Message |
|
kirucd wrote:
realmode wrote:
Foarte simplu, masori cu un PAR metru.
Dragos
Ai asa ceva Dragos?
Da.
Esti cel mai indreptatit sa iti exprimi opinia cam la ce perioada ii scade eficienta si in ce conditii.
Multumim.
|
 |
|
Foarte simplu, masori cu un PAR metru.
Dragos
Ai asa ceva Dragos?
|
 |
|
pretorians12 wrote:
Tu la cat timp schimbi neoanele ? ce plante ai ? pune o poza cu acvariul tau cu neoane neschimbate de x ani..
Te rog sa citesti mai atent posturile mele, apoi sa le recitesti si poate reusim impreuna sa intelegem ce am vrut eu sa exprim in cuvinte.
Altfel iti rad in nas la postul de mai sus.
Si da, randamentul scade, am si scris ce consider eu ca trebuie urmarit. Daca va asteptati la ceva formule de calcul... ati gresit forumul.
|
 |
|
pretorians12 wrote:realmode - oamenii de aici si-au dat cu parerea si au impartasit din experienta lor - nu trebuie sa fi agresiv cu niciunul, daca ai argumente ca neoanele se schimba la x perioada nu ai decat sa le spui.
Iala de la usa ar fi bine sa o schimbi inainte sa-ti intre hotul in casa. Lafel si neonul, e bine sa il; schimbi inainte sa-si piarda randamentul, dar cum zicea si Porcu` depinde de ce vrei.
Te rog suna la producatorul X si intreaba-l cum poti sti cand urmeaza neonul Y sa isi piarda randamentul
Asteptam cu nerabdare rezultatele voastre.
Stima.
|
 |
|
Schimbul la 6 sau 12 luni este marketing pur din punctul meu de vedere. Neoanele se inlocuiesc cand scade randamentul iar rezultatul scontat nu este acelasi.
Fiecare are alte pretentii de la un neon pentru acvariul care il detine. Terminati cu prostiile astea. Cati dintre voi schimba neonul sau becul in casa dupa o perioada prestabilita?
Urmariti evolutia plantelor si a algelor, luati masuri daca este cazul.
Apropos, eu cand trebuie sa schimb iala de la usa?
|
 |
|
Salutari,
Doresc urmatoarele plante:
- TONINA BELEM
- TONINA FLUVIATILIS,
- TONINA SP MANUS
- HYGROPHILA PINNATIFIDA.
Astept PM.
|
 |
|
Cu un pH care nu vrea sa scada ma confrunt si eu , nu am reusit sa il cobor sub 7.3 nici mort.
CO2 functioneaza doar pe timpul zile cu maximul de bule care pot trece de electrovalva. Nu vreau sa las non-stop aditia de CO2, imi este frica sa nu gazez pestii.
Nu am valuri la suprafata
Filtrul este unul intern, juwel BIOFILTER 3.0.
Duritatea carbonica (kH) este 10 dupa masuratorile cu solutiile tetra.
|
 |
|
scorpionul wrote:ai t8?
T5 de 35W. T8 au doar 25W, atentie.
Ideea este sa inlocuiesc capacul acela care vine impreuna cu sistemul Juwel, nu am posibilitatea de a adauga neoane. Ma gandesc la un capat care sa stea ridicat 30-40 cm deasupra acvariului.
|
 |
|
Stimabililor,
Doresc sa inlocuiesc sistemul actual de iluminat de la Juwel 2x35W (cel care a venit cu acvariul Vision 180l) si sa cresc putearea W/L undeva peste 0.5w/l.
Ce imi recomandati?
|
 |
|
|
 |
|
alex24 wrote:
Nu va mirati ca nu sta HC in substrat cu Cory sau SAE in acvariu .......
Multumesc ca m-ai luminat .....ok adio HC
Realmode Scuze de off Bafta cu plantatul
Nu e nici o problema. Ma gandeam sa trag o plasa peste HC exact cum se face in turcia la SMOCHINI.
|
 |
|
Le-am pregatit o "camera de izolare".
Sunt "extraordinari", mai ales SAE, cand le dau de mancare se "fugaresc" si se ciupesc.
|
 |
|
Porcu wrote:Nu-i bai daca n-au radacini. Un fir de HC de 3 cm poti sa-l bagi aproape tot in substrat, daca lasi afara 2-3 frunzulite e perfect  .
Da, 3 cm nu era problema. Dar cu 1 cm toata planta cu tot cu radacina, horror. Nu le-am achizitionat in pot, erau ca un gazon de 1cm lungime!
|
 |
|
Salutari,
Ma gandesc la un upgrade de neoane de la Juwel T5 35W (2x35W) la unul din modeleleNeon Giesemann Power Chrome Aquaflora sau Midday 2x39W.
Pentru un acvariu de 180l cresc de la 0.39W/l la 0.43W/l.
Midday, din descriere au toate componentele spectrale iar Chrome Aquaflora este cel mai complex neon care se preteaza chiar si la cele mai pretentioase plante.
Ei recomanda o combinatie intre cele 2 neoane.
Daca cineva foloseste aceste neoane sunt curios ce gama de produs a ales si de ce.
|
 |
|
Lucian wrote:Exista niste agrafe de plastic facute de JBL. Poti sa utilizezi si scobitori  Ai vazut vreodata cum se face Cordon bleu ca sa nu se desfaca ruloul  Cam asa procedezi si cu HC-ul. Infigi multe scobitori, la un unghi de ~45 grade, cate doua intr-un loc si in directii diferite sub forma de X.
Cea mai sigura metoda este sa desfaci pot-ul in bucati mici (max 1x1 cm) pe care le ingropi efectiv in substrat, lasand doar cateva frunzulite afara.
Eram cel mai fericit daca HC-urile care le-am cumparat de pe forum sa aiba pe jumatate lungimea radacinilor din filmulet. Nu cred ca aveau mai mult de 09 cm cu tot cu planta.
De aceea nu am reusit sa le plantez in substrat chiar daca le-am infipt aproape toate.
|
 |
|
Porcu wrote:
realmode wrote:Am avut 3 fasii de cate 10x10cm de hemianthus CUBA pe care le-am divizat in 6 fasii de cate 5x5
Io nu pricep cum ai obtinut 6 bucati de 5 x 5 din 3 bucati de 10 x 10  ....... dupa socoteala mea ar fi trebuit sa obtii 12 bucati de 5 x 5.
6 fasii de 5x10 cm. Practic le-am taiat in 2. Graba strica exprimarea/scrierea.
le plantezi astfel incit sa fie mai mult in substrat decit afara.
Am incercat sa le infig cat mai adanc posibil, abia daca se mai vedea ceva din planta. Nu stiu daca in total (planta+radacina) aveau max 1 cm.
Dar nu s-au prins pentru erau scormonite de cei 5 Siamezi care sunt in largul lor
Zilnic eram cu penseta la replantat pana s-au distruc cu totul plantele
|
 |
|
Sunt in criza de idei, neavand experienta in a planta un acvariu evident ca intampin greutati.
Am avut 3 fasii de cate 10x10cm de hemianthus CUBA pe care le-am divizat in 6 fasii de cate 5x5 si le-am pus cat mai bine posibil in pietrisul de 2-3mm granulatie. Evident ca nu s-au prins din cauza radacinii foarte mici ca lungime iar pestii mi-au scormonit cum au stiut ei mai bine planta pana s-a ridicat peste piertris. Curentii de apa mi-ai plimbat fasiile ca pe o frunza in vant.
Cum se planteaza totusi ca sa reuseasca acele radacini sa creasca.
|
 |
|
akos09 wrote:2.Fals, pps-pro creste valaorea de no3 printre altele,posibil ai confundat cu no2.
Da, era vb de NO3 (nitrat) nu NO2 (nitriti).
Un nivel peste 15-20 mg/l de NO3 favorizeaza favorizeaza cresterea algelor?
|
 |
|
Stimabililor,
Sunt in a 2-a saptamana a ciclarii, la masuratori am urmatoarele valori:
pH = 7.3
kH = 10
NO2 = 0.5
NO3 = 8
1. Am decis ca este momentul sa incep sa achizitionez in cursul saptamanii macro si micronutrienti, mai exact PPS Pro si Trace MIX Plus.
Dozele recomandate sunt de 1ml / 40l in fiecare zi.
Nu am inteles ce fel de acvariu este, cat de plantat este pentru a se folosi acel dozaj zilnic.
2. Este adevarata afirmatia care sustine ca o fertilizare cu macronutrienti creste nivelul de NO2?
3. Trebuie sa ma gandesc si la alte solutii pentru fertilizare pe langa PPS Pro si Trace mix plus?
In ecosistem exista deja aditie de CO2, iluminatul este asigurat de 2 neoane 35w fiecare care asigura un 0.39W / litru.
Acvariul este slab plantat, dar intr-o continua adaugare de plante.
Ce ma sfatuiti sa fac? Cu ce sa incep si cat?
|
 |
|
Chiar am facut un mic ghid despre aditia de CO2 fara teste permanente sau controlere ph. O chestie foarte practica si eleganta.
Mi-am ridicat problema daca colegul care a dat acele sfaturi grotesti detine un acvariu  Trecem peste...
In orice caz tin sa le multumesc celor care dau sfaturi si solutii constructive.
|
 |
|