Message |
|
Porcu wrote:Par al naibii de intense ledurile  .
Asta vroiam si eu sa remarc.
Niste poze mai macro se poate? :p
|
 |
|
Mie din a doua poza a ta imi par fuzz algae. S-a scris destul pe forum despre ele si poti doar sa dai o cautare dupa fuzz. Oricum sunt pacatoase rau dar cu rabdare poti scapa de ele. Dupa ce te documentezi pe forum poate scrii ce te hotarasti sa faci inainte sa faci. 
|
 |
|
Poti sa faci o poza la algele alea?
Ca daca-s staghorn.....e de rau. :alright: Eu am scazut ph-ul progresiv pana am ajuns cu el la 6.10 la un kh=4 ca aproape evadau neonii din acvariu. Doar atunci au disparut.
|
 |
|
Inca nu acoperi acvariul. Mai bine faci o poza cu algele pe care le ai si daca reusim sa le identificam iti dam si solutia teoretica....ca practic nu merge intotdeauna. 
|
 |
|
Foarte misto acvariul cu exceptia crengilor :p
Daca te hotarasti sa mai pui plante iti pot oferi niste Microsorum pteropus 'Tropica', este microsorumul cu frunze foarte lungi si late de zici ca-i echinodorus. Acum am pastrat doar niste pui tineri dar are un ritm de crestere destul de bun. Nu stiu insa daca rezista la temperaturile din bazinul tau dar daca vrei sa-l incerci cu cea mai mare placere.
|
 |
|
Mie-mi plac acvariile astea suprarealiste  Nu neaparat pentru performantele acvaristice cat mai ales pentru viziunea celor care le-au creat. Poate este si putina invidie deoarece eu nu voi putea niciodata sa fac asa ceva oricat de bine mi-ar merge plantele. Asa ca ma cramponez intr-un stil olandez pe care-l pot stapani cat de cat din punct de vedere estetic.
Ca un exemplu este acvariul de pe locul patru la concursul IAPLC 2008 care mie personal imi place foarte foarte mult:

|
 |
|
Imi plac foate mult plantele tale si sunt absolut sigur ca in curand acvariul va arata asa cum ti-l doresti, adica un acvariu de vis. Ca si Porcu' nu pot sa nu remarc partea dreapta a acvariului
Abia astept sa-l vad peste vreo doua luni.
|
 |
|
Porcu wrote:
Peste citeva saptamini cred c-o sa te caut personal  si daca-mi dai vreo doua fire de Tonina fluviatilis
Din pacate am pierdut toate firele de fluviatilis cand am schimbat acvariul. Nu au rezistat stresului trecerii prin atatea conditii impropii. Insa am Tonina belem daca iti face cu ochiul. Sper sa vii pana in 8 septembrie caci apoi plec trei saptamani in Grecia si ar fi chiar culmea sa nu ne intalnim nici acum 
|
 |
|
Daca Maritul faraon permite ar trebui sa intervina si altii cu poze clare cu plante crescute asa frumos si sanatos. Am mai scris asta pe undeva insa nu ma pot abtine sa nu remarc iar culoarea didplisului :p
Da' de ce nu ai si poze cu Utricularia? Caci din pacate doar din pozele tale o pot vedea momentan 
|
 |
|
Lampile suspendate mi se par cele mai meseriase. Sunt gandite foarte bine pentru orice necesitati de lumina ai in acvariu plus ca ai permanent acces direct la luciul apei fara sa ridici capacul. Pe mine ma satisface pe deplin lampa Aquamedic cu tuburi t5.
@tropikana : daca-ti cumperi o lampa de firma nu ai nevoie de reflectoare caci au ele tot ce le trebuie. Sunt unele lampi care au si o aparatoare ce impiedica eventuala lumina sa ajunga altundeva prin camera in afara de acvariu.
|
 |
|
Am cautat acum pe net si am vazut ca are doua tuburi de cate 18w fiecare. Eu eram convins ca are doar unul :p
Bun...erata la ce am scris mai sus...in el vei putea sa intretii doar plante absolut nepretentioase din punctul de vedere al iluminarii. Si sunt si d-astea destule.
Oricum alegerea iti apartine in exclusivitate.
