| Message |
|
|
|
sa inteleg ca pana atunci tineai 11 ore pe zi lumina. Odata cu schimbarea neoanelor ai trecut de la 70w la 156 w. Si nu numai asta, dar ai schimbat si callitatea luminii. Nu stiu ce ai avut inainte si nici nu mai conteaza. Tu trebuia sa adaptezi plantele la noua lumina. Acum probabil este putin cam tarziu. Daca algele se afla numai pe geam curata-l si vezi ce se intampla mai departe. Vei merge pe: vazand si facand. Urmareste plantele si vezi cum se simt. Cum faci iluminarea in acvariu? Aprinzi neoanele pe rand? toate odata? ce program ai?
|
 |
|
|
|
plantele au nevoie de adaptare treptata la noua iluminare. Altfel ceea ce nu consuma ele vor consuma algele si de aici este probabil problema ta. Iluminarea trebuie facuta treptat de la cat aveai inainte, la cat ai acum. Eu as fi inceput cam cu 2 ore in plus pe zi fata de cat aveai
|
 |
|
|
|
si eu merg pe aceeasi idee: ceva in apa. Gandeste-te sa nu se fi intamplat ceva pe reteaua ta de alimentare. Pentruca ai sistemul de alimentare nou incearca sa verifici daca nu sunt ceva infiltratii pe alimentare
|
 |
|
|
|
varianta ideala este de 4 drosere pentruca ai nevoie de lumina foarte putina cateodata si este bine sa poti aprinde neoanele independent, ca sa le poti folosi dupa bunul plac. Dar pentruca asta inseamna cheltuiala mai mare, eu as folosi varianta 1,1,2. De regula ca sa nu ai batai de cap cu aprinderea luminii sunt recomandate prizele cu programare digitala. Varianta aprinderii a 4 neoane simultan e nerecomandata. Gandeste-te ca dintr-o data de la intuneric le aprinzi 4 neoane. Unii pesti pot avea un adevarat soc la asemenea luminare
|
 |
|
|
|
da pentruca otetul nu e otet curat. E facut din tot felul de porcarii. Urmarea e clara
|
 |
|
|
|
uite o alta reteta:
Reteta co2
Ingrediente necesare:
- 500gr zahar
- 2 plicuri gelatina dr oetker
- 1 plic drojdie uscata dr oetker
- 1 sticla pet 2,5l( sticla de bautura acidulata, gen coca-cola, pepsi, NU DE APA PLATA)
Mod de preparare:
1) Gelatina din cele doua plicuri se pune
la inmuiat intr-un vas cu 150ml apa rece.
Se lasa 15 minute.
2) 500gr de zahar se amesteca cu 500ml apa, se pun pe aragaz
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana
zaharul se omogenizeaza.
3) Peste amestecul de apa cu zahar se pune gelatina inmuiata,
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana la primul clocot.
(daca se fierbe, gelatina nu isi mai face treaba)
4) Dupa primul clocot, se ia de pe foc, se lasa putin la racit cat sa puteti
pune in sticla de plastic. Se scoate sticla la rece, pana ce amestecul se raceste, si se poate baga
la frigider. Se lasa pana amestecul se intareste.
5) Dupa ce s-a intarit, se amesteca 150ml apa calduta cu o lingurita
rasa de drojdie dr oetker si se toarna incet in sticla
peste gelatina.
Cam asta e tot. Dupa 2-3 ore incepe sa produca gazul, asta in functie de temperatura din camera.
|
 |
|
|
|
o sa gasesti tu o solutie sa maschezi lateralele. Mai tii minte cand iti spuneam ca rezultatele la rcs se vor vedea peste cateva luni? Dupa cum vezi ele incep sa apara. Si aia nu sunt cei mai rosii creveti ai mei. Citeam undeva ca acei super red nu sunt alta specie decat rcs. Sunt de fapt rcs foarte reusiti, dar intitulati astfel ca sa poata fi vanduti cu alt pret. La fel cum printre noi sunt exemplare umane mai reusite si altele mai putin reusite, asa sunt si ei. Iar cei mai reusiti sunt de fapt foarte rosii. Bineanteles asta e doar o supozitie, realitatea e discutabila. Acum intelegi de ce stau si eu toata ziua cand am timp cu ochii in acvariu
|
 |
|
|
|
stii ce nu inteleg in toata povestea asta? de ce te chinui tu sa inventezi gaura la covrig? Cand sunt cateva retete, toate incercate si rasincercate de ce tot vrei sa incerci altceva? Ce te nemultumeste la ele? Nu te intereseaza rezultatul?
|
 |
|
|
eu zic, ca acvariul arata foarte bine(exceptie prelungitorul, forfecuta si sticla de "cico"din dreapta nu pot sa nu le observ ca doar sunt barbat cu simtul obs  ). El are nevoie de timp ca sa se maturizeze. Pe masura ce se maturizeaza intervin schimbarile: inlocuiesti ceea ce nu iti place sau nu se acomodeaza la tine in acvariu. Si apropo ca deghizari, stii ce fac eu acum? santuri in perete ca sa ascund alimentarea la noul acvariu
|
 |
|
|
florentina_ionela wrote:
am o intrebare care ma framanta.......este posibil ca, curentii celor 2 filtre externe sa favorizeze cresterea algelor
multumesc
dimpotriva, nemiscarea apei favorizeaza inmultirea algelor. Adu-ti aminte de baltoacele de pe drum de la tara sau din alte parti unde apa baltea zile intregi ca sa nu spun luni intregi. Se facea la un moment dat verzuie, si dupa un timp de... aparea "matasea broastei", mormoloci si alte cele. Aceea era o apa statuta care favoriza aparitia algelor. Explicatia aparitiei algelor in apele nemiscate este mult mai lunga, dar eu ti-am dat doar un exemplu
|
 |
|
|
|
ok, acum m-am linistit. Credeam ca vrei sa ne duci cu zaharelul: uite severumul, nu-i severumul. Sa-ti traiasca si se te bucuri de ei. Culoarea lor da multa viata acvariului
|
 |
|
|
|
severumii! severumii! severumii! severumii! severumii!
|
 |
|
|
|
tu ai de gand sa ne mai tii mult in suspans? Pe cand o sa vedem severii aia care spuneai ca i-ai adus? Sau a fost doar un vis frumos de a-i aduce? Eu imi doresc sa cred ca ai trecut la fapte?????
|
 |
|
|
|
Blyxa Japonica 1ron/fir
Helanthium Bolivianum 'vesuvius'(echinodorus vesuvius) 2ron/fir
creanga cu moss 20 ron
|
 |
|
|
|
e o idee dar e scump fata de 40-50$ un manometru cu numarator de bule cu tot. Mai dai inca 50$ pe o butelie si te-ai scos cu un sistem
|
 |
|
|
|
nu cumva i se reflecta imaginea in unul din geamuri? si de asta se infoaie? Sa nu ai pe langa nano ceva care ii transforma sticla in oglinda
|
 |
|
|
|
in general uv-ul functioneaza in cazul apei verzi, dar pentruca nu e o diferenta de pret foarte mare intre uv si fara uv iti recomandam varianta cu uv.
eu cred ca o parte din problemele pe care le-ai avut cu sonda sunt datorate pompei de aer. Sonda nu mai stia ce sa calculeze avand in vedere ca pe de o parte bagi co2 iar pe de alta parte il scoti cu pompa de aer
|
 |
|
|
|
iar daca vrei sa inlocuiesti filtrul eu te-as indrepta catre serafil cu uv comandat direct din Germania pe ebay. O sa-mi multumesti mai tarziu.
|
 |
|
|
dragosch1 wrote: Unde as putea gasi Easy Carbo?
mai gasesti la Maxipet si Coralis. La Hornbach nu gasesti gama Easy
|
 |
|
|
|
concluzie: fa o grota pentru Hemichromis( din nuca de cocos), iar daca vrei sa prinzi cory, pune plasa in acvariu cu putina mancare in ea. O sa intre si altcineva pe langa cory dar ii separi pe urma.
|
 |
|
|