| Message |
|
|
|
si de ce nu cumperi catappa?
|
 |
|
|
|
eu am cumparat pentru ei tetra crusta menu. E undeva pe la 25 ron cutia de 100ml. S-ar putea sa gasesti in Promenada. Daca nu au vorbeste cu tipul de acolo sa iti comande. Ei comanda de la Tetra produse
|
 |
|
|
|
daca stai in Franta cu atat mai mult trebuie sa-ti iei sistemul nou. Nu vei putea urmari si cumpara de la noi. Multi prefera sa nu se complice decat sa trimita in afara. Trebuiesc facute o groaza de forme si ti se face lehamite
|
 |
|
|
parerea mea este ca daca are banii TREBUIE sa-si ia sistemul. Este complet si are nevoie de el. Singura retinere o am ca butelia daca am citit bine, are 2 kg si nu stiu unde o umple( aici or sa te sfatuiasca colegii din Cluj). Este adevarat ca poate sa gaseasca pe forum si sistem mai ieftin, dar un sistem sh cu noroc poate il gaseste la 1000 ron. Asa ca la 1250 cat da el pe sistem cu transport cu tot e super ok. Trebuie tinut seama ca este NOU. Exista si varianta la 137 euro compusa din minimul necesar, dar de ce sa nu mai dea 100 si ceva si sa-l aiba complet? Pe urma daca va vrea sa cumpere piesele separat il vor costa mult mai mult. Deci imi mentin parerea: daca ai banii necesari cumpara-l impreuna cu un sera 250 care iti este suficient
ca pesti eu as combina rasbora arlechin, creveti si cativa OTO. Mie neonii mi s-au parut cam sensibili
daca te intereseaza uite-te aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/20896.page si fa-ti o parere personala
lumina clar e slaba. Daca poti treci la T5 si nu vei regreta. Vei avea nevoie de lumina mai puternica daca te gandesti la gazon. Si cand spun mai puternica nu ma refer neaparat la mai multe neoane, ci la unele care sa strabata apa in adancime
cam atat deocamdata. In functie de ceea ce te hotarasti sa faci te mai sfatuim
|
 |
|
|
|
hotaraste-te asupra dimensiunilor acvariului si apoi discutam de celelalte. De regula se incepe cu capacul pentruca in functie de dimensiunea neoanelor le adaptam pe celelalte
|
 |
|
|
|
bine, astept sa imi spui ce dimensiuni urmaresti
|
 |
|
|
anedelcu wrote:
ps: auzi scorpionule, ca tot am vazut ca activezi astazi, sau oricine altcineva ma poate ajuta..a aparut un resun la vanzare, sp 900l. sa il salt?
da-mi link-ul sa vad despre ce este vorba
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
anedelcu wrote:nu intreba de ce 
bine, te las sa iti vina o idee  sa discuti amical cu sotul  , sa folosesti toate metodele de convingere  dar sa nu il  ca sa nu te refuze, si la sfarsit sa  ca ai realizat ce-ti place.
Bafta!!!
|
 |
|
|
|
pana la urma ce dimensiuni vrei tu?
|
 |
|
|
uite ce am gasit pentru tine. Ieftin, bun si frumos. Uite-te la varianta de colt . Cred ca este ceea ce iti doresti.
http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/18229/vand-doua-acvarii-63-litrii-si-90-litrii-reducere/
Eu nu as cumpara nisip negru pentruca este vopsit. Nu stiu cum rezista in timp si cum e calitativ. De asta te-am indrumat catre roca vulcanica neagra care este altceva, iar granulatia este 2-4mm, deci foarte buna pentru tine
|
 |
|
|
|
1)achitionate separat si din surse diferite iesi calitativ mai bine decat un acvariu complet nou. Eu te-as indruma catre sh aproape in tot ce te priveste
2)filtru intern eheim 2008, 10 sau 12 in functie de cat de mare e acvariul. Varianta ideala e unul extern. Si fara carbune activ. Eu tin un 160 pe 2 interne( nu spun ca e varianta ideala, dar spun ca merge)
3) la substrat m-as orienta catre ceva de culoare inchisa. Crevetii se vad super pe negru. Pe rosu sau maro se pierd din vedere ca numar si culoare. Roca vulcanica neagra gasesti...iti spun pe PM
4) ca lampa incearca ceva de la Hailea si neaparat neoane T5
5) si daca te intereseaza creveti gasesti si la mine
|
 |
|
|
|
depinde cum nimeresti. Eu am cumparat din Militari, dar in decembrie. Langa Auchan Militari mai e un magazin pet unde am vazut mangrove si mopani la preturi ok
|
 |
|
|
|
una asa mare mai greu de gasit. Du-te in Hornbach si imbina 2-3. Erau pe la 30ron buc. Eu asa am facut: topic Phoenix pag 4 Coltul incepatorului
|
 |
|
|
|
difuzoarele s-au dat toate. Multumesc de gazduire. Se poate inchide
|
 |
|
|
|
daca esti hotarat sa iei, mai am unul care il pastrasem pentru mine, pentru urmatorul acvariu si ti-l pot da. Scrie-mi pe PM cum vrei sa facem sa il iei
|
 |
|
|
|
reactorul extern il iau eu. Ai PM
|
 |
|
|
|
a mai ramas doar un difuzor. Cine are nevoie de el?
|
 |
|
|
|
a fost probat la bomba si merge
|
 |
|
|
|
bine ai venit! Si eu am un copil tot de 2 ani, mai exact de 2 ani si 3 luni. Am acvariul pus in camera lui( ei, pt ca e fetita). Cateodata are tendinta sa ma imite si sa "pescuiasca in acvariu. Dar tot ce o poate ispiti gen mancare etc, sunt puse in asa fel incat sa nu aiba acces la ele. In rest nu am probleme cu umiditatea sau mirosul, desi acvariul meu e fara capac. Pana la urma tu iti cunosti cel mai bine copilul si este chestie de educatie si dinamism
|
 |
|
|