Mai este un aspect : cand microbul acvaristicii plantate va intra in tine mai ceva ca ebola vei vrea mai mult. Si mai mult...  Atunci o sa fie greu sa scapi de acest acvariu pentru ati achizitiona ceva mai performant. Binenteles ca mai este un microb...ala al cat mai multor acvarii in casa :misto: Si vorba faraonului...o sa incepi sa arunci mobila ca sa faci loc la acvarii :alright:
|
 |
|
ciacob wrote:
Deasupra este pietris fin, de 2-3 milimetri, iar deesubt pietris grosier de pana in 0.8 cm. Plantutele nu putrezesc in nisip, cel putin nu pare... Ies pur si simplu.
Mersi de ajutor.
Este mult prea grosier pietrisul de 0.8 cm. Pe langa problema cu plantele pe care o ai acum vei mai avea o foarte mare problema pe masura ce resturile de mancare si mizeria produsa de pesti se va acumula in substrat. Fa cumva si pune doar pietris de 2-3 mm. Plantele tale vor fi mult mai fericite in acest substrat.
|
 |
|
bobomic wrote:
cat despre construirea acvariului nu ma pricep deloc si ar mai fi esteticul, sa aiba un estetic placut, andras mi-a spus ca ai experienta in asa ceva, poate ma ajuti, ce zici? fac cinste 
Nu am absolut deloc experienta in lipirea acvariilor. Eu pe al meu l-am comandat la o firma. Andras probabil s-a referit ca am cat de cat experienta in cresterea si intretinerea plantelor...cred. Cu achizitionarea acvariului nu te pot ajuta deloc, poate doar cu sfaturi, insa in acvarii de genul celor Aquael e foarte greu sa intretii plante.
Daca te pot ajuta cu cate ceva de prin petshopurile de aici, cu cea mai mare placere. Dar numai din septembrie ca intru in concediu toata luna august.
|
 |
|
Trebuie sa mai zici cateva lucruri : care este grosimea stratului de pietris precum si ce granulatie are, plantele ies pur si simplu din substrat sau putrezesc in substrat si apoi se rup.
Pentru inceput poti sa reduci debitul filtrului pana la un nivel acceptabil atat pentru filtrare cat si pentru plante.
|
 |
|
Cu atentie ii poti desprinde de pe tija, dar doar pe cei cu radacini, si apoi ii plantezi unde la lumina dupa ce in prealabil le scurtezi radacinile. E posibil ca puiutii sa piarda o frunza doua dar apoi isi revin fara probleme.
|
 |
|
Salut,
cum eu vin aproape saptamanal la Cernavoda cate doua trei zile pot zice chiar salut vecine
Daca vrei aquascaping trebuie sa uiti de acvariul Aquael.
Daca vrei aquascaping trebuie sa te apuci serios de citit pe forum.
Daca vrei aquascaping iti trebuie pentru orice acvariu ai avea sa-i asiguri lumina foarta multa si de calitate, co2, o filtrare serioasa, substrat fertilizant de calitate, fertilizare de calitate si eventual un chiller. Ar mai fi inca cateva lucruri dar o sa le afli pe parcurs.
Si fara sa mi-o iei in nume de rau daca vrei aquascaping iti trebuie ceva experienta. Mai multa decat ai tu. Asta nu inseamna ca nu poti, cu studiu, pasiune si dorinta, sa realizezi ceva foarte frumos intr-un timp mult mai scurt.
Si la final...ce intelegi tu prin aquascaping?
Bine ai venit pe forum.
|
 |
|
N-am vazut in viata mea ca pomacea sa atace plantele sanatoase si la un moment dat aveam doua exemplare uriase, dar uriase. Poate rod din frunzele deteriorate.
|
 |
|
Cica pentru unii oameni melcii sunt o delicatesa...fierti, pe gratar...ceva restaurante nu ai pe langa tine? 
|
 |
|
Deci aratarea de la mine din acvariu asa ar fi ajuns  daca nu o vedeam la timp.
|
 |
|
Porcu wrote:La virsta ta e acceptabil sa uiti, da' bobirnace tot iei : :slap:  .
Din amintirile mele omu' foloseste schema JBL :p , si cernut nisip pina si-a rugat moartea sa-l izbaveasca  ....... si io accept bobirnace daca gresesc  , desi sint si mai batrin :p .
Este foarte clar....ramolire scrie pe mine  Tu esti batran da' si etern, nemuritor si atoatestiutor  :soare:
Am voie cu casca de motociclism? :p
|
 |
|