[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am ai eu nevoie de ajutor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexflorin24
Junior member

IP:

Buna,

Am o problema destul de urata in acvariu. Problema a aparut la Guppy si la Moly si se manifesta prin faptul ca pestii nu mai inota normal, efectiv coada pare intepenita sau putin indoita, nu mai pot da din coada sau se invart in jurul cozii, iar in cateva zile mor.

Cu o luna inainte am avut o problema cu puncte albe pe pesti si cu o solutie cumparata am scapat de boala respectiva.

MA poate ajuta cineva va rog?

Paste Fericit tuturor
[Email]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Punctele acelea albe era asa zisul gris .
Ce solutie ai folosit numai tu stii, dar ar fi bine sa ne spui si noua sau macar sa stii cum se numeste, este bine pt tine . Fa niste teste de apa, se poate sa ai vreo boala in acvariu . Schimba apa de 2 ori pe saptamana cam 50 % . Ridica putin temperatura, pe la 28-29 grade cu aerare puternica . Pune in apa cam 1 lingura la 10 litri de apa . Probabil ca ai cumparat peste de undeva si a fost bolnav si ia imbolnavit pe toti . Asa am patit si eu cu guppy luati de la un magazin din Drumul Taberei foarte cunoscut si am jurat ca nu mai iau de acolo.
Bafta multa si sa ne mai tii la curent cu ultimele stiri .
Poti citi si pe net pe forumuri de comportamentul pestilor asa cum ai tu, asa vei descoperi multe si tot feluri de tratamente .

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2011 07:49:12

[Yahoo!]
alexflorin24
Junior member

IP:

Iti multumesc pentru raspuns.

As vrea sa citesc pe forum dar fiecare e cu parerea lui si cu modalitatile lui si in final am nevoie de cineva cu experienta nu sa imi testez pestii la diferite chimicale.
Pentru boala cu grisul am folosit o solutie de aici din Germania pe baza de albastru de metil cred, deoarece era albastra.
Test la apa am facut la magazin dar testul nu poate sa descopeere boli, testul a iesit bine.

Sa schimb apa...50 la suta inseamna 100 de litri...din pacate nu am un recipeint de 100 litri unde sa las apa potabila sa stea cateva zile sa iasa clorul din ea, doar daca nu ai tu alta idee.

La magazin mi-au spus sa iau o solutie pentru ceva impotriva "mutant" , cred ca se referea la ceva boala ce a ramas in pesti si se dezvolta in timp si se transmite de la peste la peste.

Merci de raspuns
[Email]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Da, ai folosit Punktol ultra, dar cred ca era suficient si albastru de metil si sare 1 lingura la 10 litrii, cu temperatura 28-29 grade . Macar schimbai cate 50 de litrii la 2-3 zile si tot era bine. Mda chestia cu cu solutia asta nu stiu ce vrea sa zica . Oricum sarea de bucatarie (atentie nu cea iodata ) face minuni in general . Este bine sa o pui destul de des, ajuta foarte mult la imunitatea pestelui si impotriva bolilor .
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: