[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Sebastian Costin wrote:Migala multa cu lampile astea, dar merita.
Sa inteleg ca neoanele vor fi dimmate de controller?

Sper sa merite Da la final vor trebui controlate de un controller.

Astazi am lucrat din greu si ca de obicei am facut o gramada ... de pasi laterali
Am inceput prin a definitiva trasajul. Am descoperit ca am gresit pozitionarea si numarul de led-uri. Greseala provine din faptul ca am led-uri din 3 surse si mai sunt si multiled (cu 3 led-uri pe o placuta. Ca sa fie treaba completa unele sunt pe placute de 20mm altele pe 16mm si am la fiecare culoare combinatia asta
Am descoperit ca profilul radiatorului nu imi permitea sa pun led-urile mici in zig-zag cum am facut schita si trasajul initial - gaurile dadeau foarte aproape de nervuri si ar fi fost foarte greu sa pun piulita, etc. Am schimbat aranjarea si am pus toate pe un rand.

Am pus pe mijloc prioritar led-urile care nu sunt OSRAM si care au unghiul mai mare.

Cand se comanda o cantitate mai mare de led-uri multi livreaza placutele in matrici mai mari care nu sunt taiate de tot. Am observat ca la taiere (prin indoiri succesive intr-o parte si alta) ramane o bavura in relief. Asta face ca sa nu faca contact pe toata suprafata Se pot taia su un sfic special pentru electronisti dar atentie mare cum taiati. Bavura se ia usor cu o pila subtire. Nimic nu este greu, dar cand vorbim de 150 de bucati?

Recomand ca atunci cand aveti un proiect cu multe led-uri sa notati tipul pe spatele placutei (pe fata ar fi si mai bine dar cele mei multe placute sunt date cu lac negru pe fata...

Dupa ore petrecute pentru refacut harta cu led-uri, taiat si fasonat, refacut trasajul... am trecut la gaurire. Nesperat, dar cu toate ca am consumat 2 baterii de Makita am terminat toate gaurile in 3 ore cu un singur burghiu de 2,2mm si unul de 3,2mm
V-am pus si o poza cum arata un burghiu nou si cum arata dupa gaurirea aluminiului moale. Din cauza stratului subtire de aluminiu care se lipeste de burghiu, muchiile nu mai taie, frecarea creste foarte mult si burghiul se incalzeste foarte tare... Uite si lichidul pentru gaurire pe care l-am luat de la Hornbach.
Bazinul are potential

Fiind la sectiunea "jurnal" niste informatii, o descriere, etc ar ajuta. Se vede ca pozele sunt la o distanta in timp dar...

Tips: dupa ce ai atasat o poza, sub caseta unde dai link-ul se afla un buton numit "Add another file" pe care daca il apesi iti mai apare o caseta de introdus o alta poza... si asa pana la 5 poze per post
Eu personal sunt impotriva unor led-uri foarte puternice si putine. Ar fi bune daca distanta dintre lampa si acvariu ar fi de cel putin 2-3 m
Mergi pe led-uri de 3W subalimentate - daca au curentul maxim de 1000mA alimenteaza-le la 700.

Ca sa comparam LED-urile cu MH trebuie sa gasim o unitate de masura comuna: PAR sau lumeni. Halidele eu nu le-am studiat de loc asa ca in problema echivalarii teoretice nu ma bag...

Pe latimea aia poti pune linistit 4 randuri de led-uri si un total de minim 48 buc. Eu pe o lungime de 600mm pun 27 led-uri. O placuta hexagonala pentru led-uri are 20mm (sunt si de 16mm). Poti pune led-urile la 25mm => 24 led-uri. Deci pe 4 randuri iti incap linistit 24*4 = 96 led-uri. Luat la puterea electrica 96*~2W/LED=192W

Uite aici un proiect care isi propunea exact acelasi lucru: LED build and PAR readings - replacing all MH

Cauta pe reefcentral inlocuire MH si vei vedea o gramada de proiecte (poate unele exact pentru lampa ta

Si inca un site salvat de mine despre calculul led-urilor LED lighting Calculator
Placa este de aluminiu de 2mm. A gasit-o Ricardo la aia unde a gasit si i-au taiat materialul capacului de la acvariul lui. M-a costat parca 80 lei 120x35cm. Se gasesc foi de 2x1m Uite aici http://www.depozit-online.ro/shop/tabla-aluminiu/
"Radiatoarele" sunt profile Arabesq pentru usi glisante super pret - 40 lei bara de 3m

Sa vedem cum stam maine cu rabdarea ca trebuie sa dau mult mai multe gauri si cu pozitionare fara greseala...
Am si WD si am si o solutie speciala (este intr-o poza mai sus). Ma plang si eu ca da mai bine
Cand dai de mana atatea gauri la un moment dat te saturi sa pui picatura si de aici... si te mai si gandesti ca trebuie sa speli si degresezi placa dupa, spanul se lipeste Am lucrat o viata cu astea asa ca sunt obisnuit.

M-am gandit si la CNC dar era mai mare daraua decat ocaua. Nu stiu nici acum unele lucruri cum le voi rezolva. Dupa ce termin prototipul se poate trece la "productia" dupa desen ... asa ca Shubi stai aproape
koala wrote:Barbosule, ai muncit ceva pe ziua de azi! ... ai gasit baterie pentru Arduino-ul ala?
Am gasit. Ieri seara cand am terminat de lipit alea 'jde rezistente, am vazut ca una s-a ratacit pe masa lui Radu
Am masurat-o si noroc ca mai aveam eu cateva pe acasa si am terminat lucrarea. Eu sunt gata sa o predau lui Radu sa il softeze. Tu ai desenul pentru cutii?

Daca nu-mi veneau vineri LED-urile aveam de gand sa vin la tine la claca

@nickvvv: Ruko scrie pe cutiuta. In primul rand ca sunt din cele ieftine. Eu le-am luat asa deoarece la aluminiu se tocesc si spiralele bune daca nu pui lichid special. In plus se lipeste pe toata spirala un strat subtire de aluminiu care face sa sa nu se mai rupa aschia si sa patineze.
Problema mare este ca dai gaurile cu masina de mana. Daca as fi avut o masina de gaurit de banc alta era treaba

Sa vedem maine cand va trebui sa dau maloritatea gaurilor cu burghiu de 2,1...
O spui de parca ar fi iesit un dezastru. Filmul a iesit foarte bine si subiectul a ajutat mult
Trebuie doar sa faci miscarile si zoomurile mult mai lent (mai ales in HD).
Cand vad astfel de poze imi trec ganduri sarate Arata intr-un mare fel. Felicitari!
Incepi sa te specializezi pe macro

Frumosi gandaceii
Frumoasa si interesanta lucrare. O urmaresc Succes!
Si a venit momentul sa prind placa de radiatoare cu popnituri. Am dat vreo 200 de gauri Sunt doua randuri de popnituri la fiecare radiator. O sa mai contribuie la contact si suruburile cu care voi prinde placutele led-urilor.
Doua burghie s-au rupt (cand incepe sa-ti oboseasca mana incepi sa apesi mai mult decat trebuie, mana incepe sa tremure si nu e bine Alte trei burghie s-au tocit. Sunt burghie de 2 lei

Am prins in popnituri placa de aluminiu de radiatoare. Suprafata de contact a fost unsa cu pasta termoconductoare.

Toata lucrarea a durat 7 ore. Naspa A inceput sa arate cat de cat a lampa

In noaptea asta ma mai joc cu asezarea, gruparea si alimentarea led-urilor si maine incep marea gaurire (324 gauri 2,1mm :cry
Ieri a fost ziua electronicii. Am mai mesterit la partea de comanda. Lucruri frumoase, curate

Astazi am mai fost la cumparaturi (pop-nituri, burghie, panza pentru pendular, lichid de ungere pentru operatii cu aluminiul, etc.).
A fost o faza de milioane la Hornbach: un vanzator ma intreaba ce doresc si daca poate sa ma ajute. Ii spun ca vreau niste panze de pendular pentru aluminiu. El imi arata unele si spune ca sunt bune si la aluminiu ca difera doar carbonul Ma uit si erau pentru Cupru Ala ma vede ca am facut o figura cam nasoala si imi spune: Va pricepeti... am gresit, nu?

Pe la ora 15 m-am apucat de treaba. Am inceput prin a taia profilele radiator. Am trasat placa.
Am dat gaurile pentru suportii neoanelor si am pilit decuparile
Super. Nu se vede nimic din lipituri.
Ati (au) facut treaba buna

In cateva zile incepi spalarile bazinului mare
Mareste schimbul de apa la 30 litri/saptamana
Cumpara:
- Easy Life Fosfo din care pui cate 4ml adica ~0.3ppm PO4 de 3 ori pe saptamana
- Easy Life Poatssium din care pui 5ml adica ~2.9ppm K de 3 ori pe saptamana (dupa o luna reduci doza la 4ml)
- Ferropol pune cate 4ml de 3 ori pe saptamana in zilele in care nu pui Fosfo si potasium.
- Ferropol 24 si Easy Life Carbo la fel, zilnic.

Ti-ar trebui o instalatie de CO2 si putina mai multa lumina. Macar pune tuburi bune si noi...
Gabriel wrote:Lucian,

Rasinile folosite in acvaristica marina sunt cele care leaga ionii [de obicei sunt mixed bed - anioni si cationi] fara sa elibereze alti ioni.

Si de ce numai in acvaristica marina? Osmoza o facem apei de retea (asa zise dulce) smilie
Hmmm, interesant, voi studia cand imi fac timp
Bine ai venit!
Ai revenit in forta in acvaristica. Merita un jurnal
incearca aici: http://www.lumini-si-accesorii.ro/ daca nu gasesti cauta codul Osram si le poti scrie un mail.
BOK wrote:.....
Smecheria este ca mi-a adaugat si un recipient la iesire , cu rasina.
Si acum am TDS inexistent , imi arata 000 .

Mie asta cu rasinile nu imi suna bine. De obicei spunem "rasini" la niste substante schimbatoare de ioni. Deci oamenii au dibuit la ce este sensibil TDS-metrul si inlocuiesc ionii unei substante cu alta substanta (o analogie cu rasinile pentru scaderea duritatii care inlocuiesc Calciul cu sodiul ). O fi bine, o fi rau

Daca acea rasina absoarbe/fixeaza anumite substante este bine, dar trebuie precizat...
Da. Plantat cu discusi De asta trag acum cu acvariul de 65cm inaltime
Nesperat... Au sosit si ultimele LED-uri si drivere din SUA Poze diseara.

Acum trebuie urgent sa fac rost de suruburi M2 smilie ca sa am ce face in weekend

LE: Am fost si am luat cate 400 de suruburi, piulite si saibe M2 de la Rocast. La unele magazine de hobby-uri am gasit 2 lei/10 buc. asa le-am luat cu sub 2 lei suta

Vesti de la "Atelierele Harniciei": Ricardo priveste cu spor la munca lui Radu Radu lipeste de zor
Radiatoarele arata super umplute cu 'jde mii de led-uri... O sa vedeti niste poze diseara pe topicul lui Koala.

LLE: Am comandat si platit de pe Amazon.de doua drosele dimabile: HF-R 2x 54 Watt TL5 dimmbar 1-10 Volt 54W

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: