Banuiesc ca ai acel tip de melc enervant negru care se cam i-a la intrecere cu guppy ( care fac pui mai multi ) cel mai simplu iti cumperi 2-3 melci asasini si in max 2-3 saptamani nu o sa mai ai....
De unde ai cumparat planta si cate zile a durat pana sa ajunga ?
Ca eu sincer.... le-as fii trimiso inapoi =] dupa felul cum arata ( zic eu ca are apx. 4-5 zile de transportat izbit si toate cele )
Avansatul wrote:Co2 nu prea are rost sa bagi deocamdata... ai 3-4 plante nu prea se merita... co2 bagi cand deja ai toate plantele pe care le vrei si sa fie mai bine de jumate de acvariu cu plante dar asa pentru 4 plante nu se merita... parerea mea...
Recunosc, nu am citit topicul in intregime, insa vreau sa contrazic afirmatia asta.
Nu conteaza ca ai 3-4 plante, au nevoie si ele de co2.
Deci co2 poti baga de pe acum.
Am specificat ,, parerea mea " personala ca sa zic asa...
Co2 nu prea are rost sa bagi deocamdata... ai 3-4 plante nu prea se merita... co2 bagi cand deja ai toate plantele pe care le vrei si sa fie mai bine de jumate de acvariu cu plante dar asa pentru 4 plante nu se merita... parerea mea...
O instalatie profesionala te poate ajunge de la 500-900 ron.... daca mergi pe ideea de bomba cu drojdie te tine 1 luna sau poate 2, dar tine cont ca co2 isi face efectul doar cand plantele au si lumina...
EDIT: scapa de acel autocolant de pe spatele acvariului arata urat.....
Fi atent ce te sfatuiesc eu acuma depinde de tine daca vrei sa asculti sau nu...
Scoate plantele artificiale ca sa vedem si noi de ce spatiu dispui poate gasesti o cioata frumoasa si mai bagam niste tufe de genul Blyxa Japonica si o sa iasa ceva frumos.
Un alt element care nu cred ca il stiai este ca un acvariu cu cat este mai mare cu atat este mai usor de ingrijit...
Pesti par a fii ok....
Ce program de iluminat ai ? si ce neoane folosesti..?
Lemon wrote:
Am luat pestii (3 guppy, 3 pesti albastri asemanatori cu guppy si 6 neoni si 2 sanitari).
.
Acei 3 pesti albastri banuiesc ca sunt betta, nu ai procedat corect... daca toti 3 sunt masculi sa nu te astepti sa traiasca prea mult, fa bine si dui inapoi sau poti sa continuii sa ii cresti dar fiecare din cei 3 sa aiba o casuta doar pentru el....
Bun venit.... ai grija deoarece pe forum nu este permis un limbaj de chat de genul ,, salz, nush, mda.... etc. "
Daca vrei ca acvariul sa fie frumos scoate tot ce este artificial si axeazate doar pe anumiti pesti....
Calin Mihalte wrote:
Si acuma ce ma deranjat pe mine cel mai tare...tiam spus ca ai rasbora in acvariu si tu continuu sa spui nu.... si in plus mai postezi si o poza in care se vede cal rca nu e guppy....si asta stiai si tu ca nu e guppy ca nu prea seamana nu?
daca am omis ceva rog colegi cu mai multa rabdare si pricepere sa complecteze si ei
O seara faina
Calin
Colegul Calin Mihalte are dreptate ;) ai Rasbora Heteromorpha daca nu iti vine a crede ca te-ai pacalit sau ca ai fost pacalit ca e guppy.....
Iti pun si poze sa iti dovedesc
Prima poza e cu guppy a doua cu rasbora.
Sper ca ai inteles...
P.s: imi cer scuze pentru primul post dar nu stiu de ce s-au pus doua posturi de la 1 Rog un administrator sa stearga postul de mai sus, scuze din nou
In primul rand Aphyosemion nu pre are ce cauta in acvariu ala... sunt pesti care se inmultesc prin icre ( din familia killie )
Guppy sunt pesti care nasc puii.... e o diferenta banuiesc ca in acvariul tau se da o lupta pentru teritoriu...
Daca vrei sa fie ok ai 2 variante :
1. Donezi pereche de aphyosemion....
2. Le faci o casuta doar a lor...