[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
bine ai venit Robert. Citeste cat mai mult si intreaba tot ce vrei sa stii si nu esti lamurit inainte de a te apuca de treaba
am trimis deja unul in tara catre cineva care il va folosi la bomba. Saptamana viitoare iti spun cum merge
cred ca da, dar nu bag mana in foc. Eu personal nu am incercat. Din cate am incercat la mine, nu are nevoie de presiune prea mare pentru a functiona
difuzor CO2 polen NOU( merge si la bomba). Diametru pastila 1,5 cm. Pret 30 ron. Bonus supapa unisens
pun pariu ca daca te uiti pe vechile tale poze in comparatie cu ce ai facut acum , si pe tine te bufneste rasul. Bine ai revenit. Perseverenta da intotdeauna rezultate
sa stii ca eu sunt un fan betta, si ma gandesc bine inainte de a lua o astfel de decizie. Poti incerca si ce a spus vanzatoarea dar ma abtin de la comentarii. M-ar bucura sa fie o problema personala si nu de acvariu, dar oricum trebuie sa te gandesti sa mai donezi din pesti. Prima masura pe care trebuie sa o iei in cazul unui peste bolnav, este sa il izolezi de ceilalti, ceea ce inseamna sa ai un alt mic acvariu in care sa il poti trata. Si de aici curg toate celelalte evenimente...un acvariu spital inseamna un acvariu aproape identic cu cel pe care il ai( aici ma refer la conditii) dar de dimensiuni mici. Acvaristica este o pasiune care se descopera in timp ce o practici. E ca in dragoste, se descopera in timp ce o traiesti si are partile ei de bucurii si sacrificii
informativ: bazinul tau are 96 litrii brut
incearca sa faci "curatenie"intre pesti. Du-te la un pet si fa o donatie daca nu ai unde sa ii dai. Poti sa scrii si la noi pe forum la rubrica donatii cu specificatia "numai Focsani". Prea multi pesti intr-un acvariu reprezinta in timp un focar de infectie, ceea ce probabil s-a intamplat si la tine. Daca nu iei masuri urgente s-ar putea sa ai mari probleme. Daca dintr-un peste infectat mananca si alti pesti poti da intr-o epidemie. Parerea mea este sa-l sacrifici pe betta, care doar agonizeaza si sa te apuci serios de treaba cu acvariul. Daca are coada franjurata asa cum spui, probabil ca ceilalti deja musca din el, in special tetrazonele. Daca ai nevoie de sfaturi nu ezita sa ne scrii
daca scrie 750 probabil ai cam 500
ieri am montat controlerul ph si sonda de sticla. Dupa schimbul de apa am avut ph 6,37 in acvariu ieri si 6,47 azi, usor in crestere. La voi cum este ph-ul in acvariu?
astept sa creasca bolivianum din spate. Pe urma voi elimina din ea
narcis ti-am ascultat sfatul de odinioara, si am pus autocolant negru pe spatele bazinului. Am profitat de faptul ca am schimbat apa in acvariu si am putut sa-l mut. Din pacate rezultatul nu m-a dat pe spate, asa ca dupa jumatate de ora de admirat, autocolantul a luat drumul cosului de gunoi( dar macar am satisfactia ca am incercat). Pozele cu reusita( nereusita) si reflexia subsemnatului in acvariu sunt mai jos
orice termometru e bun. Incepand cu cele de 2 lei de sticla( si crede-ma sa sunt destul de exacte) pana la cele de la Sera si Tetra( cele care se lipesc pe geam ) care sunt pe la 6-9 lei. Ca incalzitor eu nu am auzit ca oamenii sa se planga( poate cu mici exceptii), doar sa iti iei un incalzitor pe capacitatea acvariului. Poti urmari rubrica vanzari poate apare ceva interesant. Daca la termometru si incalzitor nu te sfatuiesc sa arunci banii, cu filtrul este alta poveste. Ia-ti un Eheim si termina povestea. Nu spun ca Eheim sunt garantia....bla bla bla, dar iti spun ca sunt printre cele mai bune. Exista si copii Eheim, dar copia tot copie ramane. Mai sunt in mod cert si alte variante de filtre externe bune, dar decat sa incepi sa umblii pe la garnituri ca iti curg, sa schimbi robineti ca s-au rupt, etc, mai bine investesti acum in ceva de calitate si ai rezolvat problema. De filtru depinde placerea si relaxarea ta in acvaristica. Normal ca mai sunt si alti factori importanti, dar eu consider ca filtrul este unul dintre cei mai importanti. Daca algele le mai rezolvi, cu lumina o faci mai mare , mai mica samd, sa vezi cum este cand vii acasa la un moment dat si vezi o balta de la filtru de nu stii cum sa o stergi mai repede, si de acolo incep problemele. Odata ce ti-ai luat un filtru bun or sa apara multe discutii privind lumina, substratul, fertilizarea, dar problema legata de filtrare se opreste aici. Chiar daca in aparenta Eheim e scump, e cea mai ieftina investitie pe care poti sa o faci. Parerea mea. Cateva sfaturi si opinii legate de filtrele externe mai poti citi si aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13356.page
se poate inchide. Multumesc de gazduire
cu arata spectrele celor doua tipuri de neoane. Prima poza este giesemann aquaflora si a doua este giesemann midday
la cei 28 de litrii ai tai eu zic ca poti restarta linistit. Pune niste apa la declorinat spala bine substratul, pastreaza filtrul asa cum este, doar scurs de apa si restarteaza. Decat sa te chinui cu algele mai bine o iei de la inceput.
multumesc. Asa voi merge 2 aqua si un midday
am inteles. E vorba de alt spectru de lumina. Eram doar curios. Inseamna ca nu imi ramane decat varianta aquaflora si midday. Acum o alta intrebare: ce combinatie e mai buna? 3 aquaflora, 3 midday, 2 aquaflora si 1 midday, sau ultima varianta 1 aquaflora si 2 midday? Cine a mai experimentat si poate sa ma sfatuiasca?
am vazut ca acvamax are doar doua modele pentru plante. Intrebare: cele de saratura nu pot fi folosite la plantat?
ai dreptate, nu m-am exprimat prea clar. Astea sunt neoanele pe care le folosesc acum si vreau sa le schimb. Neoanele le-am cumparat cu lampa( lampa a fost sh si nu stiu cat au mai fost folosite inainte) si le folosesc de vreo 7 luni. Doua dintre ele palpaie cand sunt stinse. De aceea vreau sa le schimb. Ideea este ca ori voi merge pe ceva ieftin gen osram, ori pe giesemann

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: