Sebastian Costin wrote:Migala multa cu lampile astea, dar merita.
Sa inteleg ca neoanele vor fi dimmate de controller?
Sper sa merite

Da la final vor trebui controlate de un controller.
Astazi am lucrat din greu si ca de obicei am facut o gramada ... de pasi laterali
Am inceput prin a definitiva trasajul. Am descoperit ca am gresit pozitionarea si numarul de led-uri. Greseala provine din faptul ca am led-uri din 3 surse si mai sunt si multiled (cu 3 led-uri pe o placuta. Ca sa fie treaba completa unele sunt pe placute de 20mm altele pe 16mm si am la fiecare culoare combinatia asta
Am descoperit ca profilul radiatorului nu imi permitea sa pun led-urile mici in zig-zag cum am facut schita si trasajul initial - gaurile dadeau foarte aproape de nervuri si ar fi fost foarte greu sa pun piulita, etc. Am schimbat aranjarea si am pus toate pe un rand.
Am pus pe mijloc prioritar led-urile care nu sunt OSRAM si care au unghiul mai mare.
Cand se comanda o cantitate mai mare de led-uri multi livreaza placutele in matrici mai mari care nu sunt taiate de tot. Am observat ca la taiere (prin indoiri succesive intr-o parte si alta) ramane o bavura in relief. Asta face ca sa nu faca contact pe toata suprafata

Se pot taia su un sfic special pentru electronisti dar atentie mare cum taiati. Bavura se ia usor cu o pila subtire. Nimic nu este greu, dar cand vorbim de 150 de bucati?
Recomand ca atunci cand aveti un proiect cu multe led-uri sa notati tipul pe spatele placutei (pe fata ar fi si mai bine dar cele mei multe placute sunt date cu lac negru pe fata...
Dupa ore petrecute pentru refacut harta cu led-uri, taiat si fasonat, refacut trasajul... am trecut la gaurire. Nesperat, dar cu toate ca am consumat 2 baterii de Makita am terminat toate gaurile in 3 ore

cu un singur burghiu de 2,2mm si unul de 3,2mm
V-am pus si o poza cum arata un burghiu nou si cum arata dupa gaurirea aluminiului moale. Din cauza stratului subtire de aluminiu care se lipeste de burghiu, muchiile nu mai taie, frecarea creste foarte mult si burghiul se incalzeste foarte tare... Uite si lichidul pentru gaurire pe care l-am luat de la Hornbach.