| Message |
|
|
|
pret de primavara:
80 ron toti
7ron bucata
|
 |
|
|
vand microrasbora galaxy sau danio margaritatus
am 14 bucati toate se dau la 100 ron
sau separat 8 ron buc
mai accept si schimb cu pui de neoni sau amano shrimps
pestii ii am de aproape 1 luna fara nici un deces, sunt perfect sanatosi
ii dau pentru ca stau destul de retrasi in plante din cauza luminii puternice pe care o am, cum mi-a spus si faraonu .... si din pacate nu pot sa ma bucur de ei
anuntul e valabil doar pentru constanta, nu ii trimit in tara, doar daca veniti sa ii luati personal, sau daca aveti ceva cunostinte care poate sa vi-i aduca
|
 |
|
|
aici o sa fiu de acord cu ionutzc72
noi iti spunem ca toate backgroundurile gen foaie, coala, plastic, whatever se pun in spatele acvariului si nu pe geam ...tu vii si ne spui ca nu e asa ... faci exact cum vrei ....
dar sa nu ai surprize cand in spatele hartiei de plastic care vrei tu sa o pui se va aduna foarte foarte multa mizerie resturi de mancare si asa mai departe...asta ar fi unu din motivele pt care se pune inafara bazinului ....nu cred ca ai geam sablat sau atat de gros incat sa nu vezi prin el modelul pe geam ....
asta e parerea .....din pct meu de vedere, nu ne certam cu tine, doar incercam sa te facem sa realizezi cum si ce este mai bine pt bazinul tau
acum daca tie ti s`a pus pata sa lipesti in interioru bazinului ....go for it ...si asteapta surprizele
succes 
|
 |
|
|
inmultirea ei depinde in mare parte de lumina de care beneficiaza
si iti da uun exemplu concret ...acum ceva timp i-am dus unui coleg de aici de pe forum ....o mana de riccia, pentru ca eu am scos-o pe toata din acvariu. El a tinut-o la suprafata bazinului, la cativa cm de lumina.
In o saptamana jumate aproape 2, cantitatea s-a marit cam de 4 ori...
Si da, e de preferat sa folosesti o plasa cu ochiuri mai mari, cred eu ca e mult mai ok de folosit, iar planta va iesi din ea foarte repede 
|
 |
|
|
sa vad daca am pe cineva acolo, desi slabe sanse 
|
 |
|
|
|
ce filtrare ai la acvariu?
mancare le dai? multa ?
uita-te atent/atenta si la restul locatarilor si vezi daca observi ceva pete albe pe ei, aripioare rupte ...orice semn ca e ceva in neregula
mai exista si posiblitatea ca ei sa fie batrani zic eu
|
 |
|
|
salut ...in principiu e cu ar fi cam mici gaurile din plasa de ttantari...dar asta nu inseamna ca nu va iesi deloc ...las-o o perioada, vezi cum reactioneaza planta , si daca nu planteaz-o cu alt tip de plasa
ai aici in juranlul meu un mic tutorial de cum sa prinzi riccia de pietre cu materiale care se gasesc mai peste tot
succes 
|
 |
|
|
aaaaaaaaa vreau si eeeu ....ce am avut de la val nu s`a prins nu stiu de ce ...cred ca nu i`a placut despre setup`u meu 
|
 |
|
|
ceeee baaaziiin uraaaaat
domnu domnu .... vezi ca ai alge
d-abea astept sa inlocuiesti riccia cu hc cuba
si mai tunde si tu zosterifolia aia ca o sa iasa din acvariu si o sa te stranga de gat 
|
 |
|
|
clauss wrote:de obicei fundalurile se lipesc in exteriorul acvariului, daca intr-o zi nu o sa i-ti mai placa??..
banuiesc ca face referire la fundaluri de genu rock sau asa ceva, cum sunt cele de la jewel
eu personal l-as prinde cu ventuze, sa il pot scoate oricand  , daca e vb de o coala cu un model , categoric in exterior
|
 |
|
|
am dat reset la setup, se poate inchide  multumesc
|
 |
|
|
|
la fel cum zice si titul am de donat 1 tufa mara de hemianthus micranthemoides si o tufa de Heteranthera zosterifolia
daca doritorii vor si au posibilitatea accept ca si schimb fie neoni fie ceva creveti red cherry
|
 |
|
|
salut sorin, bine ai venit printre noi
ce pot eu sa iti spun la capitolul pesti este ca atat neonii cat si zebrele sunt pesti de cârd, si traiesc in grupuri de minim 6, concluziile le tragi tu
crevetii daca nu sunt ceva mai maricei ...gen de stanca, sau amano (peste 4cm marime) exista un risc sa fie vanati prin bazin
incearca sa ne incanti si cu o poza ;)
spor la treaba, si inca o data bine ai venit
|
 |
|
|
ai ceva plante deosebite ....vrem pozeeeee :yeah2:  eu unu sunt curios
|
 |
|
|
asa cum zice si titlul, vand bazinul meu doar in constanta, sau si in tara dar va trebui sa veniti dupa el
il dau pentru ca vreau ceva mai mare, si nu sunt finante pentru inca unul
bazinul se vinde exact asa cum este, mai putin sistemul de co2
ultima poza facuta este aceasta :
modificari de atunci nici una
bazinul este un jewel rekord 60 - 54L brut vreo 48
substrat fertil tetra, bile de la jbl si bile Dennerle , fertilizarea in coloana o fac cu ferropol 24 ferropol saptamanal dozat zilnic + ppspro ...
Plante:
H.C.Cuba,
Micranthemum micranthemoides
Blyxa japonica,
Heteranthera Zosterifolia,
Limnophila Aromatica
Alternanthera Lilacina,
Locatari
la ultima recesiune 24 microrazbore ,40 red cherry shrimp, si 4 neritine
Capacul este modificat pt a intra 3 neoane iar ca lumina
aquaglo + sunglo + osram 830 = 45w
nu dau absolut nimic pe bucati, decat sa il dezmembrez il pastrez,
se da cu totul , pretul este de 2000 RON usor negociabil
puteti lasa mesaj , pm, sau pe yahoo messenger id: pc.ciprian
|
 |
|
|
Claude wrote:multumesc lui ciprian si pe aceasta cale. Sunt unul din "beneficiarii" donatiei de melci.
cu multa placere 
|
 |
|
|
nu pot sa zic decat un sincer BRAVO
imi place la nebunie, iar clipul este super ...devin din ce in ce mai fascinat de neonii tai
tine`o tot asa , arata super, inca o data jos palaria 
|
 |
|
|
adica la mine? :jumpers:
nu am mai pozat crevetii....dar promit ca la prima ocazie o sa va surprind ...am vreo 2 femele ....asa de rosii -->
am ramas surprins cand le-am vazut
Nadija eu unu am crescut crevetii cu neoni, sae, si acum microrasbora
poti sa incerci cu ei singuri o perioada, apoi sa adaugi si pesti , cum vrei si cum crezi tu de cuviinta, alegerea este fix a ta, dar la fel cum au spus si resutul, pestii sa fie de talie mica 
|
 |
|
|
Salut ...pai treaba cu crescutu si scazutu ph`ului rapideu o stiu de la andariel ....numai ca la mine nu a fost rapid ...iti explic cam ce si cum s`a intamplat la mine
co2 bag de la butelie ...cu reductor de bere ...are reglaj fin ...dar foarte influentabil de temperatura din camera . EX: cand e cald in camera ... garniturile dinauntru ...de cauciuc cred ...se maresc ... debitu scade .... frig in camera ...garniturile se strang ... rezulta ..debitul creste
si de aici incepe povestea mea .... am plecat intr`o dimineata la munca ...si am lasat geamul deschis ... stiind ca afara va fi cald ....dar surpriza , pe seara s-a lasat un frig de nu era adevarat ...am ajuns acasa , toate vietatile din bazin ....  .... ca si tester folosesc unul permanent de co2 de la sera , culoarea cand e destul co2 e un verde -verde inchis, cand este prea mult se duce spre galben ...la mine in seara respectiva ajunsese la un portocaliu caramiziu.
Daca te gandesti la plante ....nu cred ca vor patii nimic, din cauza nervilor ca am nenorocit toate vietatile nu observasem in seara respectiva, dar plantele in ziua aceea imi crescusera cat intr-o saptamana ... s-a dereglat unpic fertilizarea si a trebuit pt cateva zile sa maresc considerabil doza, caci unele incepusera sa se ingalbeneasca ...nu mai aveau ce "manca" din apa ....
dupa alte cateva zile ... am vazut ca asa zisa "ciuma" de cladophora ....efectiv s-a topit ... toate firele se subtiasera ... si parca putrezeau ...
Daca poti, si daca ai cum .... scoate tot ce ai vietati in bazin , si incearca intai cu crescutul debitului de co2 ...cat poti de mult
FOARTE MULT .....apoi baga vreo 3 pietre bolborositoare pana oxigenezi bine bine apa ....rezultatul va fi un soc de ph foarte puternic ... care din ce am inteles plantele l-ar suporta ...dar algele nu ...
Daca totusi te duce la exasperare maxima ....poti sa faci ca mine, eu unu asa am scapat de ea ....desi in ultimul timp am mai vazut 2-3 firepe ici pe colo prin covorul de cuba ... care le iau cu penseta usor ...
Nu iti garantez ca si la tine se va intampla la fel ...sa nu ai pierderi in randul plantelor ....nu raspund daca strici toate plantele ...este doar o relatare de cum am facut eu
Nu spun ca asa se face, ca sigur asta e tratamentul ....si sigur unul bun
Am incercat sa fac un jurnal despre lupta cu cladophora ...intai am incercat cu apa oxigenata ...si am nenorocit frumusete de covor de riccia .... aici poti vedea pat zaniile mele cu alga respectiva .....finalul ...il ai mai sus ...am scapat de ea , sincer, fara sa vreau
Spor la treaba , chiar iti doresc sa scapi de ea ....daca intradevar e cladophora ....la mine se prezenta ca fire lungi care cresteau precum mossul, dar nu se prindeau de plante melci si asa mai departe ...posibil sa fie o alta natie de cladophora , nu stiu ce sa zic
|
 |
|
|
salut alex ...eu unu dozez ferropolul saptamanal ...zilnic ...
pana la inceputul saptamanii acesteia dozam cam 1,5 ml zilnic , dar acum am trecut la 2 ml
bazinul e un jewel rekord 60x30x30 deci aproximativ 45L-48L brut
deci ca dozaj ar fi cam 14ml la 45 L (aproape cu inca o treime mai mult decat ce scrie pe cutie)
la fel si cu ferropolul 24, zilnic pun 2 sau 3 picaturi :-)
Despre ferotabs nu stiu nimic ...asa ca nu ma pronunt
Cred ca e recomandat sa dozezi in functie de cat de multe plante ai si de necesitatile acestora
Acvariul meu poti sa il vezi aici ca sa iti faci o parere despre ce vorbesc ...de cand am marit doza ...totul pare ok ... vom vedea pe viitor
|
 |
|
|