dan.pavelescu wrote:... pandesc robinetul cu lanterna si hartie igienica, sa vad daca mai picura. Te-s-ar cainii in el..
Fraiere stricat, fute-i un strat generos de silicon... de jur imprejuru' robinetului, pe unde picura. Dupa aia poti sa te culci ca boierii aia de pe vremuri.
Maine, dupa ce vii cu garnituri si cacaturi, te apuci si jupoi siliconu' ala de pe robinet, ca pielea de pe iepure.
O sa ma reped eu intr-o zi pan' la tine, in Targoviste... am facut armata acolo, in '86. O sa ma descurc sa ajung si pan' la tine. Dau o sticla de vin si 5 lei, ca sa fie "bani de noroc".
- vreau doar varianta "red" (asa cum e Aurica).
- vreau 2 bucati din puii cei mai mari si 3 bucati din puii cei mici... cu speranta ca sunt 2 masculi si 3 femele.
- cred ca saptamana asta ma decid ce fac cu aia mari ai mei.
Bah, momentul ala in care nu poti baga in bazin ce peste vrei tu, pe motivu' ca s-ar putea sa ciuguleasca nu stiu ce plm de "mugur" de coral, mie mi se pare ca nu e in regula.
Valabil si pentru Pavelescu!
Au facut pe 'reaku ... toata ziua stau asa cum ii vezi in filmarea de mai sus.
Din cand in cand, se mai "infoaie" unul la celalalt si se-apuca de falci. Noaptea "clipocesc" si "bufnesc" de zici ca s-a spart acvariul.
E clar ca tre' sa iau masuri... cred ca ma paste un drum pan' la Targoviste.
Intr-adevar, in primu' an de viata mananca atat cat le dai... de aia si cresc atat de repede/mult.
Dupa aia (dupa ce implinesc 1 an), incep sa nu mai fie atat de "foamea-n gat", o sa vezi.
vraduc wrote:Sare am pus 1 lingura la 10 litri de apa, temperatura sta la 30 de grade, pompa de are merge tot timpul. Buretele l-am curatat tot timpul in apa scoasa din acvariu. Daca il curat cu apa fiarta nu exista riscul sa distrug si bacteriile folositoare din el si sa deciclez acvariul ?
Fa asa cum ti-am spus:
- scoate tot din bazin si lasa doar sticla si apa,
- evident ca se decicleaza, dar o sa-l mentii din schimburile de apa,
- aspirat, curatat, completat la fiecare 2 zile... juma' de bazin, daca poti. Trage de pe fund, ca acolo se aduna chistii aia.
- ai nevoie de cam 2 saptamani de "30 grade + sare", ca sa poti zice ca ai scapat de grish.
Atentie mare cu verdele de malachit, ca aia e o otrava puternica!
- grisul se trateaza cu temperatura (30-31 grade) si sare (1 lingura la 10 litri apa).
- tratamentul tre' sa dureze 10-14 zile.
- ai grija la nivelul de oxigen din apa, deci baga pompa de aer in functiune!
Scoate tot din bazin si lasa acvariul "steril": sticla si apa!... spala bine buretele ala din filtru, cu apa fiarta, ca precis e plin de "grish"
- la fiecare a doua zi aspiri 30-40% din apa si o inlocuiesti...
- completezi cu sare, astfel incat sa pastrezi concentratia constanta.
- dupa 2 saptamani poti sa revii la temperatura normala si sa renunti la sare.
- Ai citit "Biblia" astronotusilor? http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/140.page - Daca-s bine hraniti, pestii astia cresc cu ~2 cm/luna in primul an de viata.
- Bazinul ala este mic si acum... grabeste-te cu cel de 300 litri.
- Filtrare buna, mancare variata si schimburi de apa, cam asta ar fi reteta unor pesti sanatosi... nu-ti face griji cu grisul.
- multi pesti, prea multi... asa, empiric, africanii se "calculeaza" cam 1 peste / 10 litri apa.
- renunta la filtrul intern... citeste aici, ca e o poveste similara: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/39181.page - filtrul extern doar cu materiale de filtrare biologica + un prefiltru... nu e bai cu furtunele alea, stai linistit.
- nisip alb d-ala "de piscina"... ai nevoie de 20-25 kg (un sac).
- pune polistiren sub bolovanii grei... aranjezi pietrele sa fie "stabile", dupa aia pui nisipul!
- cu neoanele nu conteaza, lasa-le cum iti place tie... pune si niste plante plutitoare, ca "halesc" nitratii si fac si niste umbre placute.
um02122 wrote:... suprafata gaurilor este cam 50% din suprafata cercului in care sunt incadrate.
E cam acelasi lucru cu robinetul montat pe circuitul pompei de apa... l-ai inchis pe jumatate.
Ventilatorul trage aer pe o parte si-l da afara pe partea cealalta... orice obstacol ii afecteaza performanta.
CAT?... ei bine, asta ramane de vazut.