[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
vreau acvariu!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kookoo
Junior member

IP:

deci am luat un acvariu si niste pesti. i-am pus impreuna si cand au inceput sa se imputineze am inceput sa citesc si eu una alta despre ce tre sa faci cand vrei acvariu.... am constatat ca am facut totul pe dos.incerc sa repar din greseli dar merge cam incet.asa ca m-am gandit sa fac un acvariu mai mare pe care sa il formez ca la carte.dar am nevoie de ajutor!!! logic nu?:d
acvariul vreau sa il fac eu sa fie undeva la 200l si nu stiu cam ce grosime ar trebui pt geam. 6 mm sunt de ajuns? apoi vreau carasei. ce pesti si ce plante mai pun acolo, cati/cate? si de unde iau filtru, incalzitor etc. mai ieftine si ce marci si modele.
multumesc anticipat

saracii mei pesti cum ma suporta ei pr mine.....
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca esti incepator 200 de litri e cam mult invata intai baza incepe de la pesti nepretentiosi (guppy , xifo , platy , moly ) si mai tarziu poti sa te apuci de lucruri mari ;)
[Email] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

Poti sa fi incepator si sa ai acvariu de 800 de litri nu e nici o problema cu cat e mai mare cu atat mai bine. Ptr acvariu de 200 l cel putin sticla de 8, cel mai bine de 10. Carasii merg foarte bine cu ... carasi si atat. Sunt pesti de apa rece deci nu-ti trebuie incalzitor. plante la carasi ... cam greu iti spun din proprie experienta, cat sunt mici sunt cuminti, la maturitate iti vor demola acvariul, iti vor manca plantele, sau dezradacina, vor rascoli substratul etc. si te vei umple de alge. In 200 de litri intra cam vreo 4 carasi (50L ptr 1 peste). Sunt pesti f. frumosi dar mari. Eu zic sa citesti mai bine forumul, gasesti informatii privind cum sa-ti construiesti acvariul, capacul, compatibilitati legate de pesti si plante etc.
Succes.
kookoo
Junior member

IP:

Fujito wrote:daca esti incepator 200 de litri e cam mult invata intai baza incepe de la pesti nepretentiosi (guppy , xifo , platy , moly ) si mai tarziu poti sa te apuci de lucruri mari ;)

Asa am facut doar ca am combinat cam multe specii intr-un acvariu de 50 si astia nepretentiosi au sucombat....am ramas cu doi carasei de 7cm doua beta doua zebre si 5 sanitari. Astia vad ca se inteleg bine si le merge dar vreau sa le ofer mai mult spatiu

saracii mei pesti cum ma suporta ei pr mine.....
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

acvariile mari sunt cele mai recomandate pentru incepatori...cu cit mai mare cu atit mai bine

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Un acvariu cat mai mare este intr-adevar recomandat,insa gandeste-te ca si la ala va trebui sa schimbi 25% din apa saptamanal,mai ales daca vei avea plante si/sau pesti care fac multa mizerie(carasi,alti pesti de talie mare,etc.).Asa ca gandeste-te si la o instalatie de schimbat apa la picatura sau achizitionarea unei pompe puternice de recirculare a apei(minim 1000l/h).

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: