[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mi-au murit 2 rasboras!!!!!!!  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
mittzuc
Junior member

IP:

Salut am un acvariu aquadream 60 L filtru intern Biobox 1, o pompa de aer cu piatra 2 neoane 15W 865 si aquarelle 89, termostat inchis.
Pesti: 8 neoni, 5 Calistus, 3 (din 5 ) rasboras, 2 coridoras , si 4 puisori de gupy la 5-6 mm
Am plante cam putine de la ultimul reset de acum 2 luni (la acel reset am pastrat cam peste 50 % apa si am spalat doar pietrisul, am mai aruncat dintre plante, si am mai adaugat un neon pe capac)
acum vreo 4-5 zile nu mai stiu exact, am gasit un rasboras pe fundul acvariului cu burtica in sus ... (mi-a parut rau ... dar am zis ca o fi fost bolnav ... era primul meu pestisor mort ...)

astazi dimineata un al 2-lea rasboras pe fund cu burtica in sus ... ceea ce mi se pare ciudat.
Deja ceva nu e in regula! si nu shtiu ce!!!

pun si o poza sa va faceti o idee de ansamblu asupra acvariului
acum sunt plantele un pic mai dezvoltate nu am o poza mai recenta ...

image
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

ce filtrare ai la acvariu?
mancare le dai? multa ?

uita-te atent/atenta si la restul locatarilor si vezi daca observi ceva pete albe pe ei, aripioare rupte ...orice semn ca e ceva in neregula

mai exista si posiblitatea ca ei sa fie batrani zic eu

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
mittzuc
Junior member

IP:

deci se comporta foarte normal ... toti!!!!
nu au semne sa fie bolnavi!!!
nici pete nici nimik ...
le dau mancare 1 data sau cel mult d e2 ori pe zi! dimineata in special si seara cand ii vad mai agitati pe la suprafata! si le dau sa nu ajunga pe fund ci doar cateva granule sa poata ciupi si cei 2 cory

filtul este din acela cu 3 camere intr-o cutie mare de plastic ... si am 4 bureti incapsulati! unul alb foarte fin, unul albastru si unul megru mai rari, si o capsula cu niste bilute maro ... cel alb il schimb cam la 1-2 luni facand schimbul cu amandoi montati cam 2 zile (cel vechi si cel nou) (ii curat in apa din bazin cam la 2 saptamani ) ... orium am un jet puternic la filtru

apa schimb cam la 1-2 sapt. cam 10 L din 60 L total (mai mult adaug cand se mai evapora, asta mai frecvent 3-4 zile cate 2-3 litri )

este posibil oare sa moara d ebatranete??? intradevar mi-au murit cei mai marisori si dupa mine cei mai sanatosi aveau culorile foarte stralucitoare ...
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

mittzuc wrote:apa schimb cam la 1-2 sapt. cam 10 L din 60 L total (mai mult adaug cand se mai evapora, asta mai frecvent 3-4 zile cate 2-3 litri )

Mi se pare cam putina apa si cam rar. Mai vad cumva in partea superioara a bazinului si niste pui? Si nu sunt doar 4-5 asa cum ai spus tu. Sa stii ca si ei consuma mancare si fac mizerie.
As zice sa faci macar un test apei, sa vezi cam cum stai. s-ar putea sa nu fie tocmai in parametrii. Sa ai ceva amoniac in zona, ca vad ca nici plantele nu dau pe-afara.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Ia fa o masuratoare de amoniac, asa de curiozitate...

Ooops, nu citisem postarea de mai sus pana la capat. sorry.
mittzuc
Junior member

IP:

deci mai am exact 4 pui de gupy; 24 au fost donati acum 5 zile, cu o zi inainte sau dupa ce mi-a murit primul rasboras (nu mai stiu exact!) poza respectiva are cam 2-3 saptmani vechime,
Plantele intradevar nu cresc cum ma asteptam dupa reset, dar cresc...

si ma duc sa-mi cumpar niste teste de apa ... imi sugerati ceva ieftin??? e criza :p

nu cred sa fie suprapopulat deoarece am in jur de 20 de pesti de talie mica .... iar cand trag apa de pe fundul bazinului adun foarte putina mizerie ...
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

nu cred sa fie suprapopulat deoarece am in jur de 20 de pesti de talie mica .... iar cand trag apa de pe fundul bazinului adun foarte putina mizerie ...

Nu ma gandisem la suprapopulare si la o deciclare... Oricum la o populatie mica de animale si intr-un acvariu plantat, e mai greu sa ai amoniac in apa. Chiar daca dintr-un motiv sau altul e ciclat insuficient sau partial deciclat. Sa fie de la vreo variatie brusca de pH? Melcu' ala mai traieste?
mittzuc
Junior member

IP:

sincer sa fiu acel melc nu s-a mai miscat de vreo 3-4 zile dar am mai observat la el perioade de cateva ore 1 zi sa stea in cochilie nemiscat si nu m-am gandis ca ar putea sa aiba ceva...

m-am uitat la el si nu am obs. sa se miste dar oricum este inauntru si nu mi-ar parea mort ...

Melcul este viu!!! a iesit un pc din cochilie!!!

este posibil ca acele pietre din acvariu sa fie clcaroase si sa scada duritatea apei? (le am d ecel putin 2-3 luni si nu au fost probleme)
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

mittzuc wrote:...acele pietre din acvariu sa fie clcaroase si sa scada duritatea apei?
Ar fi imposibil.
Ar trebui eventual sa se intample invers.
Chiar si daca ar fi calcaroase, in cazul tau (adica la cate sunt), n-ar creste duritatea intr-un mod semnificativ.
Scoate o piatra si pune putin otet pe ea.
Daca sfaraie inseamna ca e calcaroasa.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l

Forum Index » Cyprinidae
Go to: