[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly

Nu mai deschide cite un nou topic pentru fiecare reply pentru ca nu se mai intelege nimic.

Si te rog posteaza problemele in sectiunile potrivite ale forumului!
pc.ciprian wrote:
aia sigur 100% nu rezista

Daca nu vrea sa ma creada cind ii zic de Marsilea...
Iaca si un link ca dovada (postat mai demult de catre Alex B. ) unde se gasesc plante care nu cer foarte multe -
http://www.youtube.com/watch?v=Stj8dHrau8E&eurl=ht...0.html&feature=player_embedded

Poate te mai inspiri si de aici.
Bun venit printre noi!
Sau poti sa incerci ->click Barbus tetrazona + Puntius conchonius. Cite 6-8 buc. din fiecare, avind in vedere ca sunt pesti de cird si se simt bine cind sunt mai mult. Mai poti adauga si niste corydoras sau ancistrusi.
Bine ai venit!

Trece si locatia in My Profile, te rog.
Poti incerca Marsilea hirsuta. Asta in cazul in care vei mai adauga ceva lumina si chiar si o bomba de CO2. Plantele gazon sunt putin mai pretentioase.
.
irina wrote: Nuuu...nu zice asta! Tin la el ca la ochii din cap, se vede ca este un luptator( a mai avut o problema cu "boala coditei rosii" am inteles ca se numeste

Poate ne impartasesti si noua ceva despre boala asta.
Eu nu zic nimic, pentru ca nu stiu despre ce anume vorbesti. M-ai pierdut definitiv. Ba cozi rosii, ba cozi lipite, abdomen umflat, ba..
irina wrote:Acvariul nu il am suprapopulat deloc,am 2 sanitari, 5 zebre,un scalar si 5 molly,care sunt mutate momentan.

Bine, bine, da intrebarea care se pune este ce volum are acvariul?
irina wrote: Filtrul l-am scos pentru ca invartea pestii.. in ultimul hal . Daca las doar pompa de aer are ceva? O alta doamna de la alt pet-shop (le-am luat pe toate la rand ) mi-a zis ca garanteaza ca nu are nimic...

Ia-te in continuare dupa vinzatori. Pina acum, numai sfaturi bune vad ca ai primit. BTW - ti-a zis cineva si de ciclarea acvariului?
La cit timp si in ce cantitate faci schimburile de apa?
Ia un filtru care sa se potriveasca cu volumul bazinului tau. Fara, nu se poate.

Si te mai rog inca odata sa iti faci o scurta prezentare la rubrica Despre noi!!!
Nonosu wrote: Salutare! Am doua intrebari. Prima este legata de guppy, cand ajung acestia la maturitate, aproximativ in cat timp se pot reproduce iar.

Guppy devin maturi sexual dupa ce implinesc 3 luni.
Nonosu wrote: Si ce-a de a 2 a intrebare este legata de neoni. Daca ma poate lamuri cineva, daca acestia fac parte tot din familia viviparilor, si cam ce conditii de crestere si intretinere au nevoie acestia. Am incercat sa caut cate ceva despre ei pe net, dar nu prea am gasit!

Neonii fac parte din familia Characidae. Ii gasesti sub denumirea de Paracheirodon innesi - neon clasic, neon rosu -Paracheirodon axelrodi, neon verde - Paracheirodon simulans, neon negru - Hyphessobrycon herbertaxelrodi.
Si poti gauta pe google pentru ca gasesti in mod sigur si in limba romana. Daca vei da Search pe forum dupa Paracheirodon innesi, vei gasi si aici.

LE Am uitat sa precizez faptul ca guppy fac parte din fam. Poeciliidae. Nu mai face confuzie intre cele doua specii.
Arata senzational! Amindoua bazinele.

Ce circortasi imi sunteti...daca nu v-as cunoaste, as putea jura ca sunteti femei .
Unualtu wrote: si radacinile asa trebuie sa stea, direct pe buturuga? o pot pune si pe o piatra?

Uite aici cam cum ar trebui sa arate o buturuga cu Anubias - http://i1082.photobucket.com/albums/j363/thewonderer1/SDC11353.jpg
In timp, planta se va atasa de mopan sau piatra de care e prinsa.
Unualtu wrote:apropo, imi poate spune cineva ce planta este in planul din fata in cea de-a doua poza?

Asta vroiam sa te intreb si eu...dar am zis sa nu te iau tare din prima.
Unualtu wrote:...stiu ca am facut un lucru impulsiv, cumparand planta fara sa stiu nimic despre ea, dar mi-a placut mult (evident vanzatorul mi-a spus ca e foarte usor de crescut bla bla bla)

Sa nu mai faci asta niciodata!!! Lasa ce zic vinzatorii...ei sunt pusi acolo sa vinda. Nu conteaza ce, nu conteaza cit, nu conteaza cui.
Iti place ceva, vezi cum se numeste si intreaba si pe aici.

Pe planta aceea nu stiu cum o cheama, dar se prea poate sa nu fie de acvariu.

In schimb, nu vad eu bine sau Anubiasul e ingropat in substrat? Daca e asa, scoate-l de acolo si fixeaza-l pe o buturuga/piatra cu guta. Altfel, ii putrezeste rizomul si pierzi plantuta.

Si da, cind voi mai avea ceva plante, te anunt cu mare drag si pe tine!
Daca spui ca prezinta formatiuni cu aspect de vata - este fungus. Mergi pe medicamente dedicate. Dar trebuie sa cauti cauza aparitiei acestor boli. Iar de multe ori cauza este calitatea proasta a apei/ aglomeratia din bazin. Poate, in cazul tau, a fost altceva, dar, daca nu prezinti toate amanuntele... mesajul tau a fost oarecum telegrafic. Cind cineva posteaza la sectiunea Boli/tratamente e bine sa dea cit mai multe detalii. Chiar la inceputul sectiunii este un anunt facut Sticky.

Nu vreau sa te supar, dar, dupa cum prezinti situatia, nici pestele ramas nu pare ca mai are zile multe...
E foarte bine! Felicitari!
Dar, daca imi permiti citeva mici sugestii - de care poti tine cont sau nu, normal, ca doar e acvariul tau - as renunta la multimea aceea de pietre de diverse forme si culori si as baga plante. Cit mai multe plante. Stiu, esti inca in faza de inceput, ai tot timpul sa mai cumperi, daca vei dori acest lucru.
Si nu in ultimul rind, as muta termometrul pe o laterala a bazinului. De dragul esteticii, echipamentele trebuie sa fie cit mai "camuflate".

Faci progrese si asta e bine. Si este bine ca ai fost si receptiv la sfaturile pe care le-ai primit.
Un scalar adult are nevoie de cca. 40-50l de apa, iar bazinul trebuie sa fie inalt si lat. Pentru scalarii adulti, inaltimea minima trebuie sa fie de 45-50 cm, iar latimea va fi cit mai mare pentru a le crea un climat sigur.
Uite mai jos cam cum ar trebui sa arate un acvariu cu scalari
Acvariu Ciprian
Acvariu Pomi

Nonosu wrote:Banuiesc ca sti pietdele acelea care se gasesc la mare, cele cu care ne mai proptim cu totii patura pe plaja, bine ca unii stau pe sezlonguri, in fine, banuiesc ca sti despre ce pietre vorbesc. Alea sunt cumva pietre calcaroase?!

Aproape toate. Dar poti sa faci un test foarte simplu ca sa vezi daca o piatra e calcaroasa sau nu - torni citeva picaturi de otet, iar daca "fierbe" e calcaroasa.
Pietrele de la mare - care maresc duritatea apei- se pot folosi in schimb in bazinele cu Cichlidae.
Cocolino a zis ca scalarii lui s- au prezentat in felul urmator: " abdomen balonat , inotat la suprafata apei ,lipsa poftei de mancare ,dupa un anumit timp inotat dezechilibrat" -> dropsy.
Tu zici ceva de "codita putrezita".
Nu e chiar acelasi lucru. Probabil ca e finrot. Sau mai bine zis tailrot. Si in acest caz, e tratabil - lucru foarte important!
Tratament cu eritromicina. Uite aici. Sau mai cauta pe forum (cu ajutorul butonului Search).

Poate iti faci o prezentare la rubrica Despre noi...ai intrat peste topicul altui coleg, ceea ce nu e deloc frumos, dar sa zicem ca e scuzabil avind in vedere situatia de fata.
Tratamentul dureaza 3 zile. Nici mai mult, nici mai putin. Il faci asa cum scrie in prospect. Dupa ce se incheie tratamentul, faci un schimb partial de apa. Deci in ziua a 4-a.
lisandram wrote:2 pesti "sanitari" nu stiu cum se numesc...

Mie mi s-ar fi parut mai normal sa intreb ce sunt, sa ma infomez despre ei si abia dupa aceea sa ii cumpar - asta in cazul ca acvariul meu era potrivit pentru ei.
Par a fi o specie de tipar (eel), mai mult dupa comportamentul descris.
vlad.a wrote:Nu sariti ca nu mergea sa editez postu anterior.

Nu sare nimeni, ca de ieri si pina azi a trecut ceva timp si era normal sa nu mai poti edita. Nu suntem absurzi.

Baktopurul - simplu sau direct - decicleaza acvariul.
Plantele si-au gasit viitorii propietari.

Topicul se poate inchide.

Multumesc frumos!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: