[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: realmode
Forum Index » Profile for realmode » Messages posted by realmode
Message
Salutari,
Ce parere aveti despre acest device care "strecoara" algele verzi?
http://www.twinstarnano.com/lang_en/whytwinstar/whytwinstar_1.html
flavius2308 wrote:Ma gandesc ca nu este o piatra calcaroasa nu ?
Daca e asa, as vrea si eu una dar sa nu fie mare, am un acvariu de 54 de litri si as vrea sa prind o anubia de ea.


Ar avea putin calciu.
Koh-i-Noor wrote:Cauta "Stancarie Xilopetra",

Am fost si eu curios la un moment dat, pornind tot de la prezentarea Arhitectului.

Pe siteul depozitului respectiv era 2.4 lei/Kg


Asta era!; nu mai stiam pe ce site am descoperit in trecut cand ma documentam. Intre timp am luat legatura cu Arhitectul din Bucuresti, vedem ce gaseste si el.

Cu multumiri, toti sunteti de foarte mare ajutor. Daca sunt si alte persoane interesate de acest tip de roca, putem face un grup buy.

Lucian wrote:Vezi in jurnalul Arhitectului, parca acolo a dat si sursa de unde a luat de la un depozit de langa Bucuresti...

Esti genial. Merci.
Stie cineva de tip de roca este si de unde as putea achizitiona asa ceva?

image
Humbert wrote:
pai ai 2 variante: montezi returul de la extern pe laterala stanga, in fata si in adancime sau pui o pompa de valuri tot acolo, pe laterala stanga, in fata.


Ca tot am pomenit de curentii din acvariu, am sa verific cu formula actuala cum stau cu acesti curenti in acvariu. Am sa folosesc o substanta colorata pentru a observa miscarea in bazin. In faza 2 am sa cobor returul 15 cm sub nivelul apei sa vedem ce se intampla.
Returul in pozitia actuala, adica inspre fata si pe diaginala impinge bine in dreapta apa, dar repet s-ar putea sa o faca foarte bine la suprafata si nu pana in adancime.
Vedem ce zice testul.

Humbert wrote:daca inteleg bine, in stanga spate ai extern, care impinge apa inspre dreapta spate, iar in dreapta spate ai intern, care impinge catre stanga spate sau probabil impinge cumva in diagonala catre stanga fata.
si din cauza asta cel mai mic curent il ai in dreapta fata.

eu am acceasi configuratie, numai ca in loc de intern am extern. ce am facut eu a fost sa prelungesc returul de la externul din stanga spate pana in stanga fata, asa incat sa impinga apa din stanga spre dreapta, prin fata. tot in stanga fata am pus si pompa de valuri.
in felul asta am un curent circular:
- stanga fata catre dreapta fata
- dreapta spate catre stanga spate

cred ca se vede cel mai bine in poza asta

ai putea incerca si tu sa pozitionezi returul de la extern in stanga fata si sa impinga catre dreapta fata.



Am desenat care este circuitul actual in acvariu. Problema la care ridic o spranceana este la returul filtrului extern (cel din stanga spate) care este foarte aproape de suprafata, nu imi dau seama ce curent am la mijloc sau jos in acvariu.

image
Humbert wrote:eu am un sun-sun jvp-110, vreo 2000 de litri pe ora, la acvariu lung de 120 cm si este ok. o folosesc doar pe perioada iluminarii, in rest mi se pare inutil.
sun-sun sunt bune si ieftine, dar cred ca orice pompa e buna, daca ti-o permiti.
nu stiu ce lungime are acvariul tau - 80 cm? cred ca ti-ar trebui ceva intre 1000l/h si 1200 l/h, asa estimativ.

acum depinde cum arata plantele la tine. daca nu ai portiuni semnificative in care plantele sa ajunga pana la suprafata si sa blocheze curentii, eu zic ca nu e nevoie de pompa de valuri.
mai ales ca ai si acel filtru intern.


Am incercat o pozitionare strategica a filtrului extern, vis-a-vis de cel intern. Atit tur cat si retur sun in coltul spate stanga, filtrul intern este in coltul dreapta spate.
Nu folosesc spray bar cu acel stut lat.
In practica curentul ce vine din dreapta dinstre filtrul intern este impins mai departe de iesirea filtrului extern. Cel mai slab curent in al in dreapta fata unde este skimmerul filtrului intern JBL.
Humbert wrote: ...si curentul in acvariu (se poate rezolva cu o pompa de valuri daca chiar e necesar

Chicotez cu ideea de a introduce o pompa de valuri, ce mi-ai recomanda?
Filtrul l-am folosit si la primul setup, 6 luni aprox. Stiu cat de dramatic ii scade debitul. Iar furtunele de la JBL se colmateaza infiorator.
Momentan il las asa sa vedem ce se intampla.
Am testat aseara ce se intampla cu debitul apei daca montez un reactor CO2 DIY, diametru 3/4.
Pe scrut:
- filtru extern JBL e901, plin ochi cu sera siporax.
- furtune JBL 12/16 noi, lungime totala de 3m; 1.5m pt tur si1.5m pt retur.

Fara reactor CO2 - 7.5l/min => 450l/h
Cu reactor CO2 - 6l/min => 360l/h

Acvariul are brut 140l, iar pe langa filtrul extern e901 mai este ajutat de un filtru intern Juwel 600l/h (real nu stiu cat are).
Intrebarea este daca sa renunt la reactorul CO2 care imi scade debitul fara ca furtunele sa fie colmatate (nu vreau sa ma gandesc cat o sa fie dupa ce se colmateaza) si sa merg pe un difuzor ceramic, sau exista vreo posibilitate de a monta o pompa de recirculare inainte de reactorul CO2?



Daca e de vanzare, cumpar tot bazinul. De vis!
Succes in continuare.
Te referi la gazon?

Utricularia graminifolia. Daca te intereseaza, am sa scot o buna parte din ea, am prea multa pe stoc


Discutam dupa ce am terminat ciclarea acvariului. Incerc o ciclare lenta, fara lumina, plante si pesti.
O feblete. Ce denumire are planta din fata?
scorpionul wrote:chestia e studiata de ei. Sa stii ca isi face treaba foarte bine. Eu l-am folosit la 160l si acum la 300l si merge fara probleme. Daca pui o suprafata mare de filtrare si furtunul e tot atat el nu va avea eficacitate. Daca maresti prea mult furtunul iti sidica substratul cu tot cu plante. Daca tu vrei doar sa scoti apa, atunci ia un furtun mai gros si ai rezolvat problema, dar daca vrei sa aspiri substratul se schimba problema. Cei care au manado nu prea pot sa-l foloseasca. Sau daca ai creveti in acvariu trebuie sa-i pui un ciorap la gura ca altfel ramai fara creveti. Desspre cum actioneaza filtrul poti sa te uiti aici http://forum.aquascaping.ro/topic/1627-sera-gravel-washer-14-cm/?hl=%2Baspiratorul+%2Bsubstrat+%2Bsera


Pentru aspirat volcanitul este perfect. Daca vad ca trage prea tare pietrisul ii pun un ciorap lycra si gata
scorpionul wrote:eu le-am folosit pe amandoua. Sunt la fel de eficace, dar mi-a placut mai mult triunghiularul( pe care il folosesc si acum) datorita formei sale care iti permite sa aspiri atat in colturi cat si langa geam. Nu conteaza ca este mai inalt sau nu, pentruca debitul este acelasi avanad in vedere ca folosesc acelasi furtun de scurgere cu acelasi diametru

Legat de debit, asa este. Dar nu am pomenit de debit, discutam de aria/suprafata pe care o acoperi cu echipamentul. De preferabil la un acvariu mare sa acopere o arie cat mai mare, altfel faci munca de chinez batran
Ma mir ca nu au o sita la intrarea in furtun, cei care au un substrat usor cred ca nu zambesc cand se uita in galeata dupa ce aspira substratul
Mihai Boldor wrote:daca chiar vrei il masor pe al meu dar candva dupamasa ca sunt la birou acum

Au datele pe site. Singurul dezavantaj al celui triunghiular este inaltimea mai mica.
Mihai Boldor wrote:Tot de la Sera iti recomand dar cel rotund, e suficient de mare cat sa-ti faci treaba cu el repede si e simplu fara tot felu de site ce se pot colmata

Stii cati cm are in diametru?
LE. are 5.7 in diametru vs 7.0 cat are cel triunghiular. Totusi este un avantaj nu doar ca si dimensiune cat si forma triunghiulara iti permite sa aspiri in colturile acvariului mai bine decat cel rotund...
alexdell wrote:Salut, eu am un aspirator de la Eheim, a fost cam scump sa zic asa, dar isi face treaba bine, plus ca bateriile nu le-am schimbat cred ca 1 an.

nu te superi dar il vad ca si pe un mare FAIL.
Salutari,
Am un aspirator micut in diametru de la Dennerle, ma apuca toate sarbatorile pana termin substratul cu el. Am ochit un Sera de 14 cm, oare exista ceva mai maricel?
Voi ce folositi? Acvariul are 100cm x40cm.
 
Forum Index » Profile for realmode » Messages posted by realmode
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com