Message |
|
Superba realizare si imagine
|
 |
|
Geamul si fundul acvariului il poti sterge cu un burete dupa ce se linisteste il aspiri, cu apa ti-am spus, la artemia iti trebuie ceva cu ochiuri foarte fine dresuri sau nu, sa nu pui niciodata cu apa din vasul in care au eclozat, da ii clatesti un pic dar nu sub jet de apa ci intr-un mic vas,m-ai poti colecta artemiile prospat eclozate :pui de exemplu in partea de jos a vasului in care sunt (daca e transparent) o sursa de lumina(poate fi si o lanterna,led etc.) alevinii de artema se strang la lumina si de acolo ii aspiri cu un tub facut din furtunul de aer intr-un vas,mincioc vezi tu ce ai, asa poti evita sa iei si coji de oua care nu le fac bine puiutilor
|
 |
|
Am vazut expolzia "sexoasa"de caulerpa intr-un bazin de 1000 l al unui cunoscut, colaboram la un proiect si practic il purecaream zilnic: completare apa, hranit pesti , analize etc., bazinul arata intr-un mare fel :un munte de piatra cu multi corali si printre pietre caulerpa dar tipul cu bobite-racemosa, periodic tundeam la caulerpa ca sa nu sufoce coralii, nu stiam de inmultirea sexuata a algei era in 2005,eram la inceputuri cu marinele, nu stiam mare lucru dar eram entuziasti,"bucuria" s-a intamplat de la o zi la alta fara nici un semn prevestitor apa a devenit laptoasa, am schimbat multa apa,am scos toata caulerpa ce am putut (a fost mai mult de o galeata de alge curate-nu mai stiu 2-3, fara apa doar masa vegetala) coralii i-am scos in alte bazine, unii au scapat altii nu, dupa eveniment acvariul nu a mai fost niciodata ce era inainte, masa aceea verde a avut un rol bun..pana la momentul fatal: arata foarte asemanator distributia printre pietre si corali cu imaginea de mai jos:
|
 |
|
koala wrote:[img]http://i.imgur.com/NBujqJk.jpg[/img
Asa cu peretele pietros aduce mai mult cu cenotele din Mexic, Yucatan(daca ar fi mai umbrit) alea care pentru mayasi erau si sursa de apa si locuri ritualice de sacrificii atunci cand erau perioade secetoase, traiesc in ele destui pesti inclusiv torichtys meeki
|
 |
|
Nisipul fin cuartzos da un aspect mult mai natural-eu votez cu cel pentru filtre de piscina , orice substrat cu granulatie mare indiferent de nuanta arata artificial -am mai spus-o pestii nostrii(cu mici exceptii) nu traiesc in paraie de munte singurul loc unde este pietris curat/neamestecat cu mal sau nisip pe fundul apei
|
 |
|
Foarte reusit oscar
|
 |
|
Blue14 wrote:
Sincer eu nu inteleg cum sa va placa hoplo, mie mi se par scarbosi, nu dau bine cu frumusetile astea de oscari!, in loc de hoplo exista labeo bicolor, am avut doi labeo ce imi hartuiau scalarii..
La fel cum de exemplu mie nu imi plac labeo, din punctul meu de vedere nu au nimic interesant, chestie de gusturi personale, hoplo nu sunt niste frumuseti dar ce fac cu substratul e foarte util intr-un bazin Mare-cam ce face un guvide sapator la marine.., Tare amarati scalari trebuie sa fi avut sau poate femela mea era mai a 'reaku (ea era sefa)-cand se punea pe orizontala si intra in ei ca un avion nici un peste nu-i sufla in ciorba: pe tetrazone le imprastia ca pe popice si erau vre-o 30 de matca mari(a avut o perioada cat a stat si cu ele a si depus acolo)
|
 |
|
Felicitari, s-au cunoscut deja: esti bunic
|
 |
|
Blue stii ce e aceia girueta se pune pe acoperisuri are diferite forme: sageata,animal,pasare se poate roti in jurul unui ax si isi schimba pozitia in functie de vant..
|
 |
|
Placut, verdeata multa
|
 |
|
Legat de reactorul galeata cred ca va merge : mecanica e asemanatoare principiului deep sand bed-DSB, acolo treaba se intampla in grosimi de substrat variind intre 8-15cm cu trecere lenta a apei printre granulele fine de nisip cu miscarea apei pe orizontala si in profunzime aici va fi pe verticala cu evacuare in partea de jos , ocellatusii sa-ti traiasca si sa-i vedem colosali da parca-s cam putini mai e loc de ceva fartati sau vecini cu talie pe masura
|
 |
|
Foarte placut ,relaxant, poze de calitate
|
 |
|
Poti incerca central americani: Yucatan se potriveste foarte bine apei din Constanta, asta ca sa stii ca ai si alte alegeri, de altfel cam toate cichlidele de pe teritoriul Mexicului si nu doar ele sunt adaptate de la apa mai moale pana la apa foarte dura : torihtys meeki e unul din preferatii mei
|
 |
|
Superb documentar
|
 |
|
Legat de inaltime depinde ce vrei sa pui in el, daca il vrei plantat masiv gen gradina atunci da inaltimea mare poate fi un inconvenient, in sch.imb daca faci un bazin sudamerican :discusi ,altumi,scalari atunci inaltimea e un atu(si mie imi plac mai mai inalte si implicit mai mari) iluminatul il poti rezolva cu leduri care pot acoperi necesarul eventualelor plante amazoniene(si dau si efectul foarte placut de shimmering) care nu trebuie sa fie prea multe sau chiar pot lipsi iar decorul poate fi facut in principal cu crengi
|
 |
|
D-aia au reusit sa-i prinda ca erau usor ametiti(altumii) sau asa ii linistese/calmeaza dupa capturare=solutie antistress
|
 |
|
Perechile difera intre ele in functie de personalitate pestilor(si la anabantidae) asta a ta e in "standarde" adica mascul ciomagar/agresiv si femela submisiva, pot exista (mai rar)situatii cand ea il bate sau ideale cand perechea colaboreaza cum mentionai anterior referitor la betta, eu am avut pereche de macropodus alb la care ea il ajuta si la facut cuibul : spuma ,plante si la ingrijit puietul, nu o batea niciodata erau o echipa buna, revenind la pestii tai femela de gourami va lua bataie tot timpul cat nu va fi pregatita de depunere si dupa, solutii : mai multi gourami in bazin(nu cu puii) si mai multe ascunzisuri/plante, acum depinde si cat de mare e bazinul
|
 |
|
Uite mai jos o mostra de culoare mai aveam imagini cu apa mai concentrata (ca cea din galeata ) dar nu le gasesc ,eu reuses sa o mentin colorata cam doua zile din cauza schimburilor de 40% zilnice, inca nu am facut-o asa roscata treptat doar, dar vizibil pestilor le place, asta din poza e destul de spalacita
|
 |
|
Severus wrote:
Maestre, daca afla nevasta'mea ca as avea asemenea ganduri chiar si in somn, nu mai mananc mancare calda cate zile oi avea.
- Grasu' e al ei ! (si vine si la geamul acvariului daca il cheama)
- Nevasta'mea le face mancare de 2 ori pe saptamana (si le-a facut rost si de larve de libelula vii )
Cu toata placerea si dragostea fata de colgeii de forum, imi ceri sa-mi risc viatza !
Uite asa imi face daca ma prinde
Un cichlidar fericit
|
 |
|
Pentru creveti da pentru ancistrus nu,in Amazon de unde provine acesta niciodata temperatura nu coboara sub 26-27 de grade ca minima, iar la betta cele 24 de grade ar fi ca limita de jos pentru a supravietui- asta nu inseamna ca trebuie sa-l tii toata viata asa, ori la tine nici atat nu are-ai spus 23 , nici tu nu mori la 5 grade dar nu cred ca ai aprecia sa fii tinut cu saptamanile asa fara haine calduroase sau incalzire pana la urma clachezi, deci nu trebuie sa te mire faptul ca pestelui i-a slabit imunitatea si s-a imbolnavit mai ales daca nu asa a fost obisnuit,dar tu continua sa faci cum crezi , spor
|
 |
|