta ,asa ca un batrin.. pe o parte, s-a dus incet intr-o parte a bazinului .. la fund.Pong era dupa el... ai mai dadea o tura iar fugea prin bazin.. se uita la mine...
era timpul sa le dau ceva de mincare...culmea...cum m-a vazut cu cutia in mina mosu...sontic sontic.. a venit la geam apoi s-a dus la suprafata... a mincat de 2-3 ori apoi a plecat
Dupa o ora,, deja inota cit de cit in bazin,normal inca pleostit.coada si aripioarele suntfranjurate,inotatoarea dorsala nu o ridica..dar se plimba. Ceva ciudat era ca femela de guppy ( Xena) il ciugulea pe corp... si pe coada dar mai mult la baza cozii si acesta nu parea deranjat..
pe o parte avea o culoare mai .. spre mov.... acum si-a mai revenit culoarea dar inca e putin stearsa,inoata prin acvariu,ciuguleste pe jos dar inca nu isi ridica dorsala decit putin....Sper sa isi revina spartanul...Nu pot sa stiu cit timp a stat la plaja dar,.. ma bucur ca si-a revenit si sper sa isi revina de tot..credeti ca ar trebui sa ai administrez ceva tratament?
salutare

apa se limpezeste sau nu in timpul ciclarii? daca da .. in cit timp incepe sa se limpezeasca......?
miercuri cind am aspirat s-a tulburat mai tare si inca nu si-a revenit la stagiul care a fost inainte sa aspir...

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: