Sunt in criza de idei, neavand experienta in a planta un acvariu evident ca intampin greutati.
Am avut 3 fasii de cate 10x10cm de hemianthus CUBA pe care le-am divizat in 6 fasii de cate 5x5 si le-am pus cat mai bine posibil in pietrisul de 2-3mm granulatie. Evident ca nu s-au prins din cauza radacinii foarte mici ca lungime iar pestii mi-au scormonit cum au stiut ei mai bine planta pana s-a ridicat peste piertris. Curentii de apa mi-ai plimbat fasiile ca pe o frunza in vant.
Cum se planteaza totusi ca sa reuseasca acele radacini sa creasca.
realmode wrote:Am avut 3 fasii de cate 10x10cm de hemianthus CUBA pe care le-am divizat in 6 fasii de cate 5x5
Io nu pricep cum ai obtinut 6 bucati de 5 x 5 din 3 bucati de 10 x 10 ....... dupa socoteala mea ar fi trebuit sa obtii 12 bucati de 5 x 5.
E greu sa palntezi o bucata de covor de 5 cm x 5 cm. HC se planteaza cel mai usor cu penseta, bucati cit mai mici. Ideal ar fi s-o imparti in fire de 3-4 cm pe care le plantezi astfel incit sa fie mai mult in substrat decit afara.
realmode wrote:Am avut 3 fasii de cate 10x10cm de hemianthus CUBA pe care le-am divizat in 6 fasii de cate 5x5
Io nu pricep cum ai obtinut 6 bucati de 5 x 5 din 3 bucati de 10 x 10 ....... dupa socoteala mea ar fi trebuit sa obtii 12 bucati de 5 x 5.
6 fasii de 5x10 cm. Practic le-am taiat in 2. Graba strica exprimarea/scrierea.
le plantezi astfel incit sa fie mai mult in substrat decit afara.
Am incercat sa le infig cat mai adanc posibil, abia daca se mai vedea ceva din planta. Nu stiu daca in total (planta+radacina) aveau max 1 cm.
Dar nu s-au prins pentru erau scormonite de cei 5 Siamezi care sunt in largul lor Zilnic eram cu penseta la replantat pana s-au distruc cu totul plantele
Fa cum ti-a zis Porcu'
Si eu am incercat initial sa il plantez in bucati mari si tot se ridicau. Am scapat de problema cand am planta bucati mici de 1x1 cm sau 2x2 cm...insa daca ai rabdare, ia-le doar cateva fire si planteaza.
Exista niste agrafe de plastic facute de JBL. Poti sa utilizezi si scobitori Ai vazut vreodata cum se face Cordon bleu ca sa nu se desfaca ruloul Cam asa procedezi si cu HC-ul. Infigi multe scobitori, la un unghi de ~45 grade, cate doua intr-un loc si in directii diferite sub forma de X.
Cea mai sigura metoda este sa desfaci pot-ul in bucati mici (max 1x1 cm) pe care le ingropi efectiv in substrat, lasand doar cateva frunzulite afara.
Uite si un filmulet (daca o sa cauti o sa gasesti multe filme care arata etapele si procedurile de plantare):
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Lucian wrote:Exista niste agrafe de plastic facute de JBL. Poti sa utilizezi si scobitori Ai vazut vreodata cum se face Cordon bleu ca sa nu se desfaca ruloul Cam asa procedezi si cu HC-ul. Infigi multe scobitori, la un unghi de ~45 grade, cate doua intr-un loc si in directii diferite sub forma de X.
Cea mai sigura metoda este sa desfaci pot-ul in bucati mici (max 1x1 cm) pe care le ingropi efectiv in substrat, lasand doar cateva frunzulite afara.
Eram cel mai fericit daca HC-urile care le-am cumparat de pe forum sa aiba pe jumatate lungimea radacinilor din filmulet. Nu cred ca aveau mai mult de 09 cm cu tot cu planta.
De aceea nu am reusit sa le plantez in substrat chiar daca le-am infipt aproape toate.
This message was edited 2 times. Last update was at 11/03/2013 14:44:06
un fir de plata da, are cativa milimetrii. Dar firele sunt legate intre ele ca asa se immultesc , le desfaci in lungime si bagi cu totul un capat si lasi afara cateva frunzulite din celalalt capat
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
aceiasi problema am intanpinat-o si eu cu toate ca am avut rabdare de cusator de goblenuri cum s-a linistit apa au intrat corry in actiune si in 4 zile nu mai era un fir in substrat multa bafta pe viitor eu am ajuns la concluzia ca data viitoare o sa scot corry timp de o saptamana pana se prinde un pic de substrat HC-ul
spor la treaba cum am mai zis