| Message |
|
|
Vesti bune si nu prea ! Au depus ramirezii! Si nu e prea bine,pt ca sunt in jur de 70 de icre,si nu avem cum sa tinem atatia ! Iar ei sunt niste parinti foarte grijulii!
Colocatari : 2 penguin tetra si un neon negru(umbla impreuna),3 red nose tetra, 3kuhlii(unul vargat,2 maro), 1 botia(tigrisorul),3 cory albino,1 sae imens(mai mare ca tigrisorul,dar care a fost prapadit vai mama lui,nu ii dadeam sanse,l.am cumparat din mila), 4ramirezi 2 superbi super voalati(unul cu varfurile cozii ascutite si unul cu varfurile cozii rotunjite) de un colorit impresionant si 2 simplii dar la fel de frumosi. Si in urma cu ceva rimp am mai achizitionat si un peste ventuza sub forma unui "batz negru" care am uitat cum il cheama,o sa imi amintesc pe parcurs, care si el s.a dezvoltat super. In acvariu am niste bututrugi achizitionate de la aquariumprest cat si de la colegul nostru forumist, iar ca plante am incercat cu gazon (nu mai stiu cum se cheama,armata m.a tinut departe de casa si de acvarii) si am incercat si cu java moss si christmass moss. Din pacate,ramirezii au ciugulit toate plantele in primele 2saptamani,doar christmass mossul supravietuind,iar acum arata splendid. Filtrare : Aqua pro 1200 plin cu inele ceramice de 2feluri de pe aquarium prest si un sac mare de 1kg de roca vulcanica. Filtru intern no name in care pe langa buretele pt filtrare mecanica am adaugat si un saculet de la ocean free cu nu stiu ce ioni pt metale grele si pt a scadea phul apei si a o face acida. Mai precis,am montat saculetul respectiv in ultima permisie,weekendul acesta, iar depunerea a avut loc la 3zile dupa instalarea produsului respectiv...tot de pe aquariumprest cumparat. Totusi nu stiu cat or sa reziste icrele,avand atatia" rapitori" prin preajma. Bunuca-miu vrea sa ii mute pe parinti cu tot cu icre intr.un acvariu de 15l pana eclozeaza,dar ii zisei sa trieze din ele ca sunt prea multe si nu avem loc pt atatia pesti. Cu astea fiind spuse....Cine vrea ramirezi voalati ? 
|
 |
|
|
|
Ca parere personala,iubesc geophagusii,iar cat despre uaru mi se par frumoasi DOAR cand snt mari,insa nu atat de mult incat sa le aloc spatiul acvariului lor in defavoarea unor geophgusi. Insanatosire grabnica la pestisori
|
 |
|
|
|
Nici de mancat nu e :-p este un peste ce provinr dintr.o zona foarte toxica si se hraneste cu tot felul de resturi,fiind uneori si scatofil. Dar ca idee,da, creste imens
|
 |
|
|
|
Fa ceea ce crezi ca e mai bine,eventual poti adopta in terariu,dupa ce il ai amenajat. Nu renunta,sunt animale dragute
|
 |
|
|
Frate,daca zici ca treaba e calma,poti lasa lucrurile asa,eventual sa suplimentezi cu filtrarea. Si zic asta pt ca stiu cum e sa vrei si sa nu ai cui sa dai din pesti,sa vrei sa faci schimb de experiente si sa nu ai cu cine si sa fii mai singurul din oras ce isi da interesul pt vietuitoare de genul. Am vazut cu totii lucruri mult mai terifiante,asa ca treaba ta nu e atat de grava daca spui ca sunt toti obisnuiti unii cu altii :-) ai grija cum faci schimburile de apa si ...ape limpezi si pestisori sanatosi
|
 |
|
|
Dupa parerea mea ai enorm de multi pesti acolo,nu stiu daca ai aflat cat de mare creste rechinasul bicolor,ce comportament au scalarii in timpul depunerii si cat stres e pe capul coliselor. Daca nu faci triere un pic mai logica curand,o sa o faca mama natura. Nu stiu de ce,dar imi amintesti putin de blue14 acum 1-2 ani  pe langa cresterea bicolorului(care nu o sa ajunga la parametrii optimi) e un peste agil ce e mereu prin tot acvariul.
|
 |
|
|
|
Eeee asa da,acum oficial ai intrat in randul africanilor "true" cu bazinul asta. Sa il stapanesti sanatos cu pesti si mai sanatosi.
|
 |
|
|
|
Ancistrusii pot fi foarte buni companioni cu carasii,dupa experientele mele. Adaug si eu comentariu cu compensarea la filtrare. Vezi pe siteuri de specialitate ce oferte gasesti,sunt multe/destule in functie de buzunar.
