[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Lucian wrote:Pierderea cea mai mica o ai la coturile de 90 dar cu o diferenta mica, in rest este estetica

Pierderea cea mai mare,ai vrut sa zici...

Eu zic ca am zis bine smilie vezi ca sunt coturi de 2,5R, nu din cele scurte...
Foarte frumos acvariul. Si biotopul este bine realizat

Mi-ai deschis rani pe care le credeam inchise
Pierderea cea mai mica o ai la coturile de 90 dar cu o diferenta mica, in rest este estetica
Pai cu atatea maini dibace iti convine sa ai termene asa optimiste - de Paste sigur ai pesti in bazin.

Nu arata mai bine cu fasia de completare?

Daca mergi maine din nou la "atelier" da-mi si mie un semnal ca vreau sa vorbesc ceva cu Radu.
Lucrul bun la 9 luni
V-as lumina daca as sti si eu

Eu nu prea functionez bine daca nu am totul proiectat/planificat si/sau toate componentele in jurul meu

Planuri fac de mult Acum am incept sa adun gramezi, gramezi de componente. Spre exemplu acum mi-am dat seama ca stocul meu de suruburi/etc M3 nu se potrivesc la placutele de 16mm care necesita M2

Ricardo - daca termin de Paste ar fi SUPER. Dar daca zici tu, carele batran fiind le sti pe toate o sa trag sa-ti fac voia

Si iata setul de LED-uri primite de la led-tech.de
Am cam terminat aranjarea si dispunerea led-urilor.
Danut, tu le-ai numarat, ca eu nu am reusit?

@Shubi: ce adancime poti freza cu asta de 1?
Oricum trebuia sa astepti o zi-doua dupa ce lipeai sumpurile... Dupa aia poti sa tragi cate tevi vrei.

Ca mi-am adus aminte: ce bine ar fi daca ti-ai face un sump
Ce ochi si ce memorie are Dragos Asa este, unghiul reprezentat in desen este de 80 grade. LED-urile vin de la mama lor cu lentila de 80 grade si mai sunt unele la 90 grade. Eu nu mai trebuie sa le pun nimic. De asta va spuneam ca a fost unul din criteriile pentru care am preferat Osram-ul.

Da, la margini ar fi fost ideal un unghi mai mic dar cat se castiga in flux luminos se pierde prin trecerea prin lentile (sa nu va inchipuiti ca ce se cumpara sunt lentile de calitate, alea de calitate sunt mult mai scumpe decat LED-ul ) si mai ales ne arde la buzunar. Cel mult am testat si sunt super reflectoarele, dar si astea sunt scumpe 2-4$/buc... si la o 162 led-uri cate or sa fie la mine, dupa ultimele calcule smilie

Acum am primit coletul cu LED-uri din Germania Astept pe cel din SUA...

Trebuie sa fac decuparile in tabla de 2mm pentru suportii de neoane, sa trasez locurile led-urilor si sa prind radiatoarele de placa (cu popnituri).

Inca nu m-am hotarat unde sa pun partea de alimentare. Exista 3 posibilitati:
1. Totul in lampa - la lampa ajunge cablul de alimentare 220V si 2 cabluri UTP sau un cablu telefonic cu multe fire pentru semnalul de comanda PWM; Varinata rea pentru ca lampa devine grea, am 220V deasupra apei, caldura multa
2. Sursele in suportul acvariului si in lampa Driverele - la lampa ajunge un cablu cu 4 fire de 2,5mmp - 2 x 48V/7A, masa si nulul si 2 cabluri UTP sau un cablu telefonic cu multe fire pentru semnalul de comanda PWM
3. Totul in suportul acvariului - la lampa trebuie sa ajunga 14 cabluri de 0.75-1mmp

La oricare din variante mai trebuie rezolvata (problema este asemanatoare cu deosebirea ca la neoane se recomanda o disctanta cat mai mica intre drosel si neon, unele drosele avand indicata si distanta maxima admisa):
- alimentarea ventilatoarelor si senzorul de temperatura...
- alimentarea neoanelor cu droselele aferente (2 buc) si dimabile DALI. Trebuie sa gasesc compatibilitatea intre standardele DALI/PWM!!! daca stie cineva cava, astept cu nerabdare ca sa nu mai pierd timpul cu cautari inutile.
Astazi am cumparat niste profile pentru radiator (mersi Lucian <Luc7777> pentru pont :bow

Am facut cateva simulari. Nu stiu inca din ce voi face rama... Am facut si o schita. Vor fi 3 randuri de LED-uri si 4 neoane. Am achizitionat reflectoare si conectori ATI pentru neoane.

