[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum separ puiutii de Echinodorus de pe tija?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ciacob
Junior member

IP:

Salut lume

Am mai multe plante de Echinodorus, dintre care una a facut o tija cu boboci, si din boboci au iesit puiti de planta.

Nu toti bobocii au dat pui, nu sunt sigur, dar acum cred ca am doua bucati. Frunzulitele sunt maricele, si radacinile (cel putin de la unul dintre pui) au dimensiuni impresionante (cca. 10 cm).

Imi face impresia ca ar trebui sa-i separ de pe tija (pentru ca planta mama pierde frunze si cred ca e din cauza puilor) si sa-i plantez "pe picioarele lor". Doar ca nu stiu cum se face. Tai tija, pur si simplu?... Sau...?

Astept cu nerabdare si mersi anticipat de ajutor.
[WWW] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

ciacob wrote:Tai tija, pur si simplu?... Sau...?

Eu am desprins puii de pe tija, insa am le-am lasat si o foarte mica bucata de tija, apoi i-am plantat. Ar fi ok daca ai putea sa ii plantezi nu foarte aproape de planta mama sau alt echinodorus, sa aiba si ei putin spatiu.

...
[Yahoo!] [MSN]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Cu atentie ii poti desprinde de pe tija, dar doar pe cei cu radacini, si apoi ii plantezi unde la lumina dupa ce in prealabil le scurtezi radacinile. E posibil ca puiutii sa piarda o frunza doua dar apoi isi revin fara probleme.

865
[Yahoo!]
Skyppy
Member
[Avatar]

IP:

exact, trebuie sa stepti pana le dau si radacinile,a poi poti sa ii desprinzi

Cu cit cunosc mai bine oamenii cu atit iubesc mai mult animalele - Benjamin Franklin http://www.flickr.com/photos/skyppy
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: