Message |
|
Acum ca tot ramane fundalul de piatra o sugestie ar putea fi un central american cu torichtys meeki ca tot traiesc ei si in zona cenotelor cu duritate mare insotiti de xipho verzi-culoarea originala (un proiect de-al meu pe care sper sa-l fac vreodata )
|
 |
|
Si va fi pe americane ?!
|
 |
|
Indiferent de hotararea care o vei lua (dulce sau sarat) asteptam cu interes " koala The Reborn"
|
 |
|
Pentru seriatopore la temperatura m-am gandit si eu, cat ai si cat ai avut cat ai lipsit ?!
|
 |
|
Dap.. si o intrebare un pic pe langa, parca aveai si niste heckeli ii mai ai ? Mai ales acei ultimi sositi de la Aron..
|
 |
|
S-a suparat pe ele, s-a echipat si atat le-a fost :
|
 |
|
Mooltzoomim de aprecieri, m-am speriat cu unul din ei ca ar avea dropsy : abdomenul umflat chiar si ochii erau un pic exoftalmici timp de vre-o saptamana(dar manca de spargea) , am modificat regimul de hranire si anume ultima masa seara e doar artemia dupa cateva zile dimineata am gasit doua dopuri mari de kk-lau si altumicu era dezumflat
|
 |
|
darthradu wrote: Nu am cu ce sa curat geamul
Foloseste si tu un burete din acela pentru vase cu o parte aspra
|
 |
|
edyr wrote:Ca sa nu fiu banat din lipsa de activitate am mai bagat in acvariu niste pestisori, sa nu ziceti ca nu am si eu activitate:
Centropyge loricula
Heniochus acuminatus
Amblygobius phalaena
Gramma loreto
Chiar daca vrem sa te credem asa pe navazute..
|
 |
|
Da mai ales la un bazin cu corali, la un fish only9bine erau si ceva corali moi destul de marisori dar aia nu se pun) la mine a mers dar depinde si de cantitate eu puneam o lingura sau mai putin(empiric) depindea de ceea ce vedeam in bazin nu am avut niciodata nici o urma de bloom, iar pestii am reusit sa-i tin in viata, in situatii disperate solutii la fel. Nu aveam skimmmer si era mult miracle mud ,treaba o faceam cand puteam supraveghea acvariul cateva ore iar daca mi se parea ceva in neregula faceam schimb de apa
|
 |
|
Cand aveam bucurii de genu epidemiilor in bazinul de 800 l(sump+200) iar pestii nu mai puteau manca am adaugat (si asta s-a intamplat de cateva ori e drept nu doar cu gris asta aparea asa ca efect secundar deci nu el era problema), pentru ca sa ii mai tin in viata pana incepea tratamentul sa-si faca efectul, sa pun fructoza direct in apa , metoda am citit-o candva pe un forum cred ca era Reef Central dar nu mai sunt sigur, explicatia data acolo era ca pentru pesti e ceva similar perfuziilor cu glucoza ce ni se administreaza noua, fructoza e absorbita de organismul pestilor prin procesul respiratiei si le asigura un plus de vitalitate chiar in conditii fizice precare cum e de exemplu white velvet: pestii devin mat albiciosi : corp,inotatoare ,ochi,branhii pana si in gura iar pielea se desprinde fasii-nici vorba de hranire , dupa ce am avut experienta incepeam sa le pun in apa de la primele simtome dar prima data am inceput intr-o faza foarte avansata cat timp nu s-au hranit adica vre-o doua saptamani administram zilnic cam o lingura de fructoza cateodata doar a doua zi -in functie de cum lucram(in ture)daca aveam impresia ca ceva nu e bine mai schimbam din apa dar niciodata nu a fost ceva serios probabil doar paranoia(suflam si in iaurt vorba aceia). Metoda a dat rezultate bune de fiecare data in combinatie cu tratamentul cu apa oxigenata, eu zic ca nu ai ce pierde sa incerci pana iti vine solutia minune
|
 |
|
Se vad ochii deja aia in curand in careva noapte "zboara"
|
 |
|
Frumos pestanul, nu sunt sigur daca nu mai palesc culorile cand creste, spuneai de sump mai sus, in primul rand ar trebui sa ai in vedere gaurirea acvariului pentru overflow, sigur exista varianta de U teava simpla amorsata sau sistemul putin mai performant overflow box dar cu astea risti spalaturi de podea/parchet pentru ca se poate aduna aer in partea superioara si se dezamorseaza sistemul apa nu va mai trece prin el in schimb pompa din sump impinge in continuare. La overflow box fiind laterala transparenta macar vezi daca se aduna aer si poti interveni, mai detailat gasesti discutii pe tema la saraturi, spor
|
 |
|
vali71 wrote:Bine v-am regasit!
De montat un ventilator e cam complicat datorita capacului...asa ca singura solutie este schimbul de apa mai des....
Vou ce altceva mai faceti cu acest lucru?....
Ventilatorul nu trebuie sa fie in capac poti pune un ventilator de camera sa bata pe acvariu curentul de aer va scadea temperatura cu cateva grade garantat cu cat depinde si de marimea ventilatorului, am aplicat asta la bazin marin(800 l) si vara pe canicula in bazin mai mult de 26-27(fara era de 29-30 grade) de grade nu crestea, ventilatorul era din cele cu picior si cu miscarea aceea ciclica "pieptana" toata lungimea bazinului(220 cm)
|
 |
|
Bafta cu ei
|
 |
|
Pai unu-i Batman si mai ziceai de tine ca esti comod ?! Pai ca sa ma apuc de asa ceva ar trebui sa am iar 20 de ani
|
 |
|
Initial era sa fie alt raspuns dar.., daruieste-l cuiva care-i poate asigura un minim necesar sau du pestele la magazin si nu-l mai chinui daca pentru tine puii de gupy conteaza. Cand ai spus ca sa-l pui in altceva cam la ce te-ai gandit ? Macar o sursa de aer ai avut in vedere ?
|
 |
|
+
|
 |
|
Au sase luni si ceva
|
 |
|
Cata suporta solutia, adica la cantitatea de apa pe care o ai in vas nu mai adaugi sare din momentul in care solutia e saturata-ramane sarea nedizolvata
|
 |
|