|
 |
|
|
|
Severum,consider ca betta chuck are dreptate. Daca pui guppy intr.un acvariu si nu ii vezi decat 2-3 min pe zi,nu inseamna ca isi vad de treaba,ci ca ceva nu e in regula,deoarece sunt pesti activi ce ii vEzi prin tot acvariul. Cand bettachuck a precizat ca bettanul s.ar simti amenintat de culorile vii ale guppyilor,s.a referit la faptul ca ii poate ataca(mai mult ca sigur)datorita culorilor vii si a cozilor voalate. Betta cu guppy in acvariu ce pare prea mare doar pt un betta,nu reprezinta o optiune. Plus ca betta se simte mai bine singur intr.un volum mare de apa decat inconjurat de pereti. Faptul ca nu e activ,nu inseamna neaparat ca nu o duce bine,ci ca e relaxat. Cand volumul de apa e mic,mai mereu e agitat pt ca vrea sa evadeze. Aveam un betta ce imi sarea mereu din "locasurile"amenajate doar pt el, si mereu il gaseam in comunitar,insa nu se lega de nimeni,il izolam doar pt ca filtrul intern era prea puternic pt el. Nu pune betta cu pesti de care s.ar simtii amenintat,mai precis aceia care au antene,cozi voalate sau culori foarte vii. Recomand ancistrusi si cory pt un acvariu de betta,si repet un volum mai mare de apa este recomandat chiar si pt betta. Cat despre 4colisa in 60l, poate fi o optiune,insa doar in situatii de criza,sunt Pesti ce se streseaza usor si au nevoie de spatiu,chiar daca nu cresc atat de mari precum gourami albastru. Reorienteaza optiunile pt ca totul sa fie bine. Ape limpezi si pestisori sanatosi
|
 |
|
|
|
Severum,te contrazic atat eu cat si pestele lui Radu,caci pare a se vindeca treptat de dropsy. Pe profilul meu cat si pe forum,puteti gasi cum am procedat eu pt a vindeca caraselul meu de dropsy. Deci se poate,tine foarte mult de cat de mult ne dorim cat si de organismul fiecarui peste
|
 |
|
|
|
Bucura.te de el si lasa.l in pace,comportamentul pe care il descrii ca il are este unul normal.nu ii lua femela,in special pt faptul ca i.ar trebui 2 pt a nu stresa doar pe una. Nu recomand fulgii ca mancare pt betta,ci granule micute si artemia ocazional.Nu schimba nimic,lasa totul cum este,pare bine
|
 |
|
|
Din nou dilema aceasta ? hahaha,nu cred ca mai e nevoie sa zic din nou pt a mia oara : resun 2500  din cauz a a doua motive extrem de plauzibile sa zic asa : 1- pe langa bureti,in turnul extrem de inalt ce il poti creea din ambele cartuse ce le ai la indemana,poti baga ORICE tip de material filtrant in el,cel mai recomandabil fiind siporax mini sau simplu.eu am ceramica inelara si particulele mari sunt absorbite datorita celui de.al doilea motiv important : 2- debit puternic extrem de folositor in acvarii mari,poate fi folosit deseori si ca pompa de valuri
L.E.: turbo 1000 am si eu,pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc esteticul lui ,dar debitul e extrem de slab,mai ales daca umpli cartusul acela transparent cu mediu filtrant.intr.adevar,e silentios,dar...nici ca face mare lucru.e un filtru mare cu debit pt acvarii mici,dar ocupa enorm de mult spatiu. eu le am pe ambele in 120 l doar ca sa fiu sigur ca merge totul bine,plus ca synodontisul le foloseste ca ascunzatori
|
 |
|
|
|
eu tot nu sunt sigur pe substratul ala....
La multi ani
|
 |
|
|
|
Am eu,si merge super.clamele alea care inchid capacul dau emotii primele dati cand le folosesti,caci fac un sunet de plastic fragil,dar il am cam de multicel si nu mi.a facut figuri,desi am tot desfacut si inchis la el de multe ori. Mai mult,chiar si acum garniturile inca au ulei pe ele,deci ca idee, nu ma asteptam sa faca fata asa bine.conteaza si materialele filtrante bineinteles,recomandabil ar fi sa pui buretii pe in,nu in interior,pt a nu il deschide des pt curatare
|
 |
|
|
|
Doar cu filtrul intern,consider ca acvariul tau nu o sa arate prea bine,gandeste.te la un extern cat de curand posibil.
|
 |
|
|
|
Pe scurt,pana achizitionezi un extern(cat mai curand posibil si cat mai mare) filtrul intern nu il mai curata atat de des,mai precis il cureti cand devine murdar la vedere sau isi pierde din debit.
|
 |
|
|
cat de super draguti sunt tetrazona,nu stiam ca au o asemenea personalitate.Sa nu iti scada pasiunea care o aveai pt ei la inceput,sunt niste pestisori intr-adevar impresionanti
|
 |
|
|
chiar daca eram in armata si timpul liber era scurt,am citit cu foarte mare interes topicul tau pana si pe campul de instructie  Ma incanta enorm cata pasiune si dedicatie ai. Ma simt mult mai bine sa vad ca un hobby devine mai mult decat o pasiune pentru multi,practic devine o parte din viata noastra. Ape limpezi si pestisori sanatosi  Indiferent daca pestii sunt la tine sau la smiley face 
|
 |
|
|
Salut,acvariul arata mai bine ca niciodata,un mare ajutor provenind din fuindalul negru. Cum au mai spus si colegii, nu iti face griji absolut deloc,multi dintre noi au la ciclare culoarea apei atat de laptoasa,ca nu vezi filtrele.asa am avut.o si eu la doua zila dupa adaugarea apei,dar in 3 zile de la inceperea "transformarii"in lapte,apa a devenit cristal. Sa speram ca de data asta nu iti vor mai muri continuu pestii si ca te vei putea bucura de acvariul tau la maxim.ape limpezi
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.spune ceva despre filtrare si o poza doua nu ar strica. Nu te sfii cu intrebarile carele ai si asteptam evolutia ta.te avertizam de pe acum ca va fi o pasiune costisitoare,poate chiar extrem de costisitoare,depinde de bugetul si dorinta fiecaruia.ape limpezi si pestisori sanatosi :p
|
 |
|
|