[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Nu ar fi mult mai bine sa consulti mai intii acest site - http://www.tropica.com/home.aspx - si sa ne ceri parerea? Vezi ce plante iti plac, iti alegi, te orientezi in functie de dotarile bazinului tau si de cerintele acestora si mai vorbim.

Vezi ce faci cu semnatura aceea - e mult prea lunga. Fa in asa fel incit sa incapa pe un singur rind.
1. Anubias barteri var. angustifolia - 2 plante mari - 7-9 frunze fiecare
2. Cryptoporyne wendtii - 3 buc; 1 bucata are peste 15 frunze
3. Cladophora aegagropila - 3 bile

Plantele arata impecabil, nu au urma de alga si au fost crescute in cele mai bune conditii.
Drept urmare, imi rezerv dreptul de a alege viitorul propietar, care le poate vedea chiar in acvariul din care provin.

Anunt valabil doar pentru Bucuresti.

Detalii pe PM.
Nonosu wrote:Imi raspunde cineva va rog frumos, de unde as putea procura astfel de pietre pentru acvariu?!

Pentru aquascape poti folosi pietre de rau, roci vulcanice. La Reef aveau intr-o vreme unele foarte frumoase - ma refer la forma si culoare. In schimb pietrele calcaroase nu sunt potrivite pentru ca maresc duritatea apei.
Marbo trade
Nu cumva pestii in cauza secreta o cantitate excesiva de mucus? E doar o parere...si daca este asa, se poate datora unui factor de stres - cum ar fi calitatea proasta a apei. Apa unui acvariu trebuie schimbata saptaminal, chiar daca pare curata si indiferent de numarul de pesti pe care ii avem. Nu o data la doua saptamini, la o luna sau cind ni se imbolnaveste un peste. Asigura-le o hrana mai consistenta, variata si bogata in vitamine, nu te axa doar pe un singur fel. Si ai grija la variatiile de temperatura si de pH cind faci schimbul de apa, pentru ca si acestea tot factori de stres sunt.
Daca ai un bazin de carantina ar fi bine sa ii separi. Si cumpara teste de apa, ca fara ele acvaristica nu poti face.
big M wrote:Tare as dorii sa treaca si la mine de la sine dar nu cred ca sunt asa de norocos

De la sine nu va trece. Si tine cont de faptul ca acesti pesti sunt mult mai sensibili decit ceilalti corydorasi. Dar, daca nu vrei sa te lasi ajutat, atunci chiar nu mai inteleg rostul topicului tau...
N.O.R.A.D. wrote: Cati xipho pot tine intr-un acvariu de 60 litri?

Citeste articolul acesta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Vei vedea ca un xipho matur are nevoie de cca. 12l apa.
Intrucit se incadreaza tot in categoria viviparilor, am sa postez urmatoarele poze edificatoare, pentru ca am observat ca sunt din ce in ce mai multi useri care au nelamuri in ceea ce priveste aspectul unei femele gestante de xipho, platy, molly. Cind se apropie momentul nasterii, comportamentul este in general acelasi - devin mai agitate, respira mult mai repede, unele se retrag intr-o zona linistita, altele inoata in josul si in susul gemului acvariului. Zona anala capata o forma "patrata" si nu rotunjita cum este de obicei. Femele de xipho pot deveni ceva mai agresive cu partenerul sau cu ceilalti pesti din bazin.

Femela gestanta xipho
Femela gestanta platy
Femela gestanta molly
Femela gestanta guppy
Parerea majoritatii cred ca o stii deja, fara suparare. Daca nu iti mai spune nimeni nimic...probabil ca nu mai are ce sa iti mai spuna sau au renuntat sa incerce sa te convinga ca nu esti pe drumul cel bun. Ai prea multi pesti si un acvariu prea mic. Un timp poate ca nu vei observa problemele, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. Nu poti tine un gurami la aceeasi temperatura cu un caras. Gindeste-te apoi ca se vor face mari. Citeste pe net despre fiecare specie in parte daca nu ma crezi si ai sa ajungi singur la concluzia asta.

Cit despre domnul Emil...ma bucur pentru tine, dar maniera sa de a actiona nu este tocmai cinstita. Si te rog foarte mult sa ne oprim aici cu dezbaterile asupra acestui subiect.
EMIL1979 wrote:donez Hygrophila polysperma Rosanervig daca se poate in Slatina http://www.aquaria.co.rs/Hygrophila%20polysperma%20Rosanervig.html

@ Emil1979 - te rog foarte mult sa iti faci o scurta prezentare la rubrica Despre noi si apoi sa postezi ce ai de vindut la rubrica Vinzari. Nu mai iti strecura posturi de acest gen in topicurile celorlalti useri pentru ca nu este un mod tocmai civilizat sau de bun simt.
Daca nu isi mai poate mentine pozitia normala de inot => probleme cu vezica inotatoare. Din pacate, boala aceasta e aproape imposibil de tratat.

Mi se pare mie sau are si solzii cam zbirliti?...

Sa iti mai zic ca nu ai spus cum si cu ce a fost hranit, ca nu ai pomenit absolut nimic de schimburile de apa, de niste teste, sa te mai intreb ce cauta cochilia aceea de melc marin in acvariu de apa dulce...n-are rost, corect?

Treaba asta cu boala vezicii inotatoare se poate preveni de multe ori. Dar, din nestiinta sau din nepasare multi, prea multi chiar isi cam bat joc de bietii carasi. Vad ca ai incalzitor in bazin. Te intreb si eu din pura curiozitate - e chiar asa de frig la tine in casa de i l-ai bagat in acvariu? Sau nu stiai ca e peste de apa rece? Sau or mai fi si alti pesti pe acolo? Mazare fiarta si decojita i-ai dat vreodata?
Aici veti gasi citeva link-uri despre bolile pestilor tropicali (diagnostic, tratament si fotografii care vor face ca identificarea bolii sa fie mai usoara). Daca cineva intimpina probleme cu traducerea anumitor pasaje, il pot ajuta cu placere, in limita timpului disponibil.

Primul link va fi cel postat mai demult de catre Calin Gherman.

Sa va fie de folos!

1
2.
3.
4.

Fungus
Fungus

Swim bladder disease

Dropsy

Slime disease

Orice completare pertinenta este binevenita.
Citeste AICI inainte de a cere ajutor.

Si te rog sa postezi topicurile in sectiunile potrivite ale forumului.

In momentul de fata nu pot decit sa te sfatuiesc sa faci niste teste de apa si sa vezi ce valoari au amoniacul, nitritii, nitratii, pH-ul. Dar pina nu dai toate datele cerute mai sus, nimeni nu te poate ajuta...
Nu uita sa ciclezi bazinul ininte de a introduce pestii. Citeste =>click Ciclul azotului.
Felicitari! Ai un acvariu demn de toata admiratia!

Incepatorul wrote: Stai pe aproape si facem Acvarist din tine

Chiar ti se pare indicat sa folosesti acest cliseu in cazul lui Leon?
Pe situl indicat de Calin, la sectiunea Advanced Fish Disease Section -> Physical Changes -> pct. D se mentioneaza medicamentul Paracide-D sau Paracide X pentru problema pe care o ai. Paracide D se gaseste si la noi - e un medicament destinat ciinilor (l-am gasit intimplator pe net). Acesta e site-ul - http://www.fishyfarmacy.com/fish_diseases/physical_changes.html

Si eu sa isi revina pestisorii!!! Sa ne tii la curent! Iar vestile sa fie bune!
Ciuma apelor este Elodea. Daca au conditii bune de dezvoltare, cresc foarte repede - si Elodea, si Cabomba. Si le poti pastra, nu e musai sa renunti la ele, mai ales ca sunt o ascunzatoare excelenta pentru puii de vivipari.
=>click Despre noi.

Si ce e rau in asta? Tai si replantezi. Sau, daca ai o cantitate asa de mare, o vinzi sau o donezi.
Nu degeaba li se spune plante cu crestere rapida.
vlad.a wrote:Inca n-am gasit continutul lui JBL nemol sau cel de la sera, dar la baza ca substanta activa tot levamisol cred ca este.

Da click pe denumirea produselor pe care ti le-am dat si ai sa vezi ce contin. In cazul celor doua, substanta activa este benzimidazolul.

Nu ai dat detalii prea multe si e greu ca cineva sa poata pune un diagnostic corect...Slabirea unui peste poate sau nu fi asociata cu fecale anormale sau cu inchiderea la culoare a pestelui. In alte cazuri, un peste care pare normal si ale carui fecale albicioase sunt lungi, filamentoase -> infectie cu Hexamita, Spironucleus sau alte flagelate. Teoretic, pierderea in greutate sau fecalele anormale inseamna problema gastrointestinala.

Slabirea poate fi si semnul unei infectii cu flagelate (paraziti unicelulari), des asociati cu fecale albicioase si filamentoase sau cu viermi plati (cestode) - viermi intestinali lungi sau cu viermi rotunzi (nematode).

Trebuie de asemenea sa te asiguri ca toti pestii au acces la mancare, ca nu exista unul dominant care sa ii ia la fuga pe cei mai mici sau nou veniti. Mai fa, daca poti, niste teste de apa sa te asiguri ca parametrii sunt optimi.

In concluzie - urmareste tetrazona care a mai ramas, separa si conchoniusul - vezi modificari de culoare, cum se prezinta fecalele, daca apar cumva basicute pe piele, inotatoare zdrentuite sau burta supta (acestea trei din urma sunt semne ale tuberculozei pestilor - dar ma indoiesc sa fie cazul tau deoarece boala apare numai in acvarii prost intretinute) si e netratabila.

Daca este vorba de viermi - gindeste-te daca ai mai introdus ceva recent in bazin - o planta noua - de ex. care sa fi avut si ceva oua pe ea? Hrana congelata nu cred ca e de vina - ar trebui sa fie deparazitata si tratata...

Hai ca ti-am facut capul calendar. Sper sa nu te superi pe mine, dar chiar mi-as dori sa treci cu bine de acest episod neplacut si sa ne lamurim ce se intimpla cu pestisorii tai.

Poate vede si Calin postul tau si te lamureste el. Eu ti-am zis atit cit m-am priceput.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: