[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
despre anubias am spus si din experienta.. eu nu folosesc fertilizanti si nici CO2 dar planta pe care am achizitionat-o prina a inflirit de 2 ori deja... e superba.... si ca lumina am la 100 l 45 W. de crescut da.. are o crestere lenta ,in rest e rezistenta si se dezvolta frumos....vesi postul care l-am deschis la "coltul incepatorilor" -"un nou setup"
cauta pe petbazar.ro...
vezi ca tot colo gasesti si tetra tec 1200 canistra de 12 l cred ca ar fi mai bun si in cazul in care vrei un bazin mai mare ... ai de unde...
si e la un pret apropiat
asta depinde de necesitatea p[lantelor.... daca acel acvariu avea lumina la 0,3 W /l inseamna ca plantele vcare erau acolo se incadrau in acest nivel de iluminare... sunt plante precum anubias nu au nevoie de fertilizare si nici de lumina prea puternica pe de alta parte, de ex Eriocaulon Cinereum are nevoie de iluminare puternica....nu stiu exact cit in=seamna puternica dar cred ca e pe la 0,6 sau 0,7 w / lcred.. colegii care cunosc pot sa spuna mai sigur...
Deci ca sa ai plante frumoase trebuie sa le asiguri conditiile de care au nevoie...exact ca si la pesti....trebuie sa gasesti plantele si pestii care sa se incadreze in aceleasi conditii dar sa fie si compatibili
nu sunt sigur ca o sa o las libera... imi place cum arata si parca citeva buchete ici colo dezvoltate 'la voia intimplarii', cu mici interventii , ar arata bine...
eu imi imaginez,dar pina nu o vad nu pot sa fiu sigur cum fac...
oricum ramine sa pun un buchet sau 2 in spate in locul liber
sunt multi care nu sunt de acord cu selectia naturala dar la carasi.....e complicata treaba..nu e vorba de conditiile in care se inmultesc ,se complica treaba pentru ca sunt longevivi si au nevoie de mult spatiu sa se dezvolte
ti-am urmarit topicul si am sa il urmaresc mai departe
cred ca o sa merg pe rosa... numai sa nu o manince...si nu stiu daca o izolez...imi place dar parca as lasa sa se imprastie sa vad cum arata si poate .. daca e .. scot ce nu imi convine.. am un substrat decorativ....1-4mmm
nu stiu.. sa o las sau nu.. trebuie sa ma mai gindesc
De cumparat o cumpar
la plante nu ma pricep,iar de raci ce sa zic... am vazut citeva poze cu niste raci frumosi dar au nevoie de pH intre 8 si 9 la ph7,5 daca nu ai omori sigur bine nu le este. Dar mai bine da un google cu racii astia care ati plac si vezi ce conditii necesita si ce dificultate au... fiind tot un crustaceu ca si rcs cred ca e destul de sensibil....cred.. mai bine cauta informatiile ....
mopanul ala cu anubiasul cu floare parca ar arata mai bine in locul liber...intre pietre si radacina..
....
....
na ca am rearanjat decorul..chiar ca e aiurea cu latimea asta a acvariului...bine ca nu am cite as vrea,\.... dar o sa mai cumpar si in timp o sa se schimbe
poate mai cin colegi cu idei
putin cam calda apa... ai pompa de aer? trebuie oxigenata ... apa calda pierde mai repede oxigenul decit apa rece...
Ai terminat tratamentul? tot timpul tratamentului temperatura trebuie mentinuta 29-30 C
parametrii apei nu tine doar de pH ai si gH,kH,NO2,NO3 si NH3... atita timp cit NO2 nu este 0 inseamna ca nu ai bazinul ciclat si atunci echilibrul e foarte fragil.....
acest echilibru ,pina la ciclare se mentine (in limite)cu schimburi dese de apa, dar nu iti poate garanta nimeni ca pestii v-or rezista.. daca folosesti solutii sa aduci un pH la o anumita valoare sau etc, nu inseamna ca ai stabilizat parametri apei, la primul schimb l-ai dat peste cap
cum le-ai facut aclimatizarea?
aspiri substratul?
cu capacul cred ca unul de sticla,, dun cit am vazut ai lampa aproape la nivelul acvariului dar poate au colegii idei mai bune... cu siguranta au....
cu saritul din acvariu.... de obicei nu sar ca vor sa mearga la vecina....din cite am inteles ar fi o problema cu apa, una din elle ar fi amonacul.. nu stiu sigur... dar sigur e din cauza apei... la cit timp faci schimbul de apa?
continua tratamentul pina dispar petele...
grisul , se spune ca e o boala a stresului...stresul poate provenii di multe cauze dar cele mai dese sunt suprapopularea bazinului si socurile termice..socurile termice la faci la schimbul de apa unde apa dun acvariu nu este la aceeasi temperatura cu cea pe care o introduci
nu am obiceiul sa spun de rau....era doar o umtrebare despre carasi numai ca era o eroare.. nu mi se incarcase topicul si ramasese la prima pagina... dupa ce am editat intrebarea a aparut si restul...
Daca tot e sa spun ceva hai ca spun.... ca multi altii am facut si eu aceeleasi greseli si si aceeea cu ciclarea bazinului populat
nu am citit ce plante ai cumparat... pentru siguranta, sa nu fie consumate de catre haplea, ar fi plantele anubias, si eu am carasi si citeva anubias de care inca nu s-au atins.,colegii mai spuneau si de java mos, eu inca nu am folosit.Celelalte plante mai firave s-ar putea sa nu reziste....
In perioada de ciclare, asa cum a zis si Faye, e bine sa faci schimburi de apa mai dese,cel mult la 2 zile,30% cu apa declorinata si la 2 schimburi sa aspiri substratul....asa poti evita intoxictiile cu amoniac
eu asa am facut,mai ales ca la mine a durat mai mult timp pina am reusit sa pun in aplicatie sfaturile cu filtrarea si restul...si nu am fost lipsit de evenimente
Si da , felicitari....ai reusit sa faci ceva frumos....in timp scurt

...
Razvan87 wrote:O intrebare va rog. In urma cu aprox. o saptamana cativa pesti au facut gris pe ei. De la petshop mi s a recomandat o pastila si sa pun jumate din ea in apa si s a nu fac schimburi de apa timp de 5 zile (pastila am pus o miercuri) iar de atunci n am facut nici un schimb sau alte lucruri. Ati auzit de asa ceva ? As vrea totusi sa schimb 25-30?din apa (am pus apa la declorinat de 2 zile).

pastila ai cumparat-o la bucata? daca da faci asa cum aspus vinzatorul .. daca nu e la bucata si ai si ambalajul,respecti recomandarile producatorului.. si inca ceva .. ar trebui sa ridici temperatura pe la 29 C
din punct de vedere al filtrarii , nu cred ca sunt probleme iar de duminica . de cind am substratul nou.. cita mizerie se putea sa intre in substrat....cred ca nici asta nu e problema...
Cu aspiratul.. normal ca inca nu am aspirat niciodata substratul...azi e a doua zi de cind l-am pus...
NO2 = 0
NO3 intre 25-50... sunt teste all in on.. stiu ca nu sunt relevante dar asa pot sa vad cit de cit schimbariile care apar.. sunt doar de referinta...cu NO3 e problema ca e destul de mare la apa de la robinet.. e peste 25
cu iluminarea... aici ar putea fi problrma...am bricolat eu o lampa cu 2 neoane... unul de 15w si unul de 30 w .. asta de 30 w e galbui la lumina.. e clar ca e dus...sa fie de la asta..astazi merg la magazin sa cumpar un neon nou
chestia ca nu as pune antibiotic in apa.. sa nu il deciclez..
De aceea am zis ca incerc sa o fac mecanic si sa o las fara lumina...pentru anubias asta nu ar fi o problema

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: