[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
acvariu e de 100 litri in care am 3 carasi,un pleco si un gupy a ramas singur saracutul...carasii ,cel mai mare are 10cm cu tot cu coada si pleco vreo 7 cm...
cu filtrarea nu imi fac probleme .. e un filtru AEF 302 si unul mic Eden 501 pe care il tin in functie doar sa fie ciclat pentru ca vreau sa fac un nano.. mai tirziu...In canistra am siporax si o prefiltrare la canistra un prefiltru sun sun.nu folosesc fertilizanti pentru plante.. sunt plante izi cu crestere inceata.. 4 anubias si ceva decoruri .iar substratul e decorativ...
Exista mai multe metode de a lupta cu aceasta alga. In primul rand, ca in cazul oricarei alge, cea mai buna metoda este preventia: o filtrare corecta, schimburi de apa si curatenie saptamanala adecvata, folosirea unei lumini dedicate acvaristicii. Daca totusi insa o invazie apare in acvariu, putem combate in felul urmator:

curatarea manuala: aceasta alga se desprinde usor atunci cand aspiram cu furtunul, atat de pe substrat, roci cat si de pe plante. Este important ca la schimbul de apa sa scoatem cat mai mult posibil din colonia de alge. Daca veti pune mana pe aceasta veti simti ca este alunecoasa, da o senzatie oarecum de gel.
schimburi mai dese de apa si o curatenie adecvata cu aspirarea detritusului, curatarea frunzelor moarte s.a.m.d.
o filtrare mai buna
schimbarea neoanelor daca acestea sunt vechi sau nepotrivite pentru acvaristica
reducerea programului de iluminare: aceasta masura are sens daca ne gandim ca cyanobacteria este fotosintetica. Totusi, nu da rezultate tot timpul.
Se poate proceda in felul urmator: eliminare mecanica atat de mult cat se poate, dupa care un schimb de apa. Un blackout de trei zile, dupa care inca un schimb de apa. Am gasit referinte pe internet cum ca un asemenea tratament ar avea efect.

cresterea nivelului de oxigen in apa: prin aerare sau valurirea mai puternica la nivelul luciului apei
o alta solutie, insa locala, este apa oxigenata. Am aplicat cu seringa apa oxigenata peste zona afectata de cyanobacteria, iar incepand cu a doua zi, acel „covoras” de alge si-a pierdut culoarea devenind in verde deschis, apoape transparent si dezprinsandu-se de substrat. Este insa o solutie temporara. Sau ar putea fi aplicata la metoda de mai sus, inainte de blackout, peste zonele curatate mecanic.
cyanobacteria apa oxigenata

tratament apa oxigenata cyanobacteria

fiind o bacterie, este sensibila la antibiotice. Un tratament de care multa lume este multumita, declarand ca au scapat definitv de aceasta „alga”, este acela cu eritromicina. Se adauga o pastila de 200 mg la 40-50 litri de apa. Atentie insa deoarece eritromicina va afecta si bacteriile „bune” utile filtrarii in acvariu. Ar trebui sa testati apa in perioada de dupa, pentru amoniac si nitriti.
blue green algae apa oxigenata

Cu alte cuvinte, odata pusi in fata unei invazii cu cyanobacteria nu trebuie sa intram in panica, insa trebuie sa identificam posibilele cauze si sa actionam repede, pentru a nu-i da sansa sa se intinda prea mult.
din cite am citit cred ca problema ar fi iluminatul.. am 2 neoane unul inca e alb dar celalalt are tenta galbuie...e cam dus...
dar e ciudat ca acceasi iluminare am avut-o si cu vechiul substrat timp de citeva luni dar nu am avut treaba
o sa o indepartez manual...scot pietrisul in acel colt si il spal la robinet iar lumina o tin stinsa vreo 3 zile..
ce ziceti r avea ceva efect?
si cum scap de ea?
e periculoasa, pot avea prb cu pestii?
mi-a aparut ca un fel de alga int-un colt in substrat...pina acum nu am vazut asa ceva in acvariu..Duminica am schimbat substratul.. e un substrat decorativ
deocamdata o sa incerc sa schimb pozitia la ce am acum.. o sa o facpe mmiercuri sau joi cind trebuie sa fac si schimbul de apa
am montat si un prefiltru sun sun...
oricum o sa incerc sa le mut cu grija sa nu tulbur prea tare apa
cind am schimbat substratul a durat cam 2 ore pina s-a limpezit...si dupa inca 2 era lacrima...
din cite am vazut filtrul lucreaza bine...
cum am vazut planta in pet nu am vazut ceva aparte sa fie 'izolata"...nici nu cunosc si pate ca no, e magazin , nu fac o prezentarein condiitiile necesare..
autul de la filtru il am orientat in sus...are montat distribuitorul acela cu mai multe gauri care e cam la 2 cm sub nivelul apei si orientat spre luciul apei ca sa valureasca... sa nu mai utilizez si pompa de aer.. e un filtru AEF 302... seamana foarte bine cu sun sun 302

.. am vazut la unele acvarii plantate ca se misca plantele de la curent.. nu ma gindeam ca nu e bun
imi place foarte mult... dar dupa mine....as pune si citeva plante plutitoare... nu stiu cum se numesc dar am vazut ceva la petshop...
au ca o umbrela care sta la suprafata si tulpina atirna in jos vreo 15 cm... asa cum le-am vazut... si au o culoare galbuie... ar fi superbe la tine.. parerea mea

super.. imi place...

am pompa de 1500l?h si ma gindeam sa o bag inauntru pentru turbionare...merita sau are rost? ma gindeam ca ar imprastia sau ar duce rezidurile mai repede spre filtru..no carasii fac multa mizerie si ... ma gindeam.. ce ziceti ?
nu am substrat fertilizant...
si da imi place ideea sa trag intr-o parte aranjamentul dar nu pe stinga.. ci pe dreapta pentru ca in stinga am sorbul de la canistra ,in dreapta e sorbul de la un filtru extern mic pe care il tin in functie sa fie ciclat... am de gind sa fac un nano de vreo 20 l plantat...
despre plante da am mai citit si ce ai mai postat in forum dar nu as vrea sa intru acum cu fertilizanti si tot tacamul... sunt la inceput si vreau sa mai prind ceva experienta.As opta pentru inca vreo 2 tipuri de plante izi, pitice cu frunze mici sa le pun pe linga creanga si buturuga si una care sa dea impresia de pui de copac daca intelegi.. ceva in genul unei tulpine centrale din care sa iasa citeva frunze.. ca la trandafir... daca exista.... si sa fie izi...nu cu pretentii ca inca nu am ce imi trebuie pentru un acvariu plantat.... si pe care sper sa nu le manince caraseii...
Nu vreau acvariu cu multe plante... ma intereseaza o pata de natura in acvariu si nici nu e un acvariu sa iti permita.. are latime 35 cm inaltime 40cm si lungime 80cm
Acest acvariu cred ca ar merge mai bine cu neoni si rcs plantat convex sau triunghi.Oricum asta ai va fi destinatia finala.. pesti mici si rcs.. dar mai intai sa mai invat si sa mai achizitionez ceva materiale...
Inca nu am folosit fertilizanti... folosesc denitrol de la gbl si biotopol la fiecare schimb in rest nu am folosit nici un fel de solutie....
odata pe luna mai arun un 5 ml de aclimol tot de la gbl asta e cu vitamine..
plante am doar anubias iar pietrele chiar ma gindeam..macar pe cea din stinga sa o ridic.... parca prea s-a iprit totul a nu nivel...si am sa le ridic pe amindoua ceva mai sus... normal asa ma gindisem.. in partea dreapta planta sa fie cumva la baza pietrei...
nu are rost sa te enervezi.....ai spus ca ai curatat putin acvariu... adica ce ai facut mai exact?cum ai procedat,ce ai curatat? geamuri,filtru...
Oricine cit de expert ar fi nu poate sa dea decit cu presupusul pentru ca nu are detaliile de care are nevoie
temperatura nu poti ca ai zis ca nu ai termometru.parametrii apei,sigur nu poti ca nu ai inca teste..tipul de filtru ...capacitatea filtrului sau tipul de filtru...
acestea sun data importante pe care ar trebui sa le stie cel care incearca sa te ajute...
Cu ceea ce ai prezentat...e greu dar totusi primesti ceva informatii de baza....
asa cum au spus colegii.plasticurile nu prea isi au locul in acvariu..
incearca sa vezi lista compatibilitatilor care exista si in acest forum...ca poti avea surprize mari si din aceasta parte.temperaturi,temperament....si sa decizi ce pastrezi sau pe care mergi
la schimburile de apa..asa cum a zis colega... ar trebui sa il faci cam la 2 zile cite 30% din volumul acvariului dar sa ai grija si la temperatura apei care o pui in acvariu ,sa nu fie diferenta prea mare..2 sau 3 grade... oricum e riscul mare daca nu ai un termometru sa ai dupa ce sa te ghidezi,iar apa sa stea 24 de ore intr-un vas cu gura mare si fara capac...
la 2 schimburi ar trebui sa aspiri substratul..Daca nu ai aspirator iti confectionezi unul dintr-un furtun....cind faci schimbul de apa . scoti apa din acvariu cu acel furtun si in acelasi timp si aspiri.. sa ai grija sa nu scoti si substratul...
Aspiratul e bun pentru ca dejectiile si resturile de mincare care se depun pe substrat , prin degradare , formeaza amoniacul si daca ciclarea nu e completa , bacteriile s-ar potea sa nu faca fatra sa iti transforme amoniacul si risti sa intoxici pestii
....
...
poze
am mai schimbat cite ceva prin borcanul meu de 100 l
as vrea mai mult dar nu stiu daca permitee ceea ce am...
as vrea daca se poate ceva idei, ce as trebui sa schimb sau cum sa le aranjez mai....frumos
sa nu faci prostia sa lasi mai multa mincare in acvariu daca pleci
1 -nu ai acvariul ciclat
2 - mincarea multa= multe dejectii,mincare depusa pe fundul acvariului+ deectiile ,in conditiile in care acvariul nu e ciclat,risti sa apara amoniacul

Daca pleci doar pentru citeva zile mai bine nu le lasi de mincare...nu patesc nimic

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: