[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
ma bucur ca l-ai gasit. Eu am avut 2 care au vrut sa afle cu e aerul pe afara. Din pacate cand i-am gasit era prea tarziu. Unul dintre ei crescuse vreo 8 cm. Se mai intampla sa se infiga intre neoane si sa nu mai poata iesi. Fiecare cu norocul lui
cauta-l prin capac sau pe covor. Din pacate datorita vitezei cu care vin sa ia aer, mai sar din acvariu
aranjamentul e departe de a fi incheiat. Am incercat cu noua modificare sa creez cat mai multe locuri de ascuns si catarat pentru viitorii locatari: creveti si probabil raci. Imaginile nu arata adevaratele ascunzisuri. In realitate in mijlocul buturugilor si sub ele sunt multe gauri pe care le vor folosi crevetii
alte poze
buturugile altfel asezate
la inceput mi-au ingalbenit apa dar pe urma s-a limpezit. Au un an si ceva decand stau in apa. Astazi am pus cativa melci de substrat. Incet incet incepe ciclarea acvariului. Lumina am 2-3 h dimineata cu un aquaflora si seara suplimentez cu midday tot cam atatea ore
uite aici http://www.thegreenmachineonline.com/articles/news/the-making-natures-chaos-hd-video un cub, sau mai bine zis un acvariu cu baza patrata dupa a carui frumusete te balesti toata viata. Dar el l-a pus undeva in mijloc pentru a fi admirat din toate partile. Tu??? Inarmeaza-te cu rabdare si urmareste tot clipul pentruca merita
inainte de a lua o decizie finala gandeste-te ce anume vrei de la acvariul tau. De ce vrei un cub si nu ramai la 100 lungimea? Ai mult mai mult spatiu de manevra care nu il mai poti modifica cu nimic pe urma. Un cub este frumos daca il poti pune in mijlocul camerei si admira din orice unghi. Sau faci un cub mai mic din cauza lipsei de spatiu si il lipesti de perete. Dar un 50x50 unde te-ai gandit sa-l pui?
ia joaca-te tu cu dimensiunile aici http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
hornbach face cu succes acvarii de 100x40x40 din sticla de 6 cu intarituri longitudinale. Sunt folosite si rasfolosite de multi ani la aceste dimensiuni si grosime de sticla. Daca vrei neaparat sa maresti inaltimea la 50 atunci e altceva. Dar daca ai sticla de 6 disponibila foloseste-o si va fii bine.. Uite-te la mine in Renasterea si vei vedea unul la aceste dimensiuni. E folosit de cativa ani si nu are nici o problema. Iar ca mine multi altii folosesc aceste acvarii la aceste cote. Asa ca decat un cub care nu te va satisface prea mult fa-ti unul adevarat si te vei bucura altfel. Si nu cred ca gresesc daca spun ca si Eheim-ul face aceleasi acvarii la aceleasi cote si cu aceeasi grosime de sticla adica de 6, dar cu intaritoare longitudinale sus
multumesc. Stii cum e cu cioatele: greu de gasit cele care se potrivesc perfect in acvariul tau. Incaodata sustin si eu ca nu sunt multumit de partea dreapta, iar daca nu o sa se potriveasca cu noile plante la maturitate, o scot. Poate intre timp vai apuca sa finantez acvariul cel mare si se va potrivi cu siguranta pe acolo. Mai este ceva, arareori pozele reflecta adevarata realitate. Iti poti face o imagine aprozimativa de ansamblu dupa poza, dar alta este cand ai acvariul in fata.
Da, incalzitorul de substrat are controller. Din pacate nu am reusit sa ajung cu el la temperatura dorita de mine si a fost cam inutil
si mie imi lipseste, dar peste o saptamana sau doua cand apa incepe sa se formeze o sa replantez blyxa. Din fericire mai am doua fire de blyxa in acvariul mic si nu vreau sa le risc punandu-le acum. Imi mai lipsesc si didiplis si cabomba, dar cum voi face rost de ele le voi replanta
ele ocupa cam doua treimi din inaltimea acvariului. Cu cea din dreapta nu sunt prea multumit de cum arata, dar este o buturuga frumoasa si nu am unde sa o pun. Am vrut o cu totul alta pozitie decat vechiul setup. Vor urma modificari in fauna in functie de ce idei imi mai vin. Ea deocamdata este gandita ca adapost mai tarziu pentru pestii care cauta ascunzis sau intuneric. Am incercat sa o pun exact invers, cu cracile in sus dar lua prea multa lumina plantelor de sub ea. Vedem mai departe cum va fi evolutia si in functie de asta fac modificari
Posted Today, 11:27 PM
Asa cum ii spuneam odinioara baiatului meu, adevaratii invingatori nu sunt cei care merg din victorie in victorie ci cei care dupa infrangere se ridica si merg mai departe. Cei care nu renunta la lupta. Indiferent de ceea ce ti se intampla in viata ridica-te si mergi mai departe. Nu te opri. Doar trecand prin acest iures de victorii si infrangeri vei aprecia cu adevarat viata si ceea ce iti ofera ea.
Asa ca, dupa problema care am avut-o cu acvariul Phoenix am decis ca trebuie sa merg mai departe si asa cum stiam din propria-mi experienta: un sfarsit e un nou inceput !!!

Deci sa incepem

Renasterea:

Acvariu brut 160 L
substrat: roca vulcanica neagra
inclazitor substrat, incalzitor apa Eheim 150
filtrare: interna eheim 2010
externa eheim profi 3 2073
lumina: 3 T5 Giesemann X 39w: 2 aquaflora si 1 midday
co2 complet: controler ph, sonda sticla, butelie 7 kg, electrovalva, reactor din filtru de apa burdusit cu bioballs
flora: 4 buturugi, parvula si echinodorus vesuvius si niste moss pe care sa vad daca voi reusi sa-l resuscitez
ca fauna mai am inca o luna la dispozitie sa vad ce am sa cresc

ca imagine de ansamblu va las pe voi sa apreciati ce a iesit pana acum
Dezastrul:
din pacate dragi prieteni acest topic se incheie aici. Am fost plecat in concediu aproape o luna. O parte din concediu l-am facut in tara, iar ultimele zile le-am programat pentru litoral peste granita. Cu zece zile in urma am trecut prin Bucuresti sa vad ce mai face acvariul lasat pe "pilot automat" pana la intorcerea mea. Am pus la punct tot ce se putea pune la punct inainte de a pleca: hranitor automat, prize digitale pentru toate cele: lumina, ventilator, etc. Un singur lucru nu l-am putut prevedea, si acela s-a intamplat: unul din prelungitoarele mele a cedat. Din pacate din acesta plecau toate celelalte. Dupa ce m-am asigurat ca totul este "bine" am plecat in concediu. La intorcerea mea acasa am vazut dezastrul: fara lumina, filtrare si alte cele, tot ce era viu in acvariu a murit. Singurele fiinte care prospera pe vreme de razboi sunt mustele si viermii. La mine au supravietuit doar melcii si viermii. Din pacate acestia din urma au prosperat excesiv de mult datorita "mancarii" din abundenta. Acum ma straduiesc ca acest dezastru sa se transforme intr-un nou inceput. Am muncit toata ziua sa curat totul dare degeaba. Raul s-a produs si nu mai poate fi indreptat. Singura mea varianta e sa o iau de la capat. Multumesc tuturor celor care au urmarit acest topic si ne vom revedea in Renasterea
dupa o tunsoare in acvariu am facut urmatorul pachet de plante cat sa populezi un 100x40

blyxa japonica-2 tufe mari(peste 30-40 fire lejer)

echinodorus vesuvius-aprox 30 fire

cateva fire de ludwigia repens

HC crescut la suprafata apei( se prezinta sub forma de bulgari)-5-6 bulgari

didiplis diandra-multe varfuri

tot pachetul de sus 20 ron
si uite o poza de azi. E padure multa la mine. In curand voi baga foarfeca
nu prea ai ce sa vazi ca totul e acoperit de plante. Iti dau un link ca sa te uiti totusi. In partea dreapta in spate se vede o forma intunecata. Acolo e Eheimul intern. Acum plantele sunt mai stufoase decat atunci cand am facut clipul si nu se vede chiar nimic http://www.youtube.com/watch?v=kaNNzqY6VSI
eu la 160L folosesc un eheim intern 2010 si un eheim extern 2073, care fac fata cu brio. Internul este acoperit aproape in intregime de plante si nici nu se vede
ia citeste tu si aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13356.page. Eu te-as sfatui sa iti indrepti toata atentia spre un Sera cu uv incorporat. Costa mai putin decat Eheim, e la nivel de Eheim dar sub alta denumire si vine cu materiale filtrante. Daca esti baiat destept si il comanzi pe ebay(nou) o sa vezi ca merita toata asteptarea si toti banii. La dimensiunea acvariului tau cred ca pretul lui ajunge undeva la 100-120 euro cu transport cu tot. Dar intereseaza-te inainte de a face investitia

Edit by Lucian: am editat link-ul ca sa se deschida

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: