[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Silviu Man wrote:Ce parere aveti de asta :
https://www.nevertebrate.ro/Pompa-aer-pe-baterii-Classica-STI

Pentru ce-ti trebuie tie e perfecta... ia 2 bucati si umple sertarul cu baterii d-alea "de iepurash Duracell".
Plm, tu vrei sa fie eficient/practic? Sau sa arate jmeker?
Daca vrei "eficienta", arde-i gaura mare si pune o grila... in rest, toate pattern-urile alea "e mofturi".

PS: Prima varianta era mai misto, ochiometric vorbind.
Da, alta viata si-alt parfum!

- pestii sunt frumosi si par sa se simta in largul lor,
- tinand cont de felul in care mananca, NU o sa ai apa cristal niciodata... da' nici nu tre' sa te-mpiedici de asta!
- hraneste-i bine si-o sa-i vezi cum cresc de la o luna la alta... vazand cu ochii!

Deci, imi place bazinul!
Din poze nu se vede nimic... presupun ca e o larva de libelula. Scoate-o afara!
Citeste aici si vezi daca seamana: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38287.page#p340962
Este perfecta!
Ei sunt pesti putin pretentiosi... eu nu am incalzitor la acvariu, asa ca temperatura apei variaza intre 23-29 grade, in functie de anotimp.
Gata, i-ai bagat "in paine"? Le place?
Silviu Man wrote:Multumesc pentru sfat!
Cred ca foarte curind imi cumpar un generator serios, care sa "duca" chestiile importante : centrala, acvariul, ...

Strict pentru acvariu, exista "pompe de aer" care functioneaza cu baterii... totul este sa ai niste baterii pregatite pentru cazurile astea.
Silviu Man wrote:Numai ca acum nu asta e grija mea cra mai mare. In Barlad nu avem energie electrica, tot orasul e paralizat. In acvariul mare am pus o piatra de aer dar UPS-ul mai tine cel mult 2-3 ore, apoi ... .

Apoi te apuci si torni apa cu cana, de la inaltime... iei apa din bazin cu o cana mare si o retorni in acvariu, mai de sus. Cam ca la spritz... episoadele astea tre' facute cam la fiecare ora. Te uiti la pesti si te prinzi.
Lasand la o parte aspectul practic, da, arata bine acel pattern de gauri.
Una peste alta mie-mi place... sa fie cu bafta!
Frumusei foc!
Am gasit o poza de pe vremuri... alimentasem un reactor la o canistra. Cam acelasi lucru tre' sa-l faci si tu.

image
Aha, un fel de never ending story... am inteles.
Care e "finalul"? Adica, cu ce vrei sa ramai acolo?
Ashea!
Ciortaneala pe barosaneala!

Pe la final apare un baboi mare albastru... e un mascul de Biocellatum?
"Epopeea Melcilor" s-a intamplat inainte de episodul ala de care aminteste Dragos ("melcu' meu, ia-l de unde nu-i")... si n-a fost cu cearta, ci cu caterinca. Grosiera... era vorba despre o banda de melci Pomacea care ieseau noaptea din bazin si atacau acvaristu' adormit.

On topic: Spor la vanzare!
+1 pentru postarea de mai sus!

- la aceeasi inaltime a bazinului (55 cm), tre' sa folosesti geam de 12mm (minim)... indiferent ca bazinul are 2 metri lungime, sau 2,5 metri.
- ranforsari longitudinale duble, fund dublu incastrat.
- nu inteleg de ce nu faci sumpul "pe masura bazinului"... sau, barem de 1,5 metri lungime... la o inaltime de 40 cm, ai nevoie de geam de 8 mm grosime.
- profilele alea industriale de aluminiu sunt o inventie geniala, daca-ti permiti costurile aferente... uite aici, avem un coleg care le-a folosit pentru un bazin mare: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19550.page
- referitor la lumini... tuburile "de neon" se cam incing, deci o sa ai nevoie de ceva ventilatie/racire. Poate iei in calcul niste leduri... pentru cichlidae sunt perfecte.
Sa fie intr-un mic ceas cu cuc, dom' Dragos!... urarea aceasta vine insotita si de altele, corespunzatoare acestei minunate zile de primavara.
Nu am vreo recomandare anume pentru plantele de suprafata... orice specie e buna... Ceratopteris, Pistia, Limnobium, Eichornia crassipes, Salvinia, etc.
Mai urmareste si rubrica de Donatii, ca mai apar din cand in cand diverse ocazii.
Este un coleg de-al nostru, bucurestean: http://www.acvariu.ro/forum/user/profile/7391.page
Dane, mi s-a oferit o pereche matura de Cichlasoma Citrinellum si tot n-am renuntat la astronotusi... da' am retinut oferta ta si multumesc! Poate, candva, o sa apelez.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: