Message |
|
da, pai daca se curata usor si nu se gaseste in partea superioara a acvariului (nu-i place lumina), inseamna ca intr-adevar este diatomee
|
 |
|
eu nu prea vad bine in poza, dar esti sigur ca este vorba de diatomee?
dupa mine, ce vad in poza seamana cu o rodophyta (sp. 2 sau sp. 5)
in fine, poate nu strica sa arunci un ochi si aici
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/algae/69737-method-controlled-imbalances-summary.html
|
 |
|
Daca esti sigur ca sunt diatome, otocinclusii iti vor rezolva problema.
|
 |
|
lasa GDA in pace, parerea mea, mai ales daca e numai pe geam; este singura alga care e aproape inofensiva pt ca e atat de usor de curatat
ref la diatomee, e ok sa le ai daca acvariul este nou, dispar de la sine dupa o vreme; daca tii neaparat sa faci ceva, cumpara 2-3 otocinclus, sunt fantastici la curatarea diatomeelor
in rest nu stiu ce sa zic, uneori ai alge si asta e. si eu de ex am probleme cu BBA la noul setup, dupa ce in ultimii 3 ani nu am avut in acvarii decat GDA
|
 |
|
|
 |
|
Vand acvariu MP Eheim de 126 litri (80x35x45) in stare foarte buna, fara zgarieturi etc (am trecut la unul mai mare)
plus stand original din pal
plus capac cu 2X18W T8 original si 2X24W T5 diy (capacul are o mica stricaciune asa cum se vede in poze)
Referitor la pret, tot ansamblul 300 de lei sau faceti-mi o oferta ca ocupa loc pe balcon si vreau sa-l dau
VAND SI PE BUCATI
valabil doar pt bucuresti
contact pe pm sau la 0722 502 485
poze: (acvariul mai trebuie curatat etc)

|
 |
|
acu 5 ani, acest subiect se discuta pe forumuri. cauta si vei gasi ce s-a discutat atunci.
|
 |
|
cam greu de crezut ca 3 acvarii de firma sa curga
iar daca e in anumite luni, eu zic ca se intampla ceva si primul suspect este capacul
e posibil ca apa sa se prelinga de pe capac, apoi sa se usuce apa de pe acvariu si tu sa vezi doar balta de sub el
|
 |
|
Vand acvariu MP Eheim de 126 litri (80x35x45) in stare foarte buna, fara zgarieturi etc (am trecut la unul mai mare)
plus stand original din pal
plus capac cu 2X18W T8 original si 2X24W T5 diy (capacul are o mica stricaciune asa cum se vede in poze)
Referitor la pret, tot ansamblul 300 de lei sau faceti-mi o oferta ca ocupa loc pe balcon si vreau sa-l dau
VAND SI PE BUCATI
valabil doar pt bucuresti, nu asigur transport
contact pe pm sau la 0722 502 485
poze: (acvariul mai trebuie curatat etc)
 Uploaded with ImageShack.com
|
 |
|
|
 |
|
mai repet inca o data: daca pui robinet la bomba, exista riscul sa-ti plesneasca instalatia pe undeva ca urmare a cresterii presiunii din sticla si vei avea drojdie prin casa
acu', fiecare face cum il taie capul, pentru ca cel mai bine se invata din propriile greseli
|
 |
|
opincarul wrote:contrar celor spuse de colegul @Humbert daca ai scapari de gaz instalatia nu sare in aer, tocmai pentru ca excesul de CO2 are pe unde sa iasa
eu nu am spus ca nu poti sa faci o instalatie etansa, eu am spus ca "nu vei putea realiza o instalatie care sa se mentina etansa la presiuni mari"
adica tu faci instalatia etansa cu robinet, apoi restrictionezi bulele din robinet, drept urmare presiunea in sticla va creste pana cand instalatia ta facuta cu tub si robinet de plastic va plesni undeva si-ti va arunca in jur tot continutul bombei
daca nu faci instalatia etansa de la inceput, este probabil ca nu vei putea introduce deloc CO2 in acvariu, pt ca tot CO2 va iesi pe unde nu este etansa (principiul rezistentei minime)
|
 |
|
pai chiar si daca aveai numarator de bule asta nu ar fi fost suficient ca sa reglezi nr de bule la bomba; numaratorul de bule nu face decat sa-ti numere bulele.
numarul de bule poti sa-l modifici la o instalatie cu butelie din robinetul fin, pe care tu evident nu il ai la bomba
acum, teoretic ai putea sa reglezi nr de bule la bomba daca pui un robinet, dar practic eu te sfatuiesc sa nu faci asa ceva pentru ca presiunea va creste foarte mult si nu vei putea realiza o instalatie care sa se mentina etansa la presiuni mari, deci e probabil ca vei avea drojdie prin casa
la bomba nr de bule il reglezi indirect din reteta, adica de ex. daca pui mai multa gelatina vei avea o reactie mai inceata, deci un nr de bule/ secunda mai mic
|
 |
|
valoarea pt NO3 este enorma; neaparat schimburi de apa
|
 |
|
da, da, trebuie sa ma gandesc ce fac cu pinatifida, e o planta care imi place mult si-i si merge bine
acolo de fapt sunt 2 fire care deja au scos vreo 4-5 pui, deci in viitor se va face o tufa
deocamdata nu stiu unde s-o pun.
la fel e si cu rotala macrandra, imi place foarte mult de ea, creste bine si tocmai aici e problema: in 2 saptamani maxim ajunge la suprafata si incepe sa creasca paralel cu ea, cred ca daca o las ajunge si la 1 metru; din cauza asta imi este greu sa o integrez in aquascape, acu' am pus-o acolo ca punct focal sa vad cum arata
bolovanii i-am pus ca sa-mi dea un pic de profunzime ca altfel blyxa formeaza un zid si nu-ti dai seama din poze ca de fapt acopera 30 cm din latimea acvariului
nu sunt foarte bun la aquascape, dupa cum se vede  )
|
 |
|
eo ziceam sa schimbi ventuzele, nu solutia, deci nu inteleg ce zici de culori.
la 180 de litri solutia sigur nu este toxica. din experienta zic.
|
 |
|
si eu am exact aceeasi problema cu testul de CO2 de la JBL, a fost o vreme in care statea prins cam 1 saptamana dar acum nu sta mai mult de 2 zile
ventuzele sunt intr-adevar f proaste si in afara de solutia inlocuirii nu cred ca exista alta
ce am mai incercat eu a fost sa nu las aer in el (adica sub el), ca asta-i creste flotabilitatea, dar nu prea functioneaza nici asta
ref la solutie, eu nu cred ca este toxica, dar mie testul mi s-a rasturnat, deci varsat in 100, respectiv 250 de litri de apa. nu garantez ca daca volumul acvariului e mai mic concentratia nu devine toxica pt animale
|
 |
|
barboase pe liliaeopsis
GSA pe microsorum
GSA si GDA pe geam; bine, acest geam sta in bataia soarelui dimineata; nu ma ating de alge ca vreau sa vad daca reactioneaza la ceva (la un moment dat incepusera sa se faca maronii)
|
 |
|
o sa pun poze diseara, deocamdata va spun ce s-a mai intamplat:
- am facut un rescape, cu o cioata si niste bolovanei; cu ocazia asta am defrisat masiv, deci mai am de asteptat sa creasca plantele
- am niste mici probleme cu GSA, care ataca foarte rau geamurile si Java fern-urile
- am niste mici probleme cu o alga barboasa, care ataca liliaeopsis-ul, intai am zis ca ataca doar firele vechi care trebuie sa moara, insa acum vad ca are tendinte sa apara si pe firele noi
- in continuare am probleme cu instalatia de CO2, adica uneori ph-ul ramane mult timp peste tinta cam cu 0.1 unitati si pare ca nu pot sa-l scad, ceea ce inseamna ca fie reductorul nu mentine nr de bule (tre sa pun numarator), fie atomizorul se colmateaza si se curata dupa aia (putin probabil), fie sonda da rateuri si de fapt ph-ul nu este ridicat, ci scazut (am vazut ca daca ating firul ph-ul variaza uneori instantaneu cu 0.1-0.15); suspectez ca aceste variatii de PH au dus la aparitia barboasei, ca nu am mai avut alga asta niciodata
o alta problema este lumina: in prezent tin 2X54 timp de 10 ore si mai aprind inca 2 neoane timp de 2-3 ore si tind sa cred ca lumina e prea multa si din cauza asta apare GSA
asa ca planuiesc sa:
- pun numarator de bule
- sa renunt la atomizor si sa fac un reactor din filtru de apa
- sa incep sa adaug PO4 separat ca sa-l mai cresc putin in ideea ca poate poate va duce la reducerea GSA; oricum la mine blyxa japonica creste fenomenal si din cate stiu este mare consumatoare de PO4
- sa iau o pompa de valuri pt ca filtrele mele nu fac suficienti curenti (JBL-ul iar a scazut semnificativ la debit) in ideea ca poate voi scapa de alga barboasa
si m-am mai gandit sa fac in sfarsit pasul spre 2 neoane Giesemann, in ideea de a folosi doar 2X54
si voiam sa intreb: e ok daca iau 2 Giesemann Midday? sau sa iau 1 midday + 1 aquaflora?
deocamdata nu vreau sa iau 4 giesemann, ci doar 2 (daca as lua 4, as lua 2Xmidday + 2Xaquaflora)
multam.
|
 |
|
manado are boabe care plutesc daca nu-l speli bine si daca nu arunci boabele care plutesc;
daca faci asta, manado nu mai are boabe care plutesc
oricum, boabele care plutesc fac asta de la inceput, nu se intampla sa pui substratul in acvariu si dupa cateva zile sa se ridice boabele. ori plutesc de la inceput, ori nu plutesc.
deci nu are nicio legatura plutitul boabelor de manado cu iesitul din substrat al plantelor gazon. alea ies din substrat pt ca au radacini mici si pentru ca manado este intr-adevar mai usor ca alte substraturi, deci presiunea pe care o exercita asupra radacinilor e ceva mai mica...
si nici cory aia nu ajuta, intr-adevar
|
 |
|