| Message |
|
|
In functie de ce raspuns primesc la aia cu solutia de bicarbonat o sa pun si in bazinul ala mic, iti zic asa ca marti o sa vrei sa masori kh-ul si testul e la mine  )
|
 |
|
|
Iata https://youtu.be/WW6SEDkFQtA
Ca fapt divers am amestecat 50g de bicarbonat de sodiu in 500ml apa in ideea ca la fiecare 10ml dozati o sa dozez 1g de bicarbonat, am calculat eu pe net si cica mi-ar trebui 5grame. Pentru ca am vrut sa dozez 10ml/zi intreb daca restul de solutie preparata in apa de osmoza se poate altera cumva pana termin eu de dozat in 5 zile.
|
 |
|
|
Recunosc, am vrut un ceva la care sa am mereu de bibilit, imbunatatit, etc, am zis ca un acvariu de apa marina s-ar incadra, mai ales ca dureaza minim 1-2 ani pana-ti dai seama ce ai facut
Legat de pompele de valuri, s-ar putea sa fie cum zici tu, sa fie flow dar pentru ca nu este concentrat si se sparg valurile unele de altele sa nu fie observat.
Pompele sunt ca noi, una sta de 2 luni in acvariu pe modul pulse (on/off la intervale mici), cealalta are cateva zile de folosinta si sta pe modul random flow (continuu dar variat). Ambele pompe sunt de 8000L  Insa le tin pe cea mai mica viteza pentru ca imi zboara nisipul prin acvariu altfel.
Cred ca sunt puse prost, sunt puse undeva pe laterale, in spate, fata in fata. Pana sa adaug pompa cu flow continuu observam cum mancarea se invartea in acvariu, pestii efectiv stateau intr-un loc si le intra mancarea in gura  Acum cred ca cel mai bine se observa din ultimul filmulet, o sa incerc sa mai fac un video cand le dau sa pape ca se vede mai bine ce si cum e cu flow-ul.
|
 |
|
|
Nu stiu daca merge cu senzorii de nivel de la noi, adica nu poti sa lasi fire in apa pe post de senzor cum zic aia.
Pe langa placuta respectiva (care e practic doar o placa cu un releu), iti mai trebuie senzorul in sine si un alimentator, practic dai 5$ pe o placuta cu un releu 
|
 |
|
|
Eu mi-am dat gaurile pt overflow in cada cu dusul peste sticla, adica inainte sa lipesc sticla 
|
 |
|
|
Shefu, mi-am dat seama ca e complicatie inutila cu ideea initiala, iti pun filmul oricum,insa ia vezi aici:
O galeata cum ai acum, in aceeasi pozitie, fara gauri in fund. Firul de picurat insa il bagi pe fundul galetii, astfel incat cursul apei sa fie de la fund inspre buza galetii. Presupun ca la asta nu mai vre film  ))
https://youtu.be/jLNSkuhnU1w
|
 |
|
|
Si eu ziceam asa, iei o galeata fara gauri in fund, plina cu apa ochi, rasturnata cu fundul in sus si ridicata peste nivelul apei. Iti fac un filmulet ca eu tot la "mosie" sunt 
|
 |
|
|
|
Mare sultan, din ce am inteles ai o galeata cu gauri in fund in care ai roca vulcanica si in care dai apa la picatura. Cand vine apa in sump iti umple galeata cu apa proaspata - ceea ce nu vrei. Pana aci am inteles bine?
|
 |
|
|
Exact, e umflat pal-ul, polistirenul tasat e de la pal.
Daca vine sa stranga apa de pe jos, pune-l cum a zis mesterul, altfel daca il pui cum vrei tu si se sparge te poti alege cu "ti-am spus eu"
Acu serios, nu are de ce sa se sparga nici cu blat nici fara blat.
|
 |
|
|
Poti intoarce galeata aia cu gura in jos, nivelul din interior o ramana la fel, problema initiala este sa scoti aerul de la fund  problemele ulterioare sunt de stabilitate.
Daca ai cum sa o rastorni in sump scapi de prima problema, daca poti sa o ridici si mai sus scapi de a doua. Incearca cu o galetusa de margarina ceva sa vezi ideea.
|
 |
|
|
um02122 wrote:
Daca ii oferi o pereche adecvata (de sex opus, daca e hetero), va face sex. De varsta si de etc nu-ti pot nici eu spune mai multe.
Oricata bucurie as avea cu gandul ca se face sex cu ajutorul meu sunt putin indoit in alegerea unui peste pereche pentru ca daca il nimeresc de acelasi sex unul din ei va face carpet-surfing. Din ce am vazut pe net imi e aproape imposibil sa-i determin sexul.
um02122 wrote:
Admir curajul de a baga un peste cu semne de boala in acvariul tau, ai o inima buna.
Avea doar semne de violenta fizica si stres, am judecat ca nu e contagios...
um02122 wrote:
De acvariu, arata exact ca al meu, mai putin ca eu am tras cablurile pe spate. In rest, e la fel de jegos (si sanatos).
Am tras si eu cablurile prin spate  si, din pacate - la cererea celorlalti membrii ai familiei, 2 geamuri(sau macar 1) va trebui sa le curat, cu ocazia asta le-am sustras suma necesara pt un magnet de geam
Chestiile / organismele de pe geamuri nu le vad ca pe un jeg ca altfel le dileam demult, ba chiar clownii si cleanerul ciugulesc ocazional din ele.
De diatome am scapat cam de acu 2 saptamani, imi mai ramane problema cu flow-ul in acvariu, e destul de complicat la un cub cu 2 pompe, daca pana acum aveam un "vartej" ca si flow in acvariu - ce permitea cresterea algelor pe peretele cu cel mai putin flow, acum, cu inca o pompa pusa fata in fata cu cea veche, mi se pare ca nu mai e flow deloc, adica este dar nu asa violent...si apa se pare ca nu mai are nici un "curs".
|
 |
|
|
Pai dupa ce-mi dai matrix-ul faci si tu un update cu ce a mai ramas boss 
|
 |
|
|
|
E si codul sursa pe net, la o adica mi-e lene. Te astept fierbinte. Saptamana asta nu am cum sa schimb apa la ala mic...
|
 |
|
|
koala wrote:
- spatiul disponibil se invarte in jurul cotelor 23x23x35 cm, deci galeata de sare iese din calcule... ma uit dupa un butoias de muraturi, ca sa fiu sincer!
Se gasesc si patratoase, de 20l, nu am idee acum de unde dar sigur se gasesc.
Eventual poti sa pui si o pompa in el.
|
 |
|
|
 ) da plm, cine stie 
|
 |
|
|
|
Problema e ca nu mai stiu ce draci am facut acolo, asa ca aseara pe la 12 a trebuit sa o scot din priza ca nu se oprea ;) Asta nu e nimic, acu sunt plecat 2 zile de acasa, sa vedem daca se descurca al batran...
|
 |
|
|
Acu intelegi de ce am pus eu plasa peste acvariu si 4kg de lampa?  Mi-e lene sa ma si gandesc la posibilitatea de a o da jos sa bag mana in acvariu 
|
 |
|
|
|
Bai, eu nu-s electronist! Legate cum e desenat pe droser tre sa mearga si atat.
|
 |
|
|
|
Arunca 2 tone de silicon acolo si pune apa in acvariu - in speranta ca apa va impinge siliconul prin crapaturi.
|
 |
|
|
Important e ca inteles Blue  )))))))))))))))))
Pana una alta ce se mai aude cu matrixul meu? 
|
 |
|
|