Am gasit un cablu de retea pe care era marcat ca este garantat pentru temperaturi de 75 grade. Firele sunt acoperite cu un material care a rezistat la focul de bricheta asa ca m-am scos Am mai comandat o gramada de prostii de care banuiesc ca voi avea nevoie

Astept turbat LED-urile care fac pariu ca stau pe undeva prin Romania
@Humbert sa sti ca apreciem contributia valoroasa adusa acestei chestiuni in dezbatere, dar... Atentie mare cu tensiunea, nu te juca cu ea si nu o ignora. Aceasta tensiune poate deveni molipsitoare si ramai si fara populatie activa si fara acvarii

NU va jucati cu tensiunea!
Humbert, noi nici nu am vrut sa pomenim de ea, deoarece asa cum bine se stie, oamenii de stiinta britanici au aratat ca aduce o mica carenta de molibden care doar sti bine ce periculoasa este Reducerea pH-ului este doar un prim semn al carentelor de molibden bivalent. Nea Amano il utiliza in combinatie cu granule de harigato bogate in metale grele...
Ti-am trimis PM.
Doar pare greu...
koala wrote:Este o problema discutata si rasdiscutata, da' noua ne face mare placere sa o tot repetam la infinit.
Unii dintre colegii de forum nu au timp liber, ca sa caute prin subiecte, asa ca facem noi treaba asta pentru ei. E datoria noastra!

si nu ma pot abtine sa nu citez un clasic, sper in viata :
SA DAM SI CERNOZIOMULUI NOSTRU NATAL O CIT DE MICA SANSA....CHESTIE DE MANDRIE NATIONALA

Ce, cartita noastra e mai prejos decat a lor
reefer - mai esti pe aici, citesti, te-ai speriat???
Eu nu vreau sa-ti dau retete despre acvariile marine. Ca sa ai o parere despre lampile de firma mai jos ai cam ce am adunat eu in cursul documentarilor despre lampile cu LED-uri.
AI Sol Blue: 8x Cree XP-G2 R5, 8xCree XP-E Blue, 8xCree XP-E royal blue
AI Sol White: 16x Cree XP-G2 R5, 8xCree XT-E royal blue
AI Vega Color: 4xCree XM-L cool white; 2xOsram Oslon SSL deep red, 2xCree XP-E Green, 4xCree XP-E Blue, 4xCree XP-E royal blue, 4xOsram Oslon deep blue,
AI Hydra: 4xCree XT-E cool white, 2xOsram Oslon SSL deep red, 2xCree XP-E Green, 4xCree XT-E royal blue, 4xOsram Oslon Very deep blue, 2xSemiLEDs UV, 2xEdison Opto UV
Mitras LX 6100: 12xCree XT-E cool white, 6xCree XT-E neutral white, 6xOsram Oslon SSL hyper red, 6xOsram Oslon SSL red, 6xOsram Oslon SSL yellow, 6xOsram Oslon SSL true green, 12xCree XP-E Blue, 12xCree XT-E royal blue
Mitras LX 6100 HV: 12xCree XT-E cool white, 6xCree XT-E neutral white, 6xOsram Oslon SSL hyper red, 6xOsram Oslon SSL red, 6xOsram Oslon SSL yellow, 6xOsram Oslon SSL true green, 12xCree XP-E Blue, 12xCree XT-E royal blue, 6xOsram Oslon SSL hyper violet
Mitras LX 6200 HV: 6xOsram Oslon SSL sky white, 6xOsram Oslon SSL blue white, 12xCree XT-E cool white, 6xCree XT-E neutral white, 6xOsram Oslon SSL hyper red, 6xOsram Oslon SSL true green, 12xCree XP-E Blue, 12xCree XT-E royal blue, Osram Oslon SSL hyper violet

Gandeste-te de acum la partea de alimentare si dimare. Cate canale de culoare vrei sa ai si ce controler. Controlerul iti va da tipul de semnal de dimare care te duce la ce fel de driver ....
Pentru ca inca nu au sosit LED-urile si nu imi place cum arata circuitele alea de test am facut comanda de PCB facut profesional in Shenzhen, China . Este o placa cu 6 drivere MeanWell LDD. Am incercat sa dau comanda prin tara si imi dadeau termene de livrare asemenatoare cu chinezii si nici incredere nu am in ei. Astia de unde am comandat fac placi de Arduino si Raspbery deci o amarata de placa nu o sa fie probleme. O sa am mai multe asa ca o sa vand cateva...
uite cateva magazine on-line specializate pe LED-uri in acvaristica:
- http://www.ledgroupbuy.com/index.php (vezi ca tot aici gasesti si exemple de calcul si spectre)
- http://www.aquastyleonline.com/
- http://www.leds.de/en/ (am luat de la ei nu este de specialitate dar sunt din Europa si nu platesti nimic)
- http://shop.stevesleds.com/ (am luat de la ei :ok

Tone de documentatii gasesti aici: http://www.reefcentral.com/forums/forumdisplay.php?f=3
Frumos! Bravos!
Surubareala usoara

LE: acum am vazut ce ai scris. Definitiv aluminiu ar fi mai bine sus. Atentie insa la aspect. Daca rama si tabla difera foarte mult la aspect (rama e mata sau antipatina) mai bine pune stiplex-ul negru
astia sunt prin BAlta Alba. Puteai sa mergi sa ridici de la ei led-urile.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: