realmode wrote:
Nu am test de PO4. Daca este asa, cu ce imi recomanzi sa cresc nivelul de fosfat in apa?
Cu un fertilizant din comert. Easy life Fosfo spre exemplu.
In principiu probabil odata cu cresterea cantitatii de lumina (si calitatii), plantele au inceput sa consume mai mult. Astfel ai ramas cu mai putin fosfat in apa si a aparut gsa ul.
Referitor la lumina. Intr-adevar nu e tocmai recomandat sa dublezi cantitatea de lumina deodata.
Daca nu poti aprinde neoanele pe rand sau sa scoti un neon din lampa, poti acoperi unul cu staniol pt o perioada. (nu stiu ce model de lampa ai)
Totusi, nici modificarile dese ale parametrilor nu sunt bune. Asa ca daca deja a trecut ceva timp de cand ai adaugat lumina, iar singura problema e gsa-ul, adauga doar niste fosfat (dar cu grija sa nu pui prea mult; te-ar ajuta sa iei si un test).
Si parca nici n-as merge pe 9 ore. Eu spre exemplu iluminam doar 7 ore pe zi. Mai importanta e calitatea si cantitatea luminii (bineinteles, asta nu inseamna ca poti ilumina 2-3 ore pe zi, dar intelegi ideea), iar la tine nu se pune problema acestor doua aspecte.
Spre exemplu, o durata ceva mai scurta de iluminare va mai frana din cresterea plantelor, ceea ce va duce la tunsori ceva mai rare. (va mai frana din cresterea in lungime, insa plantele raman cu o crestere de calitate ca si aspect/sanatate).