| Message |
|
|
|
Spuneai ceava de nitriti, ca ai ai undeva la limita maxima.. ce test folosesti? daca e all in on... fi sigur ca nu e real...Ca sa ti sub control nitritii ttrebuie sa faci schimburi mai dese..de ex 30% la 3 zile cu apa statuta 24 de ore la declorinat intr-un vas cu gura larga si fara capac, iar la schimbul de apa sa fi atent la temperatura apei, sa nu fie mai rece pentru ca le provoci socuri termice
Daca ai nitriti inseamna ca bazinul nu e ciclat, vezi de unde a aparut aceasta deciclare.In cazul in care ai facut de curind tratament cu Baktopur sau ceva pentru gris, in general aceste tratament decicleaza bazinul.
Ca sa iti faci ciclarea cu pesti in bazin . te sfatuiesc sa faci schimburi de apa mai deses, asa cum am specificat mai sus si complecteaza cu aditie de bacterii
|
 |
|
|
|
nu mai stiu sigur dar cred ca Baktopur decicleaza bazinul...
citeste pe prospect
|
 |
|
|
|
La mine au ramas doar citeva frunze... mai multe bete...dar cred ca le las sa vad daca dau alte frunze...
deci asta scrie pe factura..
Hygrophila Polysperma
dapai daca e altceva... de unde sa stiu... asta e
cred ca de acum o sa cumpar plante doar de la petshopul asta care a mai ramas in zona...
Chiar ca e faina planta...imi place ..
|
 |
|
|
|
Normal ,cind faci un tratament cu Bactopur , apa se coloreaza,dar parca aceea nu ar fi culoarea de la medicament..
Producatorul spune ca dupa terminarea tratamentului este indicat sa se faca schimb de apa ,doua zile la rind ,cite 50% , si sa se introduca carbon activ in filtru ,cel putin 24 de ore pentru a elimina din substantele toxice..
Totusi acea culoare nu pare sa fie de la tratament...Eu am folosit Baktopur Direct si apa se colora intr-un verde maroniu... aici nu imi pare asa...poate si din cauza fotografiei
|
 |
|
|
maaaaamaaa... cum draq am luat planta asta?  doar am dat cu copy/ paste sa nu scriu aiurea... si .. tare natarau sunt.. no nu-i bai... si asa nu se ating de salata... mininca acu si ei ceva verzitura...
|
 |
|
|
Georgiana L wrote:Va multumesc ca v-ati facut timp sa cititi toata povestea si sa imi raspundeti cu sfaturi! Probabil ca o sa va mai innebunesc cu intrebari! Si daca ma hotarasc sa mai incerc, de unde imi cumpar un Betta sanatos?
chiar nu o sa innebunesti pe nimeni daca mai pui intrebari... majoritatea de aici de pe forum,sunt oameni care practica acvaristica din placere... de fapt sunt drogati rau....asta se intimpla cind incepi sa te ocupi de un acvariu... iti ia mintile....  ).Deci .daca pui intrebari ti se va raspunde in limita posibilitatii de timp,nu ai deranjeaza sa te sfatuiasca si chiar mai mult.. sa te ajute cu ce poate.. chiar si materiale ...totul e sa se vada ca sfaturile sunt primite si se pun in practica...nu sunt aruncate...
|
 |
|
|
|
waaaw... lasa ca ma fac eu mare.... imi iau si eu...
SUPERBI
|
 |
|
|
"Apa cu care faceam schimburile de apa era la temperatura din casa, in aceasta perioada aprox. 22 grade".... GRESIT... cind faci schimburile de apa , sa te asiguri ca apa e aproape la aceeasi temperatura cu cea din acvariu.Daca incalzitoril era setat pe 26C diferenta e prea mare...apa care o introduceai era prea rece si ai provoaca socuri termice.
Betta au nevoie de o temperatura de 28-30° C. Deci si 26 de grade era putin cam mica...la 22C....Trebuie sa ti cont ca acvariul fiind mic orice schimbare poate fi resimtita de vietetile din el
Cu un acvariu trebuie sa incerci sa mentii parametri apei in care cresc animalutele in mediul lor natural.Deci cind alegi sa combini citeva vietuitoare intr-un acvariu trebuie sa sti ce mediu au nevoie ,daca nu au un mediu compatibil, asa cum le place acvaristilor sa spuna,nu sunt din acelasi film....
deci... trebuie atentie mare...in unele cazuri poti spune ca sunt mai pretentiosi decit copii .....  ))
Totusi.. eu cred ca ar trebui schimbat filtrul... mi se pare prea mic si e cu filtrare mecanica si chimica (burete si carbune activ)... asa am si eu unul mic .. sa vedem si alte pareri
Si da ... felicitari , frumos acvariu
|
 |
|
|
|
Asa cum am citit ,ai observat greselile din prima experienta. la a doua ai respectat ciclarea ... e bun... totusi de obicei, acvariile care vin dotate , filtrarea este minima, daca nu chiar mai putin...poti sa ne spui ce tip de filtru ai? doar volumul pe ora e irelevant.De obicei, majoritatea acvaristilor achizitioneaza un filtru mai mare si incarca cu mai mult mediu biologic
La achizitionarea plantelor sau a pestilor din petshop-uri exista riscul se aduci boli sau sa fie deja bolnavi, ceea ce poate s-a intimplat si cu pestisorul tau...dar se poate sa se fi imbolnavit si din cauza ta...exemplu... nu ai facut aclimatizare,la schimburile de apa nu ai fost atenta la teperatura si l-ai supus la socuri termice,apa de schimb nu e tovmai cum trebuie... apa se lasa la declorinat 24 de ore inainte de a efectua schimbul... cum ai facut tu... o saptamina , deja se schimba niste parametrii.
Plasticuri.sau substratul acela colorat (albastru,verde alb sau ce culori mai are..) nu sunt bune.Exista substraturi dedicate pentru acvarii plantate sau substraturi decorative naturale gen nisip sau pietris... asta ar trebui folosit
Mincarea.. cum hraneai pestele?e bine sa nu ai dai prea mult.doar cit sa manince in 2 sau 3 minute,daca e prea multa, atit mincarea cit si dejectiile sa depun.Mai multa mincare,mai multe dejectii iar acestea pot sa ridice nivelul de amoniac sau nitrati si apa devine toxica.La un nano se poate rupe acest echilibru foarte usor...mai ales cind ai o filtrare insuficienta.. adica sa nu faca fata transformari dejectiilor si resturilor alimentare in amoniac...
Ar fi bine si citeva poze cu acvariul chiar daca e gol.Poze si cu lumina si cu filtru...aparaturile....asta daca nu ai apa in acvariu....
scuze @scorpionul .. nu am vazut postarea ta
|
 |
|
|
|
.. Nu stiu .. dar poate ca nu intelegi principil filtrarii... exista 3 tipuri de filtrare, pentru un bazin..
1- filtrare chimica,filtrare care se face cu carbune activ... in general se utilizeaza dupa tratamente ,sa elimine chimicalele din apa...
2- biologica... este filtrarea care dr fapt nu este un filtru de impuritati,este ocantitate de material (siporax ,spartura de lava etc) in care se fac colonii de bacteri . Aceste bacterii iti transforma amoniacul in nitriti ,nitritii in nitrati....nitritii, de la o valoare de 03 sunt toxici
3- filtrare mecanica, aceasta filtrare iti scoate din suspensiile din apa si reziduri care plutesc prin bazin
Ultimile doua de fapt fac parte din filtrarea de baza..prima se folosesta doar la nevoie...
fara o filtrare biologica adecvata....nu poti avea un acvariu stabil.....
|
 |
|
|
|
ce diametru ai la ceea ce polizezi.. daca ai cel putin 100mm eu as utiliza un flex cu piatra de polizor cu porozitate mai mare pentru a inlatura grosul ..apoi as pune freza pentru finisarea cotelor...
|
 |
|
|
run4you wrote:Buna ziua.
Revin cu rezultate apa:
-ph 6.8
-kh 6
-gh >10d
-no2 0
- no3 10
test facut cu mini lab de la Dennerle
Un alt test jbl separat ph si no2:
-ph 6.8
-no2 0,05-0,1
Astea sunt rezultatele apei dupa 1 saptamana si 1 zi de la schimb
Multumesc.
parerea mea ca la un nano nu e bine sa lasi asa mult timp intre schimburi... la un nano e greu de mentinut echilibrul fiind o cantitate mica de apa.Eu as recomanda schimburile de apa macar odata la saptamina un 30%
|
 |
|
|
|
....
|
 |
|
|
|
....
|
 |
|
|
|
SalutareSimbata am luat plantele si le-am plantat,hygrophila Polysperma,Cred ca si daca o lasam libera nu aveam probleme....din pacate se pare ca haplea o cam jumuleste,citeva fire au ramas doar cu tulpina si mai gasesc frunze care se invirt prin acvariu.... daca ajung doar bete am sa le iau si am sa le plantez intro cuva si oi vedea ce o fi... daca isi mai revin sau nu...
|
 |
|
|
|
normal... asta inseamna ca ai deciclat filtrele ceea ce nu e bine , la barosanii aia... Deci o sa ai nevoie de ceva timp sa se colonizeze materialul filtrant... cred ca ar fi bine sa faci schimburi de apa mai dese... la 2 sau 3 zile cite 30% ca sa nu ai probleme cu amoniacul si la fiecare schimb sa adaugi aditii cu bacterii
Iarasi cu mentenanta... trebuie sa faci mai des curatenie...
Nu stiu cit timp ar fi nevoie sa ti se colonizeze materialul filtrant... banuiesc ca 3 saptamini... cred ca e ca si cum ai restarta acvariul
sa vedem ce zic si colegii
|
 |
|
|
|
de fapt nu il deciclezi... il destabilizezi,pentru ca si apa are nevoie de ceva timp sa se omogenizeze si sa se faca acel echilibru,tu facind prea des schimburi de apa nu dai timp. De aceea zic multi .. cu cit mai rar schimbul cu atit mai bine...dar nu atit de rar incit sa apuca sa
se contamineze...Indiferent cit mediu filtrant ai la cel mult 2 saptamini se face schimbul de apa
Daca vrei sa faci un schimb masiv de apa eu zic sa il faci in 2 transe...2 schimburi de 50% la o diferenta de 5 zile...
Daca gresesc rog colegii sa intervina
Asta e parerea mea
|
 |
|
|
|
daca scoti substratul si il speli vei avea o deciclare partiala dar nu de proportii.Asta in cazul in care substratul il clatesti in apa care o scoti din acvariu... In cazul in care vei schimba substratul ,va fi o deciclare partiala mai puternica pentru ca substratul nu e colonizat...pentru prima parte ,in cazul in care doar deranjezi substratul si implicit si coloniile de bacterii,la schimbul de apa adauga aditie cu bacterii si in 2 sau 3 zile totul revine la normal...
in cazul in care schimbi substratul dureaza cel putin o saptamina ..depinde cit e de gros si ce tip de substrat ai
La mine, dupa ce am schimbat substratul aveam NO2 pina in 05 (folosesc 6in 1)de la GBL.. stiu ca nu sunt relevante.. le folosesc ca referinta.. deci nu era la 05 ,era intre...dupa o sapt NO2 era 0 dar la fiecare schimb folosesc aditie de bacterii schimb de apa la 5 zile 30%
la mine substratul e ornamental.. de 1-4mm si tine si de cantitatea de material biologic din filtru..daca ai cantitatea mediului filtrant la minim,, o sa dureze mai mult....
deci nu ai o deciclare ...ca si cum ar fi un restart pentru ca filtrul e colonizat plus peretii acvariului si ce mai ai aparatura... bacteriile se depun si formeaza colonii si in acvariu nu numai in filtru
din ce am inteles tu o sa ai treaba doar cu substratul
|
 |
|
|
|
acum mai intreb ceva... pentru ca si pe mine ma intereseaza..
in cazul in care e proaspat plantat banuiesc ca nici melci sau pesti care sa curete cit de cit substratul nu ai voi....
cum faci sa nu ti se ridice nivelul de amoniac de la dejectii si hrana depusa pe substrat... doar prin mediile filtrante?
|
 |
|
|
|
imi cer scuze... am crezut ca vrei filtrul nu doar canistra
|
 |
|
|