[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sesmar
Forum Index » Profile for Sesmar » Messages posted by Sesmar
Asa cat am reusit sa ma uit la bazinele din concurs mie personal mi se pare nivelul mai scazut ca anul trecut. O fi totusi doar parerea mea de profan care se astepta sa fie lovit vizual de cine stie ce aranjamente.
Poate si d-asta comentariile juriului sunt mai mult critice( nu numai la romani - asta suna cam ca aia cu capra vecinului ), indulcite totusi de mici aprecieri punctuale nu de ansamblu.
viulian wrote:

Ati observat cumva ca a mers destul de greu site-ul de la AGA ieri cel putin ?
.

Eu am la munca internet cu viteza de 20 mbps garantat Astept cam 45-60 secunde sa-mi incarce cate o pagina din siteul lor
S-au afisat rezultatele de anul asta aici .

Eu am identificat trei participanti din Romania anul asta :
Eugen Leontie
Sorin Tuta
Andrei Bogdan Cirstea .

Felicitari
Porcu wrote:

Am prea putine plante rosii pentru gustu' meu, da' promit ca se rezolva .

Eu cred ca ai prea putine tipuri de plante pentru gustul tau
Ca sa te parafrazez....sunt foarte multumit ca folosesti Rotala macrandra green Face niste tufe impresionante cu diferite nuante de caramiziu care se combina superb cu verdele.
Fata de acvariul tau de anul trecut impactul vizual este mult mai puternic. A fost greu sa renunti la stilul olandez? :p
Felicitari....

PS: felicitari si celorlalti colegi de-ai nostri care anul asta au participat la concurs. Poate la anul vom fi si mai multi.
Peste vreun an te asteptam si cu acvariul mare plin de plante
Eu schimb tuburile din trei in trei luni ( maxim patru luni daca uit sa le schimb la timp). Asa faceam cand aveam T8-uri si am continuat in acelasi mod si de cand am trecut la T5-uri. Cum eu folosesc numai tuburi 865 HO nu mi se pare un capriciu ca din trei in trei luni sa cheltuiesc cate 100 de lei. Sincer eu nu prea am incredere in specificatiile tehnice ale producatorilor...nu stiu de ce dar chiar n-am incredere.
Vorba lui Val, daca cineva ne-ar putea spune exact cum se modifica spectrul tuburilor in timp poate nu as mai fi atat de reticient si le-as schimba mai rar.
Tocmai in ideea asta - a umiditatii si condensului - te-am intrebat pentru ca la doua trei saptamani trebuie sa scot geamurile si sa le curat de praf si stropi. Este destul de stresant pentru ca ai observat si tu ca nu se scot chiar asa lejer.
Eu tin lampa la maxim 10 cm de suprafata apei - e drept ca acvariul meu are doar 50 cm latime - si riscul condensului creste fata de lampa ta care este mai sus.
Am sa scot si eu geamurile sa vad daca este vreo imbunatatire fata de situatia actuala.
Lofty wrote:Lumina e aceeasi ca inainte, probabil doar de la faptul ca am scos geamul de la lampa suspendata (Aquamedic Starlight)

De ce ai scos geamurile? Pare mai luminos asa?
Incepe sa arate bestial acvariul tau Chiar imi place si mie foarte foarte mult. Hemianthusul "Cuba" de pe pietrele alea este delicios :p
Porcu wrote: Scopu' e sa urmaresc cum variaza concentratia de CO2 in apa in cazu' injectiei continue.

Ce inseamna injectie continua? Ca pot sa fie si 1 bula pe secunda si zece. Te intreb ca sunt curios...aici in Bucuresti daca nu ai phcontroller si folosesti injectie de co2 ochiometric ( dupa numarul de bule) nu reusesti niciodata sa ai un ph stabil - sau cat de cat stabil. Ori la tine phul chiar daca a variat nu a crescut prea mult si oricum timpul in care a facut-o este foarte mare.
Sau ai ajustat debitul de co2 in functie de valoarea phului pe care o citeai?
Ar fi interesant de observat variatia si spre seara cand mie mi se pare ca plantele consuma mai repede co2-ului din apa. Nu sunt convins de asta insa spre seara controllerul meu declanseaza mai des decat in primele ore de la aprinderea luminii.

Despre importanta ph controllerului, a altor "instrumente" ajutatoare si a fertilizarii serioase nu cred ca mai este cineva care sa sustina contrariul Sau mai sunt?
Mai sunt si tetratec-urile care raman intotdeauna o optiune viabila. Foarte bune filtre.
Dar vezi ca sunt o gramada de discutii despre filtre si comparatii intre ele.
Pe un singur forum (aquahobby sau cam asa ceva) am citit despre filtrele astea. Destul de laudate. Pe mine m-au interesat filtrele jbl comparativ cu eheim cand vroiam sa mai achizitionez un filtru. Am ales Eheim.
Porcu wrote:

Sesmar wrote:nivelul apei este la cel mul 0.5 cm de marginea superioara a apei.
Esti sigur ?.

Am observat si eu ca am scris bazaconii dar nu avut posibilitatea sa rectific Era vorba de marginea superioara a sticlei :p

Buna ideea cu pluta...am sa ma gandesc.

Porcu wrote:
Sesmar wrote:Dupa ce faci pui am sa-l sun pe Bruce...Dickinson sa mai vina o data in Bucuresti, doar ca sa vii si tu la concert si sa-mi aduci si mie cativa pui
:music: :bguit: :bguit: :rulez:
Nu uita sa-i spui sa-si organizeze turneu' in functie de concediu' tau .
Am sa-i trimit programarea pentru anul viitor Acu' vezi sa nu fii tu in concediu
lazarginel wrote:Hans, planta de sus este ........
Un Hemianthus callitrichoides ”Cuba”
Il am plantat si pe substrat
Dar la suprafata se prinde de decor ,am avut mult mai mult la suprafata apei
Creste si emers si submers
La mine creste cam la 3-4 cm sub nivelul apei de unde ai vazut ca sa zicem asa curge pe decor si la 2 cm peste nivelul apei
Si fac numai fertilizare lichida
Nu are substrat fertil de loc
Este un experiment de al meu de care ma tin de 5 luni incoace
si vreau mai mult de la acest experiment
Cind voi fi multumiot de rezultat ,veti afla si vedea

Vazand experimentul tau mai vechi, am prins si eu niste "cuba" pe pietre ca sa-l fac sa "curga" spre substrat. Daca o sa mearga cum trebuie o sa pun si eu poze cu el asa. Ce am observat eu momentan, fata de cel din substrat este mai galben...sau verdele lui nu este foarte sanatos... si de asemenea are un ritm de crestere mai lent fata de cel din substrat.
Chiar as fi interesat sa vad cum creste si emers (la suprafata apei) insa habar n-am cum sa-l prind acolo ca nu am background iar nivelul apei este la cel mul 0.5 cm de marginea superioara a apei.
Oricum astept sa pui si poze cu el crescut emers

Porcu wrote:si mie-mi plac la nebunie, asa mult ca mi-am pus in cap sa-i inmultesc

Dupa ce faci pui am sa-l sun pe Bruce...Dickinson sa mai vina o data in Bucuresti, doar ca sa vii si tu la concert si sa-mi aduci si mie cativa pui Pe aici n-am gasit niciodata acest peste
Val wrote:Curiozitate: (nu a mea... adica "ceva curios")

Green spot-urilor chiar le trebuie conditii bune si lumina multa. Probabil ca aveai ceva watts in acvariul ala...

4*T5 osram 865 ( lampa aquamedic care are si reflectoare) la 300 litri net ( 120*50*50). Deci lumina nu este exagerata.
Acu' eu nu garantez ca tata nu a mai incurcat sticlele cu KNO3 si KH2PO4. Sau ca nu i-a tremurat mana cand a pus picaturile zilnice dupla. Cum inca acvariul nu este inca echilibrat absolut deloc si eu observ cu interes pogostemonu' care mi-a ramas.
Am vazut cu ochii mei un pogostemon plin cu hair alge, e drept ca intr-un bazin facut praf care poate fi numit paradisul algelor.
Porcu wrote:
Io tin particulele de Dupla Ground cu BBA pe ele in alcool sanitar vreo saptamina ........

Printr-un alt topic tu radeai cu interminabila serie cinematografica cu BBA Daca a ajuns si la Baia Mare e clar ca trebuie facut si filmul BBA: the invader

Val eu in partea stanga vad numa didiplis in spatele anubiasului. Asta daca ai loc ca nu-mi dau seama de ce spatiu ar avea la dispozitie acolo.
Din ciclu' : nu faceti asa ceva. Voi incepe cu finalul...am avut si eu candva pogostemon helferi

Fiind plecat aproape doua luni din tara, am lasat acvariul aproape fara stapan doar cu red cherry si oto in el. Si plante multe. CO2-ul s-a oprit, fertilizarea si schimburile de apa nu stiu cand si cum au fost facute...in fine....important este ca nu l-am gasit chiar asa rau pe cat ma asteptam. Adica in afara de GDA, niste fuzz pe varfurile plantelor foarte inalte si ceva cianobacterii totul era neasteptat de curat. Mai putin niste anubiasi si pogostemonu' care erau plini de green spot.
Am pus anubiasii in clor 1:19...normal s-au curatat.
Cu pogostemonu' a fost insa altceva...m-am chinuit eu sa-i curat cat am putut cu mana...nimic. Asa ca am facut o solutie de clor echivalenta cu 1:38. Si i-am bagat acolo ( mai putin unu' din ei) fix 30 de secunde dupa care apa din belsug. Din pacate nu au rezistat si in mai putin de o zi s-au dus intr-un loc mai bun si mai luminat Cel pe care l-am pastrat l-am replantat asa si tot ce creste nou este curat. Dupa un timp am sa rup partea cu alge si am sa replantez ce este curat.

Deci...pogostemonu' nu rezista absolut deloc la clor. Daca aveti probleme cu ei ( green spot sau altfel de alge care nu se curata manual) incercati altceva...nu solutie cu clor.
Doar schimburile de apa nu ajuta prea mult in cazul acestor alge - fuzz algae. Nici SAE, nici amano nici mama tuturor crevetilor nu vor ajuta prea mult atata timp cat in acvariu este un asemenea dezechilibru.
In primul rand : mergi si cumpara o cutie cu seven balls de la JBL si un tub cu ferrotabs tot de la JBL. Asta pentru ca nu ai niciun fel de fertilizare in substrat. La radacinile tuturor plantelor ingropi cat mai adanc cate o pastila de ferrotabs si o bila sevenballs ( sau jumate de bila daca planta nu-i prea mare). Acest surogat de fertilizare pe care ti-l recomand este destul de rapid ca efecte si am tinut cont si de pret. Binenteles ca poti alege si altfel de produse mai scumpe si mai bune...dupla, dennerle....ada, elos
In al doilea rand : zilnic schimbi cate 15 litri de apa direct de la robinet ( numai de pe teava de apa rece) cu sifonare constiincioasa a substratului. De ce direct? Deoarece apa contine clor insa intr-o concentratie destul de mica si nu afecteaza plantele sau pestii in schimb afecteaza algele. Apoi apa din bucuresti are cam 5 ppm NO3 si iarasi ajuta plantele. Si mai are si altele...
In al treilea rand : lumina o tii maxim 2 ore dimineata si doua ore seara. De fapt pentru inceput, fiind vorba de fuzz, doua trei zile poti s-o tii stinsa complet...si nu dai nimic de mancare la pesti. Dar nimic in aceste doua trei zile. Apoi reincepi sa luminezi bazinul progresiv cu simt de raspundere crescand treptat perioada de iluminare.
In al patrulea rand si cel mai important : CO2....fa neaparat o bomba de co2 daca nu ai alta posibilitate.

Fertilizarea lichida trebuie sa lipseasca inca vreo doua saptamani din momentul in care bagi in substrat ce ti-am spus si de cand apare co2-ul.
Nu pot sa nu remarc modul cum arata pogostemonu' tau Val. Foarte frumos. Scuze daca mi-am permis sa-ti postez aici una din poze
image

Forum Index » Profile for Sesmar » Messages posted by Sesmar
Go to: