[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau un sfat  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
trandafir
Junior member

IP:

Vreau si eu un sfat cu privire la construirea unui acvariu pentru doua perechi de scalari.
Stiu, stiu, acum toti o sa-mi spuneti ca nu se tin doua perechi in acelasi acvariu, dar va rog nu-mi cereti sa renunt la o pereche, tin foarte mult la ei si nu ma pot despartii de ei, pentru mine sunt ca un ''al treilea copil''. Tocmai de aceea va si cer sfatul.

PS: Momentan stau in acvarii separate, dar deja s-au adunat prea multe prin casa, asa ca vreau sa renunt la restul si sa raman doar cu unul.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Un scalar adult are nevoie de cca. 40-50l de apa, iar bazinul trebuie sa fie inalt si lat. Pentru scalarii adulti, inaltimea minima trebuie sa fie de 45-50 cm, iar latimea va fi cit mai mare pentru a le crea un climat sigur.
Uite mai jos cam cum ar trebui sa arate un acvariu cu scalari
Acvariu Ciprian
Acvariu Pomi

pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Sa stii ca si eu m-am despartit cu greu de scalari. Am avut 3 perechi in bazin de 270L. Sunt superbi, dar in momentul in care au inceput sa se formeze perechile si sa depuna, mi-au impartit bazinul in 2. Unii in dreapta unii in stanga, iar a 3-a pereche era minge de ping-pong intre ele. Am renuntat la perechea 3. Apoi cele 2 devenisera din ce in ce mai violente. Am renuntat si la o a 2-a pereche, iar dupa ce am ramas cu o singura pereche in bazin, desi aveam cca 30-35 rhodostomusi nu mai vedeam pe nici unu. Mi-i tineau la respect in plante, nici la masa nu mai ieseau.
Acum concluzia o tragi tu, sunt intradevar niste pesti superbi, dar extrem de temperamentali.

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
trandafir
Junior member

IP:

Am vazut poze cu fostii tai scalari ciprian, intradevar sunt niste pesti superbi scalarii,dar si foarte teritoriali, tocmai de aceea i-am si mutat in acvarii separate. Sa zicem ca intr-un final poate renunt la o pereche, da-mi niste dimensiuni de acvariu adecvat pentru o singura pereche (daca nu te deranjeaza).
trandafir
Junior member

IP:

Nu mai am nevoie de dimensiuni, pentru ca faptul e deja consumat.........explicatie:
Ieri a fost ziua mea, iar sotul meu, pentru ca stia ca imi doresc un acvariu mai mare, mi-a facut cadou unul de 110L. Ca si dimensiuni are 80Lx32lx45h, din sticla de 8mm.
Acum dilema e ce sa pun in el.........scalarii sau viviparii?

Forum Index » Cichlidae
Go to: