Message |
|
Stati linistiti ca cei din imaginile deasupra galetii nu sunt ai mei(as vrea eu) aceia sunt salbatici capturati in Rio Atabapo, ai mei sunt micuti au astazi fix 7 luni ori avand in vedere ca se maturizeaza la trei ani mai e.., ai mai cei mai mari au o schioapa pe verticala ~ intre 17-19/20 cm cel mai mare
|
 |
|
23 de grade nu e pentru betta, de fapt nu e temperatura pentru pestii de acvariu, 27-30 in intervalul acesta betta se simt bine, la fel si ancistrusii
|
 |
|
Mugurel, e foame da pe Orinoco nu Amazon sunt vre-o doua mii si ceva de km intre, e drept discusii sunt amazonieni, in natura cele doua specii nu se intalnesc : in bazinul Orinoco nu traiesc discusi, apele sunt mai acide(singurii carora le-ar placea ar fi heckelii dintre discusi) de la 4,5 in jos s-a masurat si doi si..(nu mai stiu exact cat)
hauserBZ -Nu sunt scalari , sunt altumi, sunt doua specii diferite: pterophillum scalare si pterophillum altum, ultimii se fac mult mai mari pot depasi 40 cm pe verticala dar doar crescuti in conditii adecvate bazine cu coloana de apa peste 70 cm, hrana buna(un rol important il are si hrana vie), au o forma mai eleganta mai frumoasa
|
 |
|
+
|
 |
|
Uite-i si cu apa neagra :
|
 |
|
Multumesc de poza, roca arata chiar bine-adica poroasa ,pare mai buna decat piatra ponce ce am eu, asta cat e litrul ?
|
 |
|
La cele estice de rau merg si lemne si plante
|
 |
|
Dupa decor ceva africane ?
|
 |
|
Faina initiativa, sa stie "shi gura lor cu ce se manance"- ideea ti-a venit la servici?!  (eu pe acolo eram asa creativ), imi place partea cu primii pasi sa fim sinceri majoritatea sarim peste de obicei : locul si dimensiunea bazinului, nano-urile si in opinia mea sunt pentru experti sau chinezi batrani, de alfel si la crescatori specializati un litraj de 100-150 l e dat ca necesar pentru o pereche de clowni fara prea multe adausuri
|
 |
|
Dan P wrote:  cand s-or speria Oscarii si dau cu fruncea de piatra o sa fie numai beliti pe fata
La asta ma gandeam si eu cand am vazut acum imaginea cu bazinul limpezit, faina ideea cu fixarea laditelor la modul asta cu soricei si ridicate pe verticala : asa cred ca incap si la mine, cand primesti roca vulcanica o sa te rog sa pui o imagine mai indeaproape sa vad un pic porozitatea(cat se poate vedea)
|
 |
|
Cat de mari sunt in cm ? Acvariul litrii?
|
 |
|
Foarte faine poze
|
 |
|
Blue14 wrote:Multumesc!
Mai am de pus nisipul si nu mai umblu la el!
Asta ne-ai dovedit-o de atatea ori ca nu o poti respecta ca nu mai are rost s-o spui, cum zice si Dan bazinul arata altfel daca si reusesti sa-l mentii e ok, ideal ar fi sa nu mai enunti ci sa reusesti sa faci, eu iti doresc asta, bafta.
|
 |
|
Frumosi toti pestii, dar parca cel mai mult Red Terror imi plac
|
 |
|
La partea cu duritatea (si decorul de piatra) ar fi mers fara probleme ceva americani de centru astia suporta(si prospera) in ape dure , Mexic Yucatan =duritate mare, posibil ca ocelatusii in timp sa se fi obisnuit (ca si discusii), crescatorii germani de discusi nu umbla la apa decat daca depaseste 20 de grade germane
|
 |
|
Amphilophus festae femelele sunt superbe , masculii mai stersi, da-s rai red terror astia:
|
 |
|
Nu-i arunca ca am eu altumi "sa mananca si gura lor ceva" hrana vie, da numai daca ai pesti sanatosi , vorba ceia " da muieti is posmagii"
|
 |
|
La brasiliensis eu cel putin nu am vazut ceva deosebit imi par asa mai stersi poate nu am dst eu peste ceva exemplare mai deosebite
|
 |
|
Daca te uiti spre geophagus(si astia-s ciortani) surinamensis rock ,sunt si altii frumosi da parca astia totusi:
|
 |
|
Da frontosa erau inca o propunere imi plac si mie si sunt si Big ciortanii
|
 